Hjem » Oslo »  Et ikonisk dansk smykkemerke

Et ikonisk dansk smykkemerke

Dulong Fine Jewelry har siden 2005 laget kolleksjoner av øredobber, armbånd, ringer og halskjeder av de fineste materialene. I Oslo finner du smykkene til Dulong Fine Jewelry kun hos H. A. Neerbye i Henrik Ibsens gt 60.

– Når jeg ser tilbake på det siste tiåret, slår det meg at vi aldri har gjort noe halvveis. Vi har alltid villet samarbeide med de beste gullsmedene, finne de vakreste stenene, ha de mest innbydende butikkene og det beste personalet. Kunne vi noen gang ha tatt en snarvei? Helt sikkert. Men da ville ikke vi, kolleksjonene og håndverket vært slik som det er i dag, forteller Marianne Dulong, grunnlegger av det danske smykkemerket Dulong Fine Jewelry.
De første kolleksjonene – som fremdeles er i produksjon i dag – ble først skapt ved Mariannes kjøkkenbord. Men Dulong ble raskt et kjent varemerke i og utenfor Danmark, blant annet da Kronprinsesse Mary og hennes brudefølge bar unika-smykker laget av Marianne Dulong ved Kronprinsparets bryllup i 2004. Etter det gikk det over all forventning med det unge smykkemerket, hvor stylist Anja Camilla Alajdi etter hvert kom inn som designer.
– Hvis der er noe vi aldri vil glemme, så er det følelsen av stolthet første gang vi så en kvinne på gaten med våre smykker på. Det er denne følelsen av stolthet over håndverket, designet, materialene og kulturen i Dulong som har vært vår drivkraft gjennom de siste 15 årene. Hver enkelt kvinne har sine karakteristika og vår oppgave er å få henne til å stråle med et helt personlig smykke. Det er både et privilegium og en fantastisk opplevelse, forteller Anja Camilla Alajdi. 
Dulong ble raskt kjent for en helt ny filosofi innenfor smykkekunsten – den perfekte passform. Alle smykker kommer nemlig i forskjellige størrelser og i forskjellige gull- og sølvfarger. Sammen med gullsmedene skaper Marianne og Anja også deres helt egne oppskrifter på gullfarger. Den helt presise og hemmelige dosering av edle metaller gir smykkene den vakreste glød, et indre liv og en refleksjon av lys, som er både mykt og levende. 
– Vår visjon var fra starten av å skape smykker, som fremhever en kvinnes beste sider. Design med perfekt passform i de fargene som kler hvert enkelt individ. Øreringer skal fremheve øyenfargen. Gullfargene skal komplimentere hudens glød. Halskjeder skal gi et vakkert lys og fremheve kragebeinet. Med denne visjonen er vi nødt til å holde en tett kontakt til verkstedet, spesialdesigne unika-smykker med den enkelte kvinne i tankene og kunne rådføre i butikkene. Det er det vi kan best og det er det vi står for – også i de kommende tiår, forteller Marianne Dulong.
I 2010 starter Dulong et nytt prosjekt for det danske Kongehus, nemlig forandring og restaurering av det kongelige rubinsett. Tiara, øreringer og andre smykker ble re-designet og nye, vakre rubinsmykker blir lagt til settet. Hele den fantastiske håndverksmessige prosessen blir beskrevet i boken Eventyrlige Rubiner, hvor offentligheten også for første gang kan se Kronprinsessens nye smykker.

Made in Denmark

– Min store pasjon for smykker startet i et verksted, da jeg første gang opplevde at et smykke ble til. Jeg ble uendelig fascinert av dramaet ved å se de vakre verktøyene i bruk, merke varmen fra flammene og følge denne tidløse prosessen; å skape smykker for livet, forteller Marianne, som utover å være designer og grunnlegger av firmaet, også er ansvarlig for verkstedet. Det er helt unikt for et stort varemerke at smykkene blir håndlaget i Danmark i stedet for å bli outsourcet til Østen.
– Det er i Danmark at vi har funnet våre dyktige gullsmeder. Det er også her vår inspirasjon kommer fra: det skandinaviske lyset, naturens kraft og bevegelser og de kjølige farger som får nytt liv sammensatt med varmt gull og sølv, fortsetter Marianne. 
Nettopp naturens styrke og bevegelser står for inspirasjonen bak den nye Aurakolleksjonen, som lanseres denne høsten: 
– Aura er navnet på en gudinne hvis navn betydde bris. Det er nemlig bevegelsene i naturen, som vi ville fange i Aura-kolleksjonen: Vingesus, planter i vinden og brisen fra havet. Aura-smykkene smyger seg om håndledd og kraveben og de organiske formene er eventyrlige og ikke helt definerbare. Det vekker nysgjerrigheten, så man kikker på dem en gang ekstra. De er spennende og åpne for fortolkning, forteller Marianne Dulong. 
Ved hvert smykke - armbånd, øreringer, øredobber og halskjeder - synes Dulongs unike håndverk i strøkene over smykkets form. Resultatet er en silkemat overflate med en tredimensjonal tekstur.

Perler er naturens Instagram filter

Perler har alltid spilt en hovedrolle i de klassiske, rå og glamorøse Dulong-kolleksjonene. A/W 19-kolleksjonen viser blant annet helt nye måter å jobbe med perler på. Det lekes med kombinasjoner av barokkperler, tilpassede Tahiti- og South Sea-perler, diamanter og Dulongs egne gull- og sølvfarger i de nye Glory-ringene og Ocean-kolleksjonen.
– Det er en uendelig fascinasjon, som igjen og igjen fører oss tilbake til perlene. Perler har et indre lys, som kaster et fantastisk skjær over ansiktet. De gir deg glød i kinnene og fremhever din øyenfarge, forteller Marianne Dulong, grunnleggeren av et ikonisk dansk varemerke som gjennom 15 år har gitt kvinner verden over glød i kinnene.

I Oslo er H. A. Neerbye eneforhandler av Dulong Fine Jewelry. Om du ønsker å ta en titt på smykkene anbefaler vi deg å ta turen innom H. A. Neerbye i Henrik Ibsens gt 60.

FAKTA: H. A. Neerbye og Dulong

• Adresse: Henrik Ibsens gt 60
• Telefon: 22 54 54 30
• Webside: neerbye.no
• Facebook: @Neerbye
• Instagram: @gullsmedneerbye
• H. A. Neerbye fører merker som: Dulong Fine Jewelry, Ole Lynggaard, Georg Jensen, Gellner, Efva Attling, Wille Jewellery, Susanne F. Bjørner, Mestergull, Lykkeringene, GID, Th. Marthinsen og Sylvsmidja
• Dulong: dulong.dk | Instagram: @dulongfinejewelry

Tekst: IN magasinet | Foto: Dulong
 

Følg IN magasinet på Facebook