Hjem » Trondheim »  Fargeglade kunstnere i Trondheim

Fargeglade kunstnere i Trondheim

To fargeglade kunstnere har slått seg sammen og åpnet dørene til det som må betegnes som et skattekammer av et galleri.

Fjordgata har de siste årene utviklet seg til et av de mest spennende nabolagene i byen, med et herlig utvalg av spennende spesialbutikker, gode restauranter og små gallerier. Et strålende eksempel på sistnevnte er Galleri Karillen & Pentristo, som siden juni i år har lokket byens befolkning og turister med spennende kunst og herlig stemning.

To kreative sjeler

Galleriet består av de to kunstnerne Kari Synnøve Barbala og Heidi Rita Gjerde Hjelseth. To kreative fargesterke malere som har slått seg sammen, etter å ha drevet galleri på henholdsvis Heimdal og på Bakklandet. 
Kari Synnøve Barbala eller «Karillen» som hun har blitt kalt siden barndommen, er født og oppvokst i Vardø i Finnmark. Hun har alltid vært glad i naturen og er veldig opptatt av himmelens farger og nyanser, noe som er et gjennomgangstema i verkene hennes. Vakre fjell og landskap formes på lerretet, ofte med motiv fra nord da hun mener at den vakre naturen gjør noe med sjela til folk. Et mål i hennes kunst er å formidle livet og den vakre jorden vi bor på, og hun er spesielt opptatt av lyset og lysets innvirkning på fargene som omgir oss. Karillen maler også figurativt som mennesker og dyr.

Intuitiv kunst

Heidi er opprinnelig fra Balsfjord i Troms, men har bodd i Trondheim siden 1998. Kunstnernavnet Pentristo har hun tatt fra verdensspråket esperanto, og betyr kunstmaler. Aller best liker hun å male intuitive bilder, og lar fantasien få fritt utløp for hva som måtte dukke frem av ulike motiv i fargene. Heidi maler både abstrakt og figurativt, i tillegg til landskap, dyr, portrett og en rekke andre motiver. Hun har også dekorert flere vegger med landskapsmotiv. Hun arbeider på både små og store flater, og benytter seg av både olje, akryl og akvarell. Men uansett hva slags stilart hun jobber i på det enkelte maleriet er fellesnevneren bruken av sterke glade farger og lys. Et annet tydelig trekk ved Heidis kunst er de tydelige assosiasjonene til indre følelser som glede, sorg, håp og positivitet.

Strålende mottagelse

Damene forteller til IN magasinet at stadig flere oppdager det koselige vesle galleriet i Fjordgata 64, og flere har oppdaget gleden av å få et kunstverk hengende på veggen. Julen er snart over oss. Enten du er på jakt etter noe vakkert å ha på veggen, eller ønsker å overraske noen med en unik gave, bør du snarest ta turen innom Galleri Karillen & Pentristo.

Fakta Galleri Karillen og Pentristo


Tekst & foto: Stein O. Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook