Hjem & fritid »  En miljøvennlig bilforhandler

En miljøvennlig bilforhandler

Hos Miljøfyrtårnbedriften, Sven Kvia A/S, tidligere kjent som Kvia Bil, har du som privatkunde mulighet til å kjøpe bil av fagfolk med lang og solid erfaring. Dette er nok gammelt nytt for de fleste bilkjøpere i Kristiansand. At Sven Kvia A/S også kan tilby totale løsninger for deg som trenger firmabil, er det kanskje ikke alle som kjenner til.
Article image

Det er en glad daglig leder, Erik Thoresen, som tar imot IN magasinets utsendte. Raskt kommer det fram at det nok ikke bare er den lave og gyldne høstsola som får mannen til å smile.

Han har bare så mye han gleder seg til. At en stor del av gleden er knyttet til kommende bilmodeller fra Opel og Saab kommer ikke som en overraskelse på oss. Selv er han raskt ute med å påpeke at det nok er gleden ved å skulle dele disse nyhetene med kundene som gir den aller største gleden.

Opel Agila, en snerten nykommer

Erik Thoresen har store forventninger til nykommeren Opel Agila. Dette er en helt ny liten småbil fra Opel. Her har du plass til mye, selv om bilen er liten og nett. Slagordet -flex in the city- følger bilen, og dette gir jo store forhåpninger til de av oss som ikke er best på lukeparkering. Inne i bilen har du god oversikt, og du sitter litt høyere enn i de fleste andre personbiler. Det er enkelt å komme ut og inn av bilen. Alt dette ved siden av snertent design, god kjørekomfort og flotte testresultater, har ført til at unge som eldre legger merke til nykommeren. Thoresen kan fortelle at tre biler er solgt allerede før lansering, det lover godt.
Men daglig leder hos Sven Kvia A/S kan ikke dy seg for å trekke fram flere nyheter. Opel relanserer sin modell Opel Antara. Motoren er ny og bedre, og prisen er meget konkurransedyktig. En bil det er verdt å ta en kikk på, om du ønsker et litt større og kraftigere framkomstmiddel.

Article image

Møt våren i en Insignia

Modellen det nok knytter seg aller størst forventninger til, i alle fall hos kundene, er nye Insignia. Først over nyttår vil de første bilene rulle inn i butikken i Barstølveien, men allerede nå har Erik Thoresen og resten av teamet hos Sven Kvia A/S daglige spørsmål fra forventningsfulle kunder.

Kombinasjonen ny teknikk og flott design kommer nok mang en sørlending til å falle for. At dette også er en modell som bedriftskunder vil finne aktuell, er Thoresen sikker på.

Et miljøvennlig alternativ

Sven Kvia A/S er også byens hovedforhandler av Saab. Det kommende året vil føre med seg en rekke nye modeller. Som tidligere nevnt er Sven Kvia A/S en Miljøfyrtårnbedrift, og hva passer da bedre enn å kunne tilby en bil som kjøres på miljøvennlige bioetanol. Thoresen informerer fornøyd om at drivstoffet kan kjøpes hos Statoil i Vesterveien, så da er det altså ingenting i veien for at kristiansanderen kan gjøre et valg som tjener miljøet.

Bedriftskunden

For Sven Kvia A/S satser også stort på biler til bedriftskunder. Økningen i salg av varebiler har vært stor og god. Thoresen tror ikke dette er tilfeldigheter, men resultater av en bevisst satsning mot bedriftsmarkedet med et ønske om å dekke andre behov enn det den private kjøper har.
Kunden oppsøkes ute i næringslivet, og sammen med selger kan behov kartlegges. Både Saab og Opel har modeller som passer godt som firmabil.

Article image

Ferdig firmabil på 1-2-3

Hos Sven Kvia A/S kan kunden få sin firmabil ferdigstilt og klar til bruk. Reklame, logo og innredning av ulikt slag og etter ulikt behov, kan bestilles samtidig med at kunden bestiller bilen. Her kan det være både mye tid og penger å spare. Bedriftskunden konsentrerer seg om det han skal, mens de ansatte hos Sven Kvia A/S ordner kjøretøyet. Lang erfaring med biler og kunnskap om hva som fungerer, er noe kunden kan nyte godt av.
Daglig leder er stolt av organisasjonen de har bygd opp mot næringslivet. Og han kan fortelle at firmakunder som handler bil hos dem, kan vente seg et stort og godt supportapparat både i Agder og i Rogaland.

Denne høsten ble Kvia Bil fusjonert med Sven Kvia A/S, og konsernet har avdelinger i Sandnes, Flekkefjord og Stavanger, i tillegg til Kristiansand. Rask og effektiv service loves, slik at kunden kan konsentrere seg om egen næringsvirksomhet. En kveld i uken holdes også verkstedet i Barstølveien åpent for firmakunder som vanskelig kommer fra på dagtid.

Sven Kvia A/S har biler for enhver smak og ethvert behov. En rikholdig bruktbilavdeling finnes også, for dem som ikke ønsker en av de nye modellene. Hele 30 ansatte er fordelt på de ulike avdelingene og daglig leder Thoresen skryter gjerne av innsatsen de gjør. De fleste har arbeidet for firmaet i mange år, og vet hva som skal kjennetegne et produkt fra Sven Kvia A/S. Kun det aller beste er godt nok.

Tekst: Marit Løvstuen  Foto: Jon Anders Skau