Hjem » Asker&Bærum »  Feelgood Eiksmarka: Når målet er å ha det bra!

Feelgood Eiksmarka: Når målet er å ha det bra!

Treningssenter-kjeden Feelgood har etablert seg på Eiksmarka senter og frister med en treningsform som har tatt resten av landet med storm.

God trening og god stemning
God trening og god stemning

Faktisk er Feelgood den kjeden som har vokst desidert raskest de siste årene. Bare de siste to årene har de åpnet 20 sentre i Norge.
– Dette er åpenbart et godt bevis på at vi i Feelgood gjør mye riktig, sier senterleder og eier Nina Frilling.
– Her på Feelgood tilrettelegger vi trening til de 80% av befolkningen som ikke oppsøker de tradisjonelle treningssentrene.
Det er ikke bare den sterke veksten til Feelgood som gjør at treningssenterkjeden skiller seg ut. Deres egne tall fra medlemsstatistikken viser at snittalderen på medlemmene er 66. På Eiksmarka er det medlemmer fra 22 år over 90 år og her trener alt i fra multihandikappede, nyopererte, folk med lammelser og diverse diagnoser, men også helt funksjonsfriske.
– De eldre er mennesker som mange har ansett som umulig å nå. Det viser seg imidlertid at viljen til å trene er der, men at det ikke har vært tilrettelagt på en god nok måte for denne aldersgruppen, forklarer Frilling.
– Våre motoriserte treningsmaskiner har endelig gjort fysisk aktivitet til noe alle mestrer. Ingen trenger å være redd for å gjøre noe feil eller å bli overbelastet og målet er at alle skal kjenne mestringsfølelsen fra første stund.

Arne Scheie og Karen Marie Ellefsen anbefaler Feelgood.
Arne Scheie og Karen Marie Ellefsen anbefaler Feelgood.

Konseptet

Feelgood baserer seg på opptil tolv motoriserte treningsmaskiner. Til forskjell fra tradisjonelle treningsapparater drives disse av en motor som gjør at det hele går av seg selv. De ulike maskinene retter seg mot ulike muskelgrupper og er skreddersydd for å kunne gi en sirkel av øvelser som trener og aktiviserer hele kroppen på ca. 40 minutter. Antall repetisjoner, bevegelsesform og tidsbruk er forhåndsbestemt. Det eneste man behøver å gjøre selv er å velge en av tre hastigheter, så starter maskinen å bevege seg i en fastsatt tidsperiode før den stopper av seg selv. Man behøver derfor ikke å ha en treningsplan eller vite hva eller hvordan man skal trene.

Elektrisk sykkel

De vil hjelpe deg i gang på samme måte som motoren på sykkelen gjør. Treningen er lystbetont og belastningen endres automatisk etter egen innsats. Siden treningsmaskinene går av seg selv, kan man trene passivt eller aktivt ut ifra egne evner. Maskinene kan for eksempel passivt bevege en arm eller et ben om man ikke klarer dette selv, ved å bruke spesielle hjelpemidler. Dette gir de aller fleste muligheten til å kunne trene, uavhengig av fysikk og alder.

Et fristed i hver­dagen

Når man trener vises det ikke hvor mye eller hvor lite man tar i. Det vises heller ikke hvor mye eller lite man har prestert når man er ferdig. Dette gjør at man aldri vil ha en dårlig treningsøkt, siden man ikke kan sammenligne seg med det man har prestert tidligere. Alle disse egenska­pene er bevisst satt sammen for å fjerne alle hinder mange har for å komme i gang med fysisk aktivitet. Det gjør også Feelgood til et fristed fra forventningspress. Uansett om en trener tungt eller bare følger maskinenes bevegelser, så blir hele kroppen aktivert. Alle muskler, sener og ledd blir tøyd og strukket, en får i gang sirkulasjons­systemet og får frigjort en mengde stoffer i kroppen som vil gjøre at en føler seg bra.

Bort med dørstokkmila

– Vi har på mange måter fjernet «dørstokkmilen» en gang for alle. For om man har en dårlig dag vil man allikevel kunne komme hit for å bli aktivert, uten at man må gjøre noe selv.
Den beste treningen er utvilsomt den det blir noe av. Derfor er det å komme til Feelgood en seier i seg selv!

Fakta Feelgood Eiksmarka

Tekst: Stein O. Kaasa | Foto: Stein O. Kaasa & Feelgood
 

Følg IN magasinet på Facebook