Hjem » Oslo » Mat & drikke »  Gode råvarer til hverdag og fest

Gode råvarer til hverdag og fest

Velfylte ferskvaredisker og kunnskapsrike fagfolk som står klare med gode råd og tips. Hos Meny Røa får du inspirasjon både til hverdags- og festmiddagene!

For alle som er glade i mat er Meny Røa et skattekammer. Butikken kan skilte med en stor og velfylt ferskvareavdeling med et bredt utvalg av det du trenger uansett anledning. Her finner du alt fra ferdigretter perfekt for travle dager til kjøtt fra eksotiske dyr til de dagene man føler seg ekstra eventyrlysten. Kjøpmann Jørgen Rønning forteller at de fokuserer mye på fagkunnskap og her møter du alltid dyktige fagfolk som mer enn gjerne deler av sin kunnskap.
– Med både heltids- og deltidsansatte er vi til sammen 35 i ferskvareavdelingen. Blant annet har vi flere lærlinger som er i ferd med å ta fagbrev. Det er mye kunnskap samlet her og mange har lang erfaring fra butikk. Det er viktig for oss å tilby kundene våre kunnskap og vi føler at dette er ett av våre viktigste konkurransefortrinn, sier ferskvaresjef og konditor Ragni Hansen og ass. ferskvaresjef og butikkslakter Terje Slaatto.

Stort utvalg i kjøttdisken

De to forteller at de opplever at stadig flere blir opptatt av mat og gode råvarer. 
– Vi har et stort og godt utvalg i kjøttdisken, i tillegg kan vi skaffe hvis det er noe spesielt kundene ønsker. Vi prøver også å ha det lille ekstra og tar ofte inn noen eksotiske alternativer. Tidligere har vi forsøkt både sebra og krokodille, og akkurat nå har vi bøffel. Mange av kundene våre synes det er morsomt å prøve noe nytt. Til større anledninger er det mange som serverer tapas eller koldtbord som man kan forberede på forhånd. Vi har dessuten et samarbeid med Gastro Catering hvor man kan bestille catering via butikken. De bruker mange av de samme leverandørene som oss, som for eksempel Gårdsand, som vi er veldig fornøyde med.
Og det er slettes ingen tilfeldighet hvilke leverandører du finner i diskene her. Alle er nøye utplukket både med tanke på kvalitet og ikke minst dyrevelferd. 
– Både vi og Meny-kjeden sentralt er veldig opptatt av dyrevelferd. Prima Jæren, som er en av leverandørene våre av gris, lam og storfe, stiller strenge krav til bøndene sine, det samme gjør Finnmark Rein i forhold til både reineiere og slakteri. Man skal være sikker på at kjøttet man kjøper hos oss kommer fra dyr som har hatt det bra. Dette gir dessuten bedre kvalitet på kjøttet. Man merker det raskt hvis dyret har vært stresset.
I disken finner du også saftig biff av Angus-storfe fra Prima Jæren. 
– Vi har satset en del på Angus-biff i det siste. Det tar litt tid å endre matvanene til folk, men vi ser at når de først har prøvd noe nytt så kommer de ofte tilbake og etterspør den varen. For eksempel har vi økt salget betraktelig av Lerstang-kylling etter hvert som folk har fått øynene opp for den. Dette er en saktevoksende rase som opprinnelig kommer fra Frankrike. De har god plass å vokse på og lever over dobbelt så lenge som vanlige kyllinger. Ikke bare har kyllingene et så naturlig liv som mulig, det gir også en helt unik smak.

Godt på grillen

Meny Røa kan også friste med en stor fiskedisk som formelig bugner av fisk og skalldyr. Snart er jo grillsesongen her og sjømat er perfekt på grillen en varm sommerdag. Både steinbit, laks og uer egner seg svært godt til grillmåltidet, det samme med hval og tunfisk. Eller hva med et deilig grillspyd med biter av fisk, scampi og ferske grønnsaker?
En annen sikker vinner på grillen som kanskje ikke så mange vet om er røye. Hos Meny Røa kan du blant annet få hel røye fylt med masse godt som garantert vil imponere middagsgjestene. 
– Vi utvider dessuten stadig vegetarsortimentet vårt og grillede burgere av rødbeter er utrolig godt. Vegetarproduktene blir stadig mer populære og det er tydelig at dette er produkter som har slått an hos mange. Et annet godt tips til grillen er andre kjøttstykker fra dyret enn bare indre- eller ytrefilet. De er ikke like møre, men egner seg veldig godt på grillen da de har mye mer smak. Disse stykkene går under forskjellige navn som California Steak eller slaktebiff og er nok mer vanlig i USA og andre land. Biffentusiaster blir veldig engasjerte når de ser at vi har dette og det er en av de skjulte skattene som man bør prøve.
Våren er også tiden for de store festdagene som kommer på løpende bånd. Hos Meny Røa finner du alt du trenger av desserter og kaker, i tillegg kan du bestille fantastiske kaker på kakemakeren.no og få de levert i butikken. Butikken kan også skilte med en stor og delikat ostedisk. 
– Etter to seire i Oste-VM har mange flere fått øynene opp for norske oster, noe som er veldig morsomt. Vi har mange i butikken som kan mye om ost så det er bare å spørre en av oss om gode råd og tips, avslutter Ragni og Terje og ønsker alle velkommen til Meny Røa for en hyggelig matprat!

FAKTA: Meny Røa

• Ligger på Røa Senter i Vækerøv 205
• Telefon: 23 29 69 00
• Web: www.meny.no
• Facebook: www.facebook.com/meny
• Instagram: www.instagram.com/meny_matglede
• Åpningstider: Hverdager 09-21, lørdag 09-20 og søndag stengt.

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook