Hjem » Oslo »  En smak av Mexico på Sørenga: Made in Mexico

En smak av Mexico på Sørenga: Made in Mexico

Beliggende ved sjøen. Og med et interiør som er verdt et besøk i seg selv. Hvorfor dra til Mexico, når Mexico kan komme til deg? Velkommen til Coyo – mexican food & tequila bar.

Det er høst, badesesongen på idylliske Sørenga Sjøbad er over, men en ny og unik restaurant har funnet sin plass ved Oslofjorden. Coyo åpnet 9. august. Med sine store og luftige lokaler, men med varm lunhet og panoramautsikt til fjord og holmer, er stemningen satt. Resten er opp til de kulinariske opplevelsene. Og restauranten tilbyr autentisk meksikansk mat og drikke, slik meksikanere selv faktisk lager det.

Ekte meksikansk

– Både kjøkkensjefen og barsjefen er meksikanske, og nesten alle som jobber på kjøkkenet fra Mexico, men også Spania og andre latinske land, forteller driftssjef Sofia Östlund. 
Verken i Norge eller resten av verden finnes et sted som er likt Coyo, men de har fartet verden rundt for inspirasjon. 
– Restauranter i Dubai, USA og England, for eksempel, har inspirert til å lage dette stedet, forteller hun.

Spicy

Med autentisk meksikansk menes blant annet glovarm molcajete av lavastein, med scampi eller svin, og Coyo serverer mye ceviche`s (rå fisk), skalldyr og spicy mat. Man får taquitos, små tacos med spennende fyll, men også litt andre og utradisjonelle ting – som benmarg.
– Det høres litt spesielt ut, men benmargen blir servert med tortillalefser ved siden av, og smaker veldig godt, smiler Sofia.

Signaturdrinker

Coyo tilbyr mange måter å slukke tørsten på. Baren har et rikholdig utvalg av typisk meksikansk drikke – som øl og Micheladas. Tequila fås i utallige varianter, som i Margaritas, og Coyo har egne signaturdrinker. Baren inneholder det meste, også vin og champagne. En mengde alkoholfritt drikke er selvsagt også representert, som Jarritos – meksikansk brus.

Sharing

– Vi vil at folk skal kose seg, restauranten er for alle, også barnefamilier. Tanken med konseptet er at det er sharing, ingen tvungen middag, men at man kan bestille rettene som på en tapasrestaurant, sier Sofia. 
Hun vil definere prisnivået som i mellom-sjiktet, og overkommelig for de fleste. 
– Det er fint for barnefamilier, spesielt om sommeren. Badeplassen ligger jo rett utenfor her, sier hun. 
Etterhvert vil gjestene også kunne kjøpe take away på Coyo, og dermed kunne bringe maten med på stranden.

Kick-off

Men det er ikke bare på sommeren at Coyo «funker «. Det er i aller høyeste grad en helårsrestaurant med stor kapasitet. Coyo kan servere store grupper med mennesker, også på dagtid hvis bestilt på forhånd. Restauranten åpner vanligvis klokken 16.00, men Coyo kan holde lunsjer i forbindelse med møter og foredrag, eller andre anledninger. De har hatt flere slike arrangementer allerede, og med mer avlukkede soner. Da har det vært i forbindelse med kick-off, eller en avslutning, hvor gruppen har hatt med prosjektor. Først har de gått igjennom programmet sitt, for så å ha middag og fest etterpå. Også med DJ. 
– Det er en veldig fin location for slike grupper, forsikrer Sofia; 
– Lokalet rommer omtrent 250 personer inne (og 200 ute), så lokalet er stort, men det føles ikke sånn siden det er oppdelt i soner.

Julebord

En annen mulighet er å arrangere julebord hos Coyo. Er man lei den tradisjonelle julematen, er Coyo et godt alternativ hvor man kan gjøre ting litt annerledes. Kjøkkenet holder åpent til kl. 22.00, og etter det er det bar med bevilgning til kl. 01.00. 
– Utover kvelden er det mye kul musikk, og litt mer up beat, sier Sofia. 
Barsjefen, Carlos Steinmann, har dessuten et meksikansk band som kanskje kan spille på Coyo en gang ... 
– Lage en skikkelig meksikansk kveld! sier hun.

Sofistikert

Og det er vel ikke akkurat noe minus at også interiøret skaper et godt utgangspunkt for en trivelig opplevelse. Coyo har ikke vært redd for farger, og for det rustikke, men det er gjort på en sofistikert og elegant måte. Interiørplan og interiørdesignerne har gjort seg stor flid. 
– Restaurantløsningen er gjennomtenkt, og det finnes ingen som ser lik ut. 
Sofia forteller at mange gjester kommenterer nettopp interiøret, og at det faller i smak. Lokalene kjennes gode, med luftig takhøyde og generøse vinduer. 
– Det er god stemning her, særlig på kvelden når solen går ned, sier hun.
Stedet tåler også at det er dårlig vær ute. Det hjelper når det er hyggelig inne.

Casual

Det skal være en lav terskel for å nyte mat og drikke hos Coyo. Hvis man vil sitte i baren og bare drikke drinker, er det OK. Og ikke alle utebordene har spiseplikt sommerstid. Man skal kunne gå og kose seg etter jobben, eller etter strandturen. Kanskje bare spise noe helt lett. Det er ikke noen spesiell kleskode som krever planlegging og «styr».
– Annet enn at man i det minste har på sko, smiler Sofia.

Herlige Sørenga

Coyo har fått bra tilbakemeldinger fra gjestene siden åpningen i sommer. Folk er veldig fornøyde med maten, prisnivået og også interiør og location.
– Sørenga er jo fantastisk, det er ingen biler her nede, selv om det er enkel tilgang med både bil, taxi og buss bare steinkast unna. Og man kan også komme ruslende de få minuttene fra Operaen. Men man får feelingen av å være litt utenfor byen, og får mer ro, mener Sofia. 
Coyo er for alle. Om man vil ha en datenight eller det gjelder en hvilken som helst anledning. Enhver anledning er en god anledning.

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Dilla Holding / Coyo
 

Følg IN magasinet på Facebook