Hjem » Oslo »  Enkle former & eksepsjonelt håndverk

Enkle former & eksepsjonelt håndverk

Med sitt mest personlige uttrykk hittil, åpner Georg Jensen neste kapittel for den berømte Fusion-design med en imponerende ny kolleksjon. De hyller designeren Nina Koppels sammenføyningskonsept med ett lettere og mer raffinert design basert på ikoniske smykker for det 21. århundre.

I Oslo kan du se nærmere på Georg Jensens Fusion‘s New Wave kolleksjon hos H. A. Neerbye i Henrik Ibsens gt 60.

Fusions mystiske, flytende design er blitt et ikon blant Georg Jensens smykker og er en ettertraktet klassiker. I forbindelse med designens 20-års jubileum neste år og lanserte en ny Fusion-kolleksjon, som sømløst utvides til armbånd, anheng og øreringer. Denne forførende nye serien balanserer den dristige geometrien til Nina Koppels originale ringer, og skaper lys og rom, der fine åpne former forvandles til edle og moderne uttrykk.
Nina Koppel brakte med seg utførlig håndverk og selvstendighet til Georg Jensen da hennes Fusion-design ble presentert første gang i 2000. Det flytende bølgemotivet er også hemmeligheten bak de tre sammenføyende gullbøylene som utgjør en komplett ring. Det originale systemet med lag på lag - der én til tre gullringer kan kombineres for å skape et så delikat eller dristig uttrykk som en ønsker - var forut for sin tid. De nye Fusion-smykkene, som er tilgjengelig som flere samleobjekter, vil garantert også fenge fremtidige generasjoner.

Enkle former & eksepsjonelt håndverk

Fusion er preget av enkle former og eksepsjonelt håndverk - alle diamanter er satt inn for hånd i et nøye koreografert mønster - og er en hyllest til håndverket utført av metallsmedene hos Georg Jensen. De har brukt år på å tegne ut fra DNA-et i den opprinnelige designen, uten å bevege seg for langt bort fra Koppels unike visjon. De opprinnelige dristige volumene er blitt forfrisket med lysere, renere linjer som følger det naturlige rommet og den buede geometrien til Fusions vakre flytende motiv.

Fokus på brukeren

Fusion plasserer fortsatt brukeren i sentrum av smykkenes design, hvor de moderne tilskuddene er gjort elegant levende i flytende variasjoner av hvitt gull, gult gull og rosa gull, med og uten diamanter. Disse nye designene går ut over ringer og inkluder utskiftbare anheng, armbånd og øreringer. Brukeren skaper sin egen Fusion-historie, der hver juvel har sin betydning, enten den markerer et vennskap, en spesiell prestasjon eller et personlig forhold. Med hver ny kombinasjon markeres følelsesmessige forbindelser på brukerens egen unike måte. Fusion er i butikkene nå.

FAKTA: Du finner Georg Jensen hos H. A. Neerbye

• Adresse: Henrik Ibsens gt 60
• Telefon: 22 54 54 30
• E-post: gullsmed@neerbye.no
• Webside: neerbye.no
• Facebook: @Neerbye
• Instagram: @gullsmedneerbye
• H. A. Neerbye fører merker som: Ole Lynggaard, Georg Jensen, Dulong Fine Jewellery, Gellner, Efva Attling, Wille Jewellery, Susanne F. Bjørner, Mestergull, Lykkeringene, GID, Th. Marthinsen og Sylvsmidja

Tekst: IN magasinet | Foto: Georg Jensen
 

Følg IN magasinet på Facebook