Hjem » Stavanger » Portretter »  Feminin design i Stavanger

Feminin design i Stavanger

Denne våren er det duket for designer-klær i all slags farger og former. Med kulturåret 2008 i full gang har Monica Öhman åpnet butikken studio FÉLINE på Breitorget, her planlegger hun å bringe en spesiell og feminin stil til Stavanger by.
IN magasinet møtte designer Monica Öhma, eier av Öhman design, en kald dag i Sandnes. Vi tok praten om mote, stil, og design kulturen. ”Design er et ganske tøft marked, og man må sloss for å komme seg inn. Folk er ikke klare for å prøve nye merker uten videre” – forteller hun. Monica er 32 år og har jobbet lenge i design verdenen. Utdannet fra både ESMOD i Oslo, Godalen her i Stavanger, og har flere år med arbeid under beltet både i Oslo og Rogaland. ”Jeg har deltatt på Oslo Fashion Week 4 ganger, det ga inspirasjon til å satse på designer delen og det gikk flott, så etter det har det bare ballet seg på.”

Fra Sandnes til Stavanger

Monica har drevet butikk i Sandnes lenge og er kjent der for god kvalitet og med spennende detaljer man ikke finner noe annet sted. Hun åpnet i 2001 Öhman design, og etter 3 år har Designermerket Féline hele tiden fortsatt å vokse. I 2008 bestemte hun seg for å flytte butikken til Stavanger for utvide kundekretsen, og for å gi byen et annet tilbud enn det den er vant med.
Hun flyttet likeså godt butikken rett til Stavanger sentrum eller rettere sagt til Breitorget, for å treffe det målet.
”Stavanger er en større plass, folk er mer urbane og mer opptatt av design. Jeg føler jeg har mer å gi her”.

De fleste kan kjøpe Norsk design

Norsk design har blitt mer og mer atraktivt i de senere årene, og Monica jobber hardt for å få folk flest til å tenke orginalt. ” Det skal være unikt, du skal ikke finne det i nabobutikken.
Jeg lager heller ikke ting bare på rullebånd, her er det skreddersydd og med godt syn på detaljer, du kan komme inn og se på kolleksjonene vi har inne, eller be om noe skreddersydd etter egne ønsker. Her er det ingen grenser for fantasien”-

Paris og andre byer

”Med design av Féline jobber jeg mye med eksklusivitet, og er ofte på messer i Paris for å lete etter stoffer, og materialer som er sjeldent å finne i Norge.”- forteller Monica, ”Jeg drar ned og besøker forskjellige fabrikker og butikker, for å gi kunden noe som ingen andre har. Her skal alt være så sjeldent og unikt som mulig, mine klær blir etisk produsert, jeg styrer og koordinerer hele produksjonen selv. Når du går til en designer/skredder forventer du noe som er både trendy og kun til deg, og det får du her.”-

Feline

fe·line (fe›lin›) adj.
1. Er eller hører til Felidae familien, som inkluderer løver, tigere, jaguarer, ville og domestiske katter; felid
Navnet på butikken og kolleksjonsmerket betyr katt.
Katter er selvstendige dyr som utrykker eleganse, individualitet og variasjon, noe de er kjent for å gjøre mer enn noen annen art i riket…vel untatt kvinner.” -

Alt fra kjoler til sko

Ved behov skreddersyr Monica det meste, ting som kjoler, jakker, yttertøy, skjorter, dresser, osv.
”Jeg lager alt, og kan også sy til herremodeller hvis ønsket. Jeg er veldig allsidig, og liker å skryte av at jeg kan imøtekomme kunden på ønsket sitt”. Det som kolleksjonene ikke inneholder, blir skreddersydd i butikken. Varer som sko og annet tilbehør er spesielt plukket ut for å komplimitere kolleksjonen og for å gi en særegen og unik stil.

Kolleksjoner

Monica har laget en god del kolleksjoner til både butikk og konkurranser. Hun lager nå 2 i året, de er sesongpreget og er å finne i butikken hennes ”Det jeg alltid legger vekt på er trender, detaljer og snitt.” – denne sesongen er f.eks full av lekende og fargerike kjoler, og en serie laget av økologiske stoffer. Hun forteller også at målgruppen er jenter fra 25 år og oppover.

God og ærlig pris

Man kan fort ende opp med å betale for mye for klær; kanskje gir man for mye for navnet på et merke, eller blir lurt med et billig stoff av dårlig kvalitet.
På Studio Féline er derimot det motsatte tilfelle, her går kvalitet hånd i hånd med eleganse og det unike. ”Jeg er ærlig på pris og står inne for det produktet jeg tar betalt for ”, sier hun.

Kultur og design

Fortsatt er Studio Féline i full gang med kampanjer og kolleksjoner,
og har alltid noe spennende å vise.
Med både stil, orginalitet og klær man regelrett faller for, har vi ingen grunn til å tro at butikken ikke kommer til å bli værende her i byen lenge.
Stavanger er kulturhovedstaden dette året. Og med det vil turistene strømme til byen for å få en smakebit av hva Norge har å tilby av kultur og én ting er sikkert, de og vi burde ta turen innom Studio
Féline for å ta en titt på de fabelaktige klærne også.

Tekst: Martin Trondsen
Foto: Oddvar Johnsen