Hjem » Stavanger »  En oase i byen

En oase i byen

I en kaotisk verden av full av stress, jag og ukomfortable kunststoffer ønsker Silje Sivetsen, grunder, daglig leder og designer i Lilleba & Herremann AS oss velkommen til det som med hennes egne ord skal bli en oase i byen.

Lilleba har frem til nå solgt klærne sine på nett og til andre butikker men nå har de som mål å skape et sted der folk kan gå inn for landing kan Silje fortelle oss.
– Dette skal ikke bare være en butikk der du handler og går hjem. Vi ønsker å gi kundene være en opplevelse av hva Lilleba handler om. Nå som netthandelen truer mange av de «gammeldagse» butikkene må vi tørre å tenke nytt. Butikken skal være en forlengelse av nettbutikken og en arene der vi kan gi kundene underholdning, læring og historiefortelling. Kanskje klarer vi å skape litt refleksjon og gi kundene våre en merverdi i form av en flott opplevelse. Da har vi i så fall lykkes.
Lilleba handler nemlig om kos, velvære og avslapning og det ønsker de at butikken skal gjenspeile. Lilleba lager og selger nattøy, koseklær og sengetøy som behandler huden med silkehansker. Alle klærne deres er laget av en bløt tråd i bambusviskose og bomull, med minst mulig sømmer og stikkende etiketter. 
– Vi mener at klær innerst mot huden skal være de aller mykeste, sier Silje. 

De tilbyr klær til hele familien men det hele startet med barneklær. Tøyet vokser med barnet, det puster, er varmeregulerende, absorberer fuktighet og tar bort lukt, klør ikke og er myke og behagelige. 
– Ikke bare er klærne våre utrolig myke og behagelige, forteller Silje. 
– Men her hos oss skal du kunne handle med god samvittighet. Vi har valgt å produsere i Sør-Korea fordi tekstilarbeiderne der jobber under skikkelig og ryddige forhold med gode lønninger og sosiale rettigheter. Dessverre er ikke dette alltid tilfellet i endel land i Sørøst-Asia der det er vanlig med tekstilproduksjon. Det er alltid like hyggelig å komme på besøk, gå gjennom produksjonen og spise middag med direktøren i sy-fabrikken. Han sier at det viktigste i livet, etter hans kone og barn, er arbeiderne i fabrikken. Og vi ser at han mener det.
Lilleba er en spennende nysatsning med stort engasjement og sosial samvittighet. Velkommen til Lilleba!

FAKTA: Lilleba Konseptbutikk

Adresse: Østervåg 9, Stavanger 4006
Telefon: 45 84 73 73
Nettbutikk: lilleba.no
Facebook: facebook.com/lillebaogherremann
Instagram: instagram.com/lillebaogherremann

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Stein Olav Kåsa & Lilleba
 

Følg IN magasinet på Facebook