Hjem » Oslo »  En god natts søvn

En god natts søvn

God søvn er viktig for helsen. I over 90 år har DUX utviklet madrasser for å gi deg den aller beste nattesøvnen. Hos DUXIANA i Vika finner du både det brede utvalget av madrasser fra DUX, i tillegg til alt du trenger av tilbehør for å gjøre soverommet til et behagelig sted å sove!

DUX er en svensk familiebedrift som helt siden 1926 har laget madrasser basert på gamle håndverkstradisjoner. I dag forbindes navnet med kvalitet og komfort verden over og du finner deres madrasser i noen av verdens mest luksuriøse hoteller. I DUXIANA butikken i Haakon VII‘s gate i Vika finner du både madrassene og de klassiske møbelkolleksjonene fra merket. Her er du nærmest garantert å finne den madrassen som gir deg en god natts søvn.
– Vi er en spesialbutikk for madrasser og møbler fra DUX og har holdt til her i Vika i 17 år. DUX er en svensk familiebedrift som i dag drives av 4. generasjon. De har fremdeles hovedkontor i Malmö og en fabrikk i Søsdala i Skåne hvor møblene lages. Selve sengene lages på vår fabrikk i Portugal, og det er et fantastisk produkt å jobbe med. Vi er så heldige at vi har mange fornøyde kunder som både kommer tilbake og som anbefaler oss videre, forteller butikksjef Britt Cartberger. 
Hun har jobbet med DUX i over 20 år, først i Malmö før hun overtok ansvaret for butikken her i Oslo.

Unikt spiralsystem

DUX har brukt mye tid og krefter på å utvikle madrasser som gir optimal liggekomfort. Og en av hovedårsakene til den gode liggekomforten er det sammenflettede spiralsystemet som de er alene om på markedet. Spiralene er sammenlenket fra begynnelse til slutt, slik at de fungerer sammen i stedet for hver for seg. Dette gir et multielastisk formbart system hvor spiralene avlaster hverandre. Trykkfordelingen blir dermed jevn og skånsom for kroppen. Spiralsystemet tilpasser seg vekten din og følger kroppens form. 
– Vi er alle forskjellige og spiralene gjør at madrassen tilpasses hver enkelt. Skuldre og hofter synker ned, mens korsryggen får støtte. Og når man reiser seg fra sengen går spiralene tilbake til sin originale form slik at den er klar for ny bruk.
Spiralsystemet gjør også at det er enkelt å snu seg i sengen. I stedet for å hindre kroppens bevegelser følger spiralene kroppen.
– På utvalgte modeller finnes også Pascalsystemet i toppen som er et system med flyttbare kassetter. De har tre ulike mykhetsgrader og gir deg mulighetene til å justere sengens fasthet til akkurat ditt behov.

En avslappende oase

Selv om madrassen er det aller viktigste så kan omgivelsene også påvirke søvnkvaliteten. Det er unektelig enklere å slappe av i et innbydende soverom og i butikken i Vika finner du alt du trenger for å skape en avslappende oase i ditt eget hjem. 
– Selv om det er madrassene som er vår ryggrad så har vi alt man trenger av tilbehør for å få det fint på soverommet. Blant annet har vi ulike gavler som både ser flotte ut og er behagelige å lene seg mot. Det er også mulig å få regulerbare gavler. I tillegg lager vi sengekapper på bestilling og man kan få samme stoff på gavlen og sengekappen. DUX er en av leverandørene som tilbyr flest valgmuligheter på stoff til gavler og sengekapper. I bomull og lin har vi over 300 farger å velge blant så her skal det godt gjøres ikke å finne den perfekte fargen. Stoffet er dessuten avtakbart slik at det kan renses. Seks av gavlene kan man få i skinn hvor man kan velge blant ni trendy farger. Det er også mulig å velge det litt mer spesielle som fløyel eller ull. Med så mange valgmuligheter er det egentlig bare fantasien som setter grenser, sier Britt.
Velger man det samme stoffet på gavlen og sengekappen får soverommet et mer helhetlig uttrykk. Siden mange av stoffene er møbelstoffer er det også mulig å få samme stil på for eksempel stolene på soverommet. DUXIANA kan også friste med et bredt utvalg møbler til soverommet fra møbelkolleksjonene til DUX, i tillegg til lamper fra Louis Poulsen. Her er det tydelig at alt er nøye gjennomtenkt, helt ned til sengebeina som kan fås i en rekke utførelser, farger og høyder. 
– Skal du sette sammen to rammemadrasser kan vi plassere det midterste benet lengre inn under madrassene slik at det kun er benene i hjørnene som vises, sier Britt med et smil. 
– Vi har også deilige dyner og puter fra DUX. De er i den fineste gåsedunskvalitet og kommer i fire ulike kvaliteter. I tillegg har vi den kjente DUX Xleep puten med et eget mikrospiralsystem som gjør den utrolig behagelig. Vi selger dessuten mye sengetøy og DUX sitt klassiske sengetøy i sateng er veldig populært. Foruten vårt eget sengetøy har vi også Georg Jensen Damask og Gant Home. I høst fikk vi dessuten inn et helt nytt merke, Abate, som har blitt veldig godt mottatt. Dette er startet av to norske menn som begge er piloter. De reiser mye i jobben og var aldri fornøyd med sengetøyet på hotellene så de bestemte seg for å lage sitt eget. Resultatet har blitt et klassisk og enkelt sengetøy i sateng i en fantastisk kvalitet!

FAKTA: Duxiana Vika

• Hos DUXIANA i Vika finner du alt du trenger for å skape et hyggelig og innbydende soverom. De har møbelkolleksjonene fra DUX, lamper fra Louis Poulsen og sengetøy fra Georg Jensen Damask, Gant og svenske Himla.
• Adresse: Haakon VII‘s gate , 0161 OSLO
• Web: www.duxiana.no
• Facebook: www.facebook.com/DuxianaVika
• Instagram: www.instagram.com/DuxianaOslo
• Tlf: 22 83 22 12

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook