Hjem » Oslo »  Gode matopplevelser starter med gode råvarer

Gode matopplevelser starter med gode råvarer

I tillegg til å tilby Røa-innbyggerne alt de trenger, fokuserer senteret sterkt på å gi de gode matopplevelsene. Røa Senter er nærsenteret med det ekstra brede utvalget.

Foto: Geir Molden

– Mange kommer hit fordi det er så høy kvalitet på maten. I tillegg er det veldig hyggelig å handle her. Alt rett i nærheten, pleier vi å si, innleder senterleder Lise Bjerkelund.
På Røa Senter finner du flere nisjebutikker innen mote og interiør, tre butikker innen helse og velvære, en velfylt Mester Grønn, en flott Anton Sport, og i tillegg alt fra bokhandel til apotek, optiker og bakeri. Til sammen hele tjue butikker og ti helse – og velværeklinikker fyller senteret, som i år feirer 50-års jubileum. Senteret er et sosialt møtested for Røas befolkning. Her kan man sjekke ut de siste høstnyhetene hos Lystig og VIC, få hud- og makeuptips hos Fredrik & Louisa og VITA, eller ta en bokprat hos Ark Bokhandel. 
Røa Senter har også en av Norges beste Menybutikker, og Japoniis sushi er i særklasse. Baker Hansen har det gode smilet, fristende bakevarer og glutenfrie produkter. 
– Vi har en stor Sunkost med massevis av kunnskapsrike ansatte og en interiørbutikk med de herligste gourmetprodukter, forteller senterleder Lise Bjerkelund entusiastisk.
Hun er på hils med kunder som går forbi oss, der vi sitter midt på torget inne på senteret. En ny kafe åpner her i løpet av høsten, som kommer til å gjøre det enda hyggeligere for folk i området å møtes.

Kunnskap, kvalitet og utvalg

Røas store Meny utgjør nesten halvparten av senteret. Her selger de så mye som 1,5 tonn fersk fisk og opp mot 1 tonn skalldyr hver uke. De er dessuten kjent på hele Oslo vest for sine ferske fiskekaker – som de lager og steker i butikken. 
– Fersk fisk og bredt utvalg er alltid fokus her, forteller fiskeansvarlig Joakim Grandal.
Han legger til at de nå i september fikk inn en Makrellstørje (tunfisk) på hele 150 kilo. Assisterende butikksjef Kathrine Haglund forteller oss at ønsker du et skalldyrfat eller et ostefat til et selskap er det bare å bestille. Med 450 ulike typer oster er det nok å velge mellom! De danderer akkurat det du vil ha, akkurat slik du vil ha det. Meny sitt hovedfokus nå om høsten er lam, skalldyr og vilt. En annen spennende begivenhet i høst var NM i sjømat, som ble arrangert av Matstreif, der Jonas i fiskeavdelingen deltok. Meny er glade i kundene sine, og vil gi de gode matopplevelser. 
– Vi griller ute flere ganger i året, har mye smaksprøver i butikken, og lager til og med frokost til kundene innimellom, forteller butikksjef Jørgen Rønning. 
Han er like mye å se rundt i butikken for å fylle på varer, som på kontoret.
– Det er viktig å være der kundene er, sier han.

Det bugner av grønt

Meny Røa sin ferskvare- og fiskeavdeling, osteavdeling og ikke minst frukt- og grøntavdelingen er blant de beste. De har alt du trenger til både hverdag og fest. Medarbeiderne har høy faglig kompetanse, og gir gjerne råd både til oppskrifter og til nye kombinasjoner. 
– Frukt- og grøntavdelingen er styrt med sikker hånd av Henrik Haugen. 
Han stiller store krav til kvalitet og bredde i sortimentet. Her får du nesten alt du kan tenke deg av herlige, sunne produkter. Gode matopplevelser starter med gode råvarer, og Meny Røa har tidligere vunnet NM i frukt- og grønt. 
– Det er vi stolte av, forteller Henrik. 
Meny satser også stort på økologiske og allergivennlige varer. Her kan du komme med dine personlige preferanser, og har de det ikke inne, bestiller de gjerne inn det du leter etter.

Japoniis sushi, som konkurrerer ut det meste av take away både på kvalitet og leveringsdyktighet. De var også en av fire sushirestauranter i Oslo som fikk stort smilefjes av Mattilsynet på første forsøk.

Gourmettapas og knallgod sushi

Nede i underetasjen finner du Annen Etage. I tillegg til å være en unik butikk innen klær og interiør, har Annen Etage også en hel seksjon med gourmetprodukter fra blant annet Nicolas Vahè: Marmelader, krydder, oljer, søtsaker og vakre treprodukter til kjøkken fra en av Frankrikes beste dessertkokker. Men hvis det er lakris du helst vil ha har de også det danske merket Lakrids, som også er fine gaver å gi bort. For de ekstra mat og interiørinteresserte, har de vakre treprodukter til kjøkken fra blant annet Lama, og stentøy og glass fra Frederik Bagger og House Doctor. Kristin Rosø, butikksjef hos Annen Etage, viser oss det nye serviset fra Aina Sollie Steen i lekker, tidsriktig keramikk.
Et spisested som har utmerket seg som best i sin klasse er Japoniis sushi, som konkurrerer ut det meste av take away både på kvalitet og leveringsdyktighet. De var dessuten en av fire sushirestauranter i Oslo som fikk stort smilefjes av Mattilsynet på første forsøk. 
– Vi lager sushi etter tradisjonelle oppskrifter og benytter kun de beste råvarene. Og det er råvarene og kvaliteten på kokkene som har vært avgjørende for vår suksess. Kun det beste er godt nok, sier daglig leder Petter Thoresen, mens han tilbereder de lekreste fat med laks, tunfisk, kveite og kamskjell.

Real turmat

Røa-folket er jo et sporty folkeslag, og med naturen i umiddelbar nærhet er søndagsturen en sentral begivenhet. Da er det lettvint å stikke innom søndagsåpne Baker Hansen for en bollepose til de minste, eller en litt mer spennende nistepakke. 
– Det er lettvint å ta turen innom hit på veien til marka, sier senterlederen. 
Busser som går mot blant annet Sørkedalen stopper like utenfor.
– Eller du kan legge søndagsturen til Baker Hansen, smiler Lise Bjerkelund. 
For de litt mer ambisiøse turgåerne har Anton Sport, i tillegg til et rikelig utvalg sportsklær og sportsutstyr, et stort utvalg av Real Turmat. Dette er plasseffektive porsjonspakker med næringsrik mat til korte og lange turer i den norske naturen. 
– Og godt er det jo også, kan butikksjefen hos Anton Sport, Trond Enger, fortelle.

De sunnere mattrendene

Den tradisjonsrike helsekostkjeden Sunkost er også å finne inne på senteret, med et bredt utvalg produkter innen blant annet mat og drikke. Her er det hyller med kosttilskudd, vitamin- og mineralrik supermat, økologiske og glutenfrie varer, og ingredienser til å tilberede Raw Food – vegetarmat som ikke skal oppvarmes over 42 grader. Her finnes gode alternative produkter for de som ønsker et lavkarbo kosthold eller å leve glutenfritt - eller vil lage sunn mat fra bunnen av. 
– Fokuset er at det skal være enkelt og fristende å leve sunt, og at vi som jobber her skal kunne bidra med gode råd, sier butikksjef Vibeke Evensen.

Røas store Meny utgjør nesten halvparten av senteret. Her selger de så mye som 1,5 tonn fersk fisk og opp mot 1 tonn skalldyr hver uke. Ønsker du et skalldyrfat eller et ostefat til et selskap er det bare å bestille.

Knutepunkt

Kundene kommer fra hele Oslo vest og Bærum øst. Røa Senter ligger midt i knutepunktet mellom T-bane, buss og taxi, og er derfor et naturlig sted å reise til, uansett hva man måtte trenge. Derfor er kundegruppen stor, og utvalget like så. 
– Senteret er også veldig godt tilrettelagt for eldre og rullestolbrukere, og det er lett å komme frem med barnevogn, forteller senterlederen. 
Både tilgjengeligheten og den lange åpningstiden gjør det mulig å både ta med morgenkaffen på vei til jobb, og handle på vei hjem. Røa Senter er lett tilgjengelig for den daglige handelen, med to timers gratis parkering for de som ankommer med bil. Variasjonen i spisesteder og butikker gjør Røa Senter til noe mer enn et vanlig nærsenter. En kaffe på koselige Baker Hansen, kvalitetssushi fra Japoniis eller utvalget av frukt og grønt fra Menys store fruktavdeling er bare et utvalg av grunnene til å legge hverdagshandelen her. 
– Vi håper folk velger å handle her fordi det er et hyggeligere sted å handle. Mange av de som jobber her har jobbet her i mange år, så kundene kjenner de ansatte og de ansatte kjenner mange av kundene, avslutter Lise Bjerkelund.

FAKTA: Røa Senter

• Røa Senter er nærsenteret med det ekstra brede utvalget som ligger midt i knutepunktet mellom T-bane, buss og taxi, og er derfor et naturlig sted å reise til. 
• Adresse: Vækerøveien 205
• Telefon: 23 27 40 20
• Webside: www.roasenter.no
• Facebook: www.facebook.com/roasenter
• Instagram: www.instagram.com/roasenter

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Røa Senter


FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK