Hjem » Trondheim »  En hyggelig handel i Melhus

En hyggelig handel i Melhus

Melhustorget er Gauldalsregionens største kjøpesenter. Senteret ligger midt i Melhus sentrum og har parkering til 350 biler. I senteret finner du alskens butikker, alt det du trenger i det daglige.

Senteret åpnet i 1984, og har siden da gjennomgått endringer og utbygginger. I senteret er miksen av butikker slik at du finner alt det du trenger i det daglige. Her finner du dagligvarer, vinmonopol, apotek, sport, interiør, tekstil og sko. I tillegg har senteret spesialbutikker som gullsmed, jernvarer og bokhandel. Du finner også tre spisesteder her. Jordbærpikene i andre etasje og Melhus Bakeri og nyeste på torget, Freshly Fastfood i første etasje. Senterets åpningstider er i ukedagene 9-20 og på lørdager 9-18.

Lett tilgjengelig

Det er lettvint å handle på Melhustorget, det ligger kun tjue minutter fra Trondheim og bare et par hundre meter fra E6. Jernbanestasjonene på Melhus er heller ikke langt unna for de som vil ta tog fra Trondheim for eksempel. Senteres parkeringsplass har plass til 350 biler og det kommer godt med, for kundene kommer fra Melhus, Klæbu, midtre Gauldal, Skaun og fra det sørlige Trondheim. Senteret er 10.000 kvadratmeter stort, noe som egentlig ikke merkes i den rolige atmosfæren. Vi tok en prat med Markedsansvarlig Tone Drazkowski, som poengterer at senteret er et typisk nærsenter og ikke et shoppingsenter. 
– Du finner det du trenger til det daglige her, og det er et sosialt samlingssted hvor du ofte finner kjente som er ute i samme ærend som du. Det ligger mye mental helse i dette også, sosialisering er jo viktig for alle. Om morgenen ved åpningstid står det hver dag en liten gjeng som skal inn på bakeriet eller restauranten i andre etasje for å spise frokost og drikke morgenkaffen og prate med den faste gjengen. Det er en søvnig stemning her på morgenen, for Melhustorget er et rolig senter, ikke noe høyt tempo som på City Syd eller Byhaven. Her er det heller ikke noe musak, bare lyden av mennesker som snakker og litt fra rulletrappa ned i underetasjen. Noe som er en fordel med et nærsenter, er at det ikke er avhengig av markedskreftene, det er den jevne kunde som kommer og legger igjen pengene i våre butikker som gjør at senteret går så godt som det gjør, forteller Tone.

Nytt på senteret

Det nyeste tilskuddet til Melhustorget er Freshly Fastfood som nå har fått egen inngang fra gata. De har en stor meny, og reklamerer med at de har «byens» beste mat innen kebab, pizza, burger og vegetar. De lover deg også at på den store menyen finner du helt sikkert noe nytt for deg. Freshly Fastfood har også take away. 
– Butikken går veldig bra så klart, sier de.
Restauranten deler marked med fire andre spisesteder på Melhus. Vi tok en kjapp prat med eier Rody Ahmad (26) som stod bak disken og lagde rullekebab da vi kom inn. 
– Jeg ville åpne her også fordi da jeg var daglig leder på en restaurant i byen var det for mye konkurranse, her er vi få om den, noe som passer meg bra. Jeg oppdaget også at Melhus manglet konseptet vi kan tilby. Her lager vi alt fra «skratch». Vi lager kjøttet til burger og kebab, lefsene og brødene, sausene og marinadene. For fjorten dager siden fikk vi egen inngang fra gata, og vi kunne da utvide åpningstidene våre, samt å ha søndagsåpent. Da merket vi enda større pågang, og take away og utkjøring økte mye etter dette.

Tone tok oss med på en tur rundt på senteret, hvor hun snakket engasjert om senteret og nye handlemønster.
– Du finner også en ungdomsklubb i andre etasje her. De er leietakere og virker inkluderende i forhold til «kidsa» på Melhus. Du finner ikke så mye ungdom på klesforretningene, det er mer de voksne som handler her, ungdommen handler mer og mer på klær på nettet, det merkes godt. De er her i butikkene men de ser bare og så går de på nettet og bestiller det de har sett og prøvd. Selv om det skjer i stor grad her, er det shoppinggigantene som merker det mest. En annen trend er også at nettbutikker åpner fysiske butikker. Mange av butikkene har hjemkjøringstilbud, noe som også kommer godt med for den eldre garde, sier Tone.

Tone spår videre at det vil komme flere nærsentre som Melhustorget.
– En artig greie på senteret er at du kan skrive telefonnummeret ditt på en kvittering, legge det i en glassmonter, for så å bli tatt med i senterets lotteri, her kan du vinne gavekort på 1.000 kroner. Når julestria kommer, og skuldrene heises noen hakk er Melhustorget et godt alternativ til byens butikker og shoppingsenter.

FAKTA: Melhustorget Kjøpesenter

• Adresse: Rådhusvegen 7, 7224 Melhus
• Web: melhustorget.no
• Facebook: facebook.com/melhustorget
• Kundeklubb: melhustorget.no/kundeklubb
• Gavekort: melhustorget.no/gavekort
• Parkering: Melhustorget har 3 timer GRATIS parkering for sine kunder, og ca. 350 parkeringsplasser.

Tekst: Aron Nørstebø
 

Følg IN magasinet på Facebook