Hjem » Trondheim »  En hyggelig matopplevelse i Krambugata

En hyggelig matopplevelse i Krambugata

IN magasinet melder om god stemning og herlige lunsjretter hos den tidløse klassikeren i Krambugata.

Helt siden åpningen i 1993 har Krambua vært det jeg betegner som upretensiøst og usnobbete nabolagsrestaurant og pub, med helt greie retter og kald pils. Gjennom årene har jeg stadig tatt turen innom når jeg har vært i Trondheim, men siste besøk ligger nå 3-4 år tilbake i tid. Krambua var aldri det stedet jeg dro til dersom jeg var på jakt etter gastronomiske opplevelser, eller ville ha en mer komplisert drink enn en GT, eller en Irish med sprutekrem (helligbrøde!). Men etter at Thomas Haug gikk inn på eiersiden og tok over den daglige driften for fire år siden, har jeg stadig oftere fått høre at jeg burde stikke innom og sjekke ut hva som foregår.

Saftige burgere

Troverdige folk begynte stadig oftere å fortelle om saftige burgere, glinsende spare-ribs, gode drinker og mye annet som er i stand til å vekke nysgjerrigheten til et dedikert matvrak. Etter at jeg sammen med min stor etende sønn på 12, nylig var innom og spiste meg gjennom tre lunsjretter, er det bare å bøye seg i hatten og meddele at ryktene er sanne. Dette var en restaurantopplevelse som lå langt over det vi forventet oss og det er bare å berømme Thomas og resten teamet på Krambua for hva de har fått til. Restauranten viste seg å ligge flere knepp over den kvaliteten vi forventet og bør være godt egnet til å trekke til seg horder av kresne gjester utover vinteren.
– De fleste som kommer innom og ikke har vært her på en stund, har samme holdning som dere, forteller en strålende opplagt Thomas Haug.
– Det er sann glede å se hvor positivt overasket gjestene blir når de får oppleve hva vi faktisk har å by på.
Thomas kunne også fortelle at de har lagt vekt på å skape en trivelig møteplass der folk fra alle samfunnslag skal føle seg velkommen.

Maten

Som mangeårig matjournalist har jeg for lengst gått lei av over kreative kokker som legger to aspargeser i kryss sammen med et ytterst minimalistisk tilbehør og priser hele stasen som et middels forsvarsbudsjett. Er det noe jeg setter mer og mer pris på er det at enkle klassiske retter basert på gode råvarer, blir laget av dyktige kokker som evner å få frem de rene uforfalskede smakene. Derfor gikk vi denne gangen for noen av de mest klassiske rettene på menyen. En herlig frisk Cæsarsalat, en diger bolle med nachos og formiddagens høydepunkt for min del: Et ferskt Mozzarella smørbrød med jordskokk. Vår servitør Henning som viste seg å være selveste restaurantsjefen var et funn. Med bøttevis av sjarme, kunnskap og ekte bergensk entusiasme, loset han oss trygt gjennom hele måltidet, mens han med utilslørt stolthet fortalte om Krambuas mangfoldige tilbud. Vi lot oss spesielt imponere over husets nyvinning, et herlig selskapslokale der de ifølge Henning nå kan ta imot store og små selskaper, enten til a la carte eller til såkalt «wine makers dinner». Henning kunne også berolige meg med at sprutekremen var borte for lengst og at baren fremover kommer til å satse på skikkelig cocktails. Det blir ikke fire år til neste besøk.

Fakta Krambua

  • Adresse: Krambugata 12, 7010 Trondheim
  • Web: krambuatrondheim.no
  • Facebook.com/krambuatrondheim
  • For bordbestilling og andre henvendelser:
    Tf. 73 53 52 53 | E-post post@krambuatrondheim.no
  • Book gjerne ditt eget rom for din gruppe!
  • Åpningstider: Man-tor 11:00-00:00, fre-lør 11-02:30 & søn14:00-22:00


Tekst & foto: Stein O. Kaasa

 

Følg IN magasinet på Facebook