Hjem » Asker&Bærum »  En smak av Italia på Sandvika Storsenter

En smak av Italia på Sandvika Storsenter

IN magasinets nokså kresne matskribent har inngrodde fordommer mot restauranter på norske kjøpesentre. I andre land som for eksempel i USA er det vanlig at du finnes aldeles strålende restauranter på den lokale «mall`en».

Slik er det så avgjort ikke i Norge. Når undertegnede har forvillet seg inn på et slikt sted (ingen nevnt, ingen glemt) forventer han middelmådig halvfabrikat, gjerne varmet i mikroen slik at for eksempel en lasagne blir servert med lavaliknende overflatetemperatur og halvfrossen kjerne. Intet er mer morsomt enn å få gjort sine fordommer til skamme. Det er derfor med stor begeistring jeg kan melde at det finnes en fullblods Italiensk restaurant på Sandvika Storsenter!

Fyller 2 år

Den lokale perlen bærer navnet Saporito og fyller to år i disse dager. Konfrontert med mine inngrodde fordommer kunne medeier Peter Hammert fortelle oss at det er nettopp hans misjon og gi sine gjeste en fullverdig restaurantopplevelse av høy kvalitet. 
– I likhet med deg er det mange som blir veldig overasker når de smaker på maten vår, kunne Peter fortelle oss. 
– Tilbakemeldingen vi ofte hører er «Vi hadde ikke forventet oss så god mat på et kjøpesenter». Her lager vi alt fra bunnen. Pizzadeigen for eksempel kaldhevet i to døgn for å sikre helt optimal smak og konsistens, så her tar vi ingen snarveier!
Mestepartene av råvarene er import fra Italia. Oljer, krydder, skinker, oster og pasta. 
– For oss er gode råvarer helt sentralt i forhold til å gi kundene den opplevelsen vi ønsker. Og selv om vi kan konkurrere med hvem som helst på kvalitet er dette en usnobbet restaurant for folk flest. Vi har noen flotte servitører som loser deg trygt gjennom menyen enten du er en erfaren gjest på italienske restauranter eller nybegynner. Selv om dette er en Italiensk restaurant, serverer vi også en knallgod burger og en skikkelig klassisk Fish & Chips.

God service

Vi kan skrive under på at servicen var bra. Vår servitør Madde var et funn. Smilende, kunnskapsrik og med god evne til å få en sliten og grinete 8 åring hastig medbrakt fra SFO, til å finne frem smilet. Den etter hvert smørblide 8 åringen og meg gikk for henholdsvis en Gamberi E Zucchine. Som altså er en kremet pacheri pasta med pannestekte scampi, hvitløk, grønn squash, hvitvin og skalldyrkraft. Herligheten var toppet med pecorino romano og smakte aldeles glimrede! Pastaen smakte akkurat slik den skal gjøre på et sted som ikke knusler med eggende i pastablandingen, og kunne like gjerne vært servert på min favorittrestaurant i Roma.
Junior ville ha pizza og valget falt på en klassisk Diavola. Bunnen var akkurat så sprø og god som Peter hadde lover, tomatsausen var frisk og smakfull, og gjennomsyret av duft og smak som ble perfekt balansert av generøse mengder akkurat passe sterk Ventrecina-pølse.
Dette var en restaurantopplevelse himmelhøyt over mine forventninger. Saporito bør ikke bare være forbeholdt sultne shoppere. Dette stedet står fjellstøtt på egne ben, og er verdt et besøk i seg selv.

FAKTA: Saporito Sandvika Storsenter

• Hva: Italiensk restaurant som har catering for små og store anledninger. Du kan ringe og bestille pizza.
• Hvor: Sandvika Storsenter, Sandviksveien 176. Etasjeplan: Kjørbokollen
• Web: saporito.no
• Facebook: facebook.com/saporitosandvika
• Instagram: instagram.com/saporito_sandvika
• Telefon: 466 36 650

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook