Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Fra shorts til ski

Fra shorts til ski

Sesongskiftene i Oppdal er raske. En lang høstsesong avløses plutselig av vinter – i november. For i fjellbygda får du snøgaranti lenge før jul.

Oppdal er Midt-Norges største fjellkommune, og har naturgitte forutsetninger for gode og lange vintre. Når værgudene er gjerrige på snøen, da hjelper oppdalingene naturen på vei. Effektive og omfattende kunstsnøanlegg legger derfor grunnlaget for å kickstarte vinteren allerede i november. Har du lengtet allerede ei god stund på å spenne på deg skia? Da bør du reise til Oppdal. 
Høsten i fjellbygda er stabil med lite nedbør, og forlenger sommerfølelsen langt uti oktober. Er du heldig kan du faktisk kle deg i shorts den ene uka, for så å lete frem skiutstyret den neste. Bedre blir det ikke. De siste årene har Oppdal satset stort på kunstsnøanlegg for å kunne tilby tidlig sesongstart, både for langrenn og alpint. Dette gir forutsigbarhet for deg som vil bruke hver eneste helg til å nyte vinteraktiviteter, i stedet for å irritere deg over vinteren som lar vente på seg.

Langrennstilbudet i Oppdal har de siste årene forsterket seg. 180 kilometer med stamløypenett er bra boltreplass for de aller fleste. Kåsen skianlegg like ved Oppdal sentrum, stod klart i 2015 og lagrer snø gjennom sommeren, samtidig som det er investert i et omfattende kunstsnøanlegg. Den drøye tre kilometer lange løypetraseen gir unike treningsmuligheter tidlig i sesongen. Pågangen fra skientusiaster har vært enorm, og omfatter både tilreisende idrettslag, familier og mosjonister som vil teste langrennsløypene. I 2017 er den magiske datoen satt til 4. november. Gled deg. 
Hvorfor ikke ta med deg både langrenn- og alpinskia for ei førjulshelg i Oppdal? Fjellbygda byr på et av Norges største alpine områder, med 4 fjell, 40 nedfarter som er fordelt over 50 kilometer med løyper. Vangslia har satset tungt på kunstsnø, og 18. november åpner den populære alpinbakken. Det er ingen grunn til å vente med å spenne på seg skia. Skiglede hører vinteren til.

Når hungeren etter skiopplevelser er mettet, trenger du ikke kjede deg i Oppdal. Et mylder av aktiviteter er lett tilgjengelig etter du har fått av deg skiskoene. Hva med en tur i Oppdal kulturhus sitt badeanlegg eller synke ned i et kinosete? Har du fremdeles igjen krefter, hvorfor ikke ta en tur til buldrerommet eller bli utfordret i bowlinghallen? Gi ømme muskler en time med spa-behandling, eller sett deg ned på bakeriet SPRØ og nyt Norges beste kanelbolle. Satser du på en tidlig sesongstart i år? Oppdal er definitivt klar for vinter!

Verdt å vite

• Kåsen skianlegg har gode fasiliteter for større trenings-grupper. Ny skiskytterstadion og nytt servicebygg. 
Se mer på visitnorway.no/oppdal
• Med natursnø utvides løypetilbudet i Oppdal betraktelig. Normalt kjøres løyper langs Skarvatnet (8 km.) i november.
• Quality Hotel Skifer tilbyr pakker på overnatting og bespisning for treningsgrupper. 
Priser på forespørsel via mail q.skifer@choice.no
• For mer info om vintertilbud, med og uten skisko, se visitnorway.no/oppdal

Tekst: Margrete Blokhus, OPPDAL:365
 

Følg IN magasinet på Facebook