Hjem » Oslo »  Funksjonalitet, design & innovasjon

Funksjonalitet, design & innovasjon

Etter å ha drevet Møbelringen på Alna i 11 år ble Laurentiu Buzato overarbeidet og lei av møbelbransjen. Han trengte å gjøre noe helt annet, og utforsket yrker som taxisjåfør, vaskehall-eier og pensjonat-vert.

Etter denne runden med mer eller mindre utviklende yrkeserfaring landet han på at det tross alt var møbler han ville jobbe med, og da han en høstdag gikk tur i Bygdøy alle, og brått ble stående foran selveste drømmelokalet, var det nærmest som en åpenbaring. Den kvelden ble ideen til Compact Living unnfanget og Laurentiu har ikke sett seg tilbake siden.
– Jeg hadde tenkt på dette lenge, forteller Laurentiu.
Alle disse tøffe nye leilighetene med knøttsmå soverom, og alle de store Frogner leilighetene med soverom som er delt i to, og som trenger smarte løsninger til tross for stort areal, og ikke minst alle nyetablerte som forsøker å leve drømmen på 22 kvm.
– De som har prøvd våre løsninger får rett og slett en ny leilighet, det blir 22 kvm soverom og 22 kvm stue på et blunk, nesten magisk.

– Hva er ditt beste tips for innredning av små boliger?

– Det er viktig å tenke funksjon og fleksibilitet. Man bør man kartlegge behovet man har i de enkelte rommene. Det å skreddersy løsningene er en utrolig arealeffektiv måte å innrede på, både fordi man skaper kombinasjons rom og maksimerer skapplassen.

– Har du eksempler på fleksible møbler som passer i slike hjem?

– I en liten leilighet med åpen løsning er det utrolig praktisk med plass-bygd reol med sofa som kamuflerer innebygd seng, spisebord, kontorpult og strykebrett. Da frigjør man gulvplass og skape kombinasjons-rom etter behov. Det er også praktisk med salongbord som har hev og senk funksjon, og i innebygde innleggs plater. Til vanlig kan du da ha en luftig stue, men enkelt invitere en gjeng hjem på middag. Når festen er i gang kan bordet senkes ned til 11 cm og skyves under sofaen slik at man får dansegulv.

– Hva er deres bestselger?

– Det er skapsengen med integrert pc-pult. Vi ser at i disse Corona-tider har behovet for denne løsningen har eksplodert. Folk vil ha denne løsningen både hjemme og på hytta, virker det som. 
Nå har hjemmekontorbegrepet virkelig fått et nytt perspektiv!

FAKTA: Compact Living Store

• Adresse: Bygdøy allé 69, 0265 Oslo
• Telefon: 462 60 462
• Epost: post@compactliving.store
• Webside: compactliving.store
• Facebook: facebook.com/store.compactliving
• Åpningstider: 10:00 – 18:00 (16:00)

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook