Hjem » Oslo » Helse & velvære »  Erfaring og kompetanse gir de beste resultatene

Erfaring og kompetanse gir de beste resultatene

De fleste som velger å operere brystene opplever økt livskvalitet. Men for at resultatet skal bli best mulig er det viktig å velge en kirurg som har kompetanse og erfaring. Ved Akademikliniken jobber noen av landets mest erfarne plastikkirurger. Hvert år utfører de et stort antall brystforstørrelser, brystløft og brystreduksjoner. Ved hjelp av avanserte kirurgiske metoder sørger de for at du får det aller beste resultatet!

I løpet av livet forandrer brystene seg, særlig etter svangerskap og amming. For noen blir det et så stort problem at det går ut over livskvaliteten. Bare det å kle av seg foran partneren kan være vanskelig og en tur på stranden nærmest uoppnåelig. Dr. Mette Haga ved Akademikliniken er spesialist i plastisk kirurgi og opererer et stort antall bryster hvert år. Hun forteller at mange av hennes pasienter opplever at livskvaliteten blir bedre etter en operasjon. 
Men Dr. Haga understreker viktigheten av å velge en klinikk og en kirurg med kompetanse og erfaring. Akademikliniken er en av verdens ledende klinikker innen plastisk kirurgi og ved deres sykehus ved Ullevål Stadion møter du plastikkirurger med spisskompetanse innen sine respektive fagfelt. Dr. Haga har tidligere vært overlege ved Rikshospitalet. De siste ti årene har hun jobbet som plastikkirurg ved private klinikker, først ved Teres Nobel og Fornebuklinikken før hun i 2014 begynte ved Akademikliniken. I dag utfører hun ulike typer kosmetiske inngrep, med hovedvekt på bryst- og ansiktskirurgi.

Forsterker vevet med egen metode

Mange av pasientene som kommer til Dr. Haga ønsker større bryster. Hos Akademikliniken har de etablert en egen forskningsbasert metode hvor implantatet tilpasses etter oppmåling av brystvevet. Metoden gir det mest optimale resultatet for hver enkelt pasient og benyttes i dag av plastikkirurger over hele verden. 
I tillegg opererer hun også mange pasienter som har vært operert tidligere og trenger å bytte ut gamle implantat. 
– En av operasjonene vi ofte utfører er avansert brystkorreksjoner ved bytting av implantat. Som den eneste klinikken i Norge benytter vi en metode ved brystoperasjoner med en vevsforsterker som heter TIGR Mesh. Dette er et nett som bygger opp brystvevet. Har man hatt implantat i mange år så tynnes brystvevet ut. Nettet legges under brystmuskelen og integreres i kroppens eget vev. Dette gir en ekstra støtte til brystet og gjør at implantatet holder form og fasong lengre, i tillegg gjør det at vi kan bygge opp brystet på en naturlig måte. I kombinasjon med nytt implantat eller transplantasjon av fett fra andre deler av kroppen blir resultatet veldig bra.

Opererer asiatiske øyelokk

I tillegg til brystkirurgi utfører Dr. Haga også mange operasjoner rundt øynene, som øvre- og nedre øyelokk og panneløft. 
– Det er gjerne rundt øynene man først merker forandringene når man blir eldre. Med et panneløft eller øyelokkskirurgi ser man mer våken og opplagt ut, og det er en type kirurgi som gir veldig tilfredsstillende resultater. 
Dr. Haga er dessuten den eneste i Norge som opererer asiatiske øyelokk. 
– Dette er teknisk krevende kirurgi siden anatomien er annerledes enn ved vestlige øyelokk. De fleste ønsker å beholde sitt asiatiske særpreg, men vil gjerne ha et mer åpent blikk og en tydelig fold. Siden jeg er den eneste i Norge som utfører dette så får jeg pasienter fra hele landet. Det er et utrolig spennende felt og jeg har brukt lang tid på å finne riktig metode som gir et forutsigbart og godt resultat. Blikket er jo gjerne det første vi legger merke til når vi treffer nye mennesker og det er viktig at man får det resultatet man ønsker!

FAKTA: Akademiklinikens avdelinger i Oslo

• Ullevål, (plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger) Sognsveien 70 A | Tel: 22 58 17 10 | www.facebook.com/ak.oslo.ulleval
• Smestad, (kosmetiske behandlinger og hudpleie) Hoffsveien 92 | Tel: 22 06 00 03 | www.facebook.com/ak.wic.smestad
• Web: www.akademikliniken.no

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Akademiklinikken

Følg IN magasinet på Facebook