Hjem » Oslo »  Endelig åpner nye Munch

Endelig åpner nye Munch

Etter lang ventetid flere utsettelser har Oslo kommune og MUNCH gleden av å invitere hele Oslos befolkning velkommen til høstens største kunstbegivenhet – åpningen av nye MUNCH 22. oktober 2021.

Hele helgen fylles museet og området utenfor med opplevelser, i form av konserter, digitale kunstverk, performance, lyskunst og overraskelser. Alle utstillingssalene er åpne og våre spisesteder står klare med fristende menyer. Deres Majesteter Kongen og Dronningen forestår den offisielle åpningen av nye MUNCH fredag 22. oktober 2021 klokken 17.00. Nye MUNCH, ved Oslos sjøkant, er skreddersydd for store kunstopplevelser. Her kan du oppleve mer av Edvard Munch enn noen gang før – på helt nye måter. Det nye museet vil tilby kunst og kultur i 13 etasjer, og inspirere alle til å komme tett på Munchs liv og kunst. Det blir også samtidskunst og modernisme i verdensklasse, og et rikholdig program av arrangementer og aktiviteter. Her er det mye å se fram til. Feiringen inne i museet er delt inn i tidsperioder, gratisbillettene til det som skjer inne forsvant fort da de ble sluppet 7. september.
Museet vil romme den rikholdige gaven Edvard Munch (1863-1944) testamenterte til Oslo by, bestående av flere enn 26 000 kunstverk, i tillegg til litterære dagbøker og skrifter. Dette er verdens største samling av Edvard Munchs verk. MUNCH er således blant de største museene i verden viet en enkeltkunstner. MUNCH forvalter også samlinger gitt til Oslo by av Rolf Stenersen, Amaldus Nielsen og Ludvig Ravensberg. Gjennom satsingen på samtidskunst vil de også vise Edvard Munchs vedvarende innflytelse i hans egen samtid, så vel som på dagens generasjon kunstnere.
Museet vil inspirere alle til å komme tett på Edvard Munchs kunst. Besøkende vil til enhver tid oppleve høydepunktene i Edvard Munchs kunstnerskap, parallelt med skiftende utstillinger med andre kunstnere. Fra sin beliggenhet i Bjørvika, med enestående utsikt over Oslofjorden, vil museet tilby et bredt program av kunst- og kulturopplevelser i 13 etasjer.

Kilde: MUNCH | Foto: Kilian Munch

Følg IN magasinet på Facebook