Hjem » Stavanger »  En fargerik vår

En fargerik vår

Hos Skoringen i Stavanger formelig bugner hyllene av vårnyheter. Her er det glitter, farger, høye hæler og morsomme Crocs om hverandre. Etter to år med hjemmekontor er det tydelig at vi er klare for litt fest og glamour gjen, i alle fall på skofronten!

Er du på utkikk etter nye sko til vårens eventyr anbefales du å ta turen innom Skoringen i Nygata, midt i hjertet av Stavanger. Her finner du akkurat nå lekre vårnyheter fra en rekke kjente merker, til både dame, herre og barn. Butikksjef Camilla Rørtvedt forteller at det er tydelig at folk er klare for å få av seg vinterskoene. 
– Året startet ganske tøft for oss. Både januar og februar var preget av manglende omsetning og manglende varer. Men i mars løsnet det med både kunder og varer. Det virker som om folk er veldig klare for å komme tilbake til både fest og kontoret, sier hun med et smil. 
– Mange har nok lyst til å pynte seg igjen etter to år med hjemmekontor, og det er et nesten umettelig behov etter høye hæler. Det er også en god del gull og glitter i motebildet nå, til og med på de litt mer komfortable skoene. 
En tydelig trend i tiden er at flere har blitt opptatt av å kjøpe kvalitetsvarer. Ting som kanskje er litt dyrere i utgangspunktet, men som varer lengre. Mange ønsker dessuten å handle lokalt og støtte det lokale næringslivet. 
– Vi håper jo at folk følger opp dette, det har vært tøffe år under pandemien. Nå hadde vi veldig god omsetning de to siste somrene på grunn av de norske turistene, noe som var en superbonus for oss. Men vi er spente på hvordan sommeren blir i år nå som mange skal reise til utlandet igjen, og håper selvfølgelig at folk velger å støtte lokale butikker likevel. Det er ikke alltid så lurt å satse på at man finner det perfekte skoparet i Roma. Isteden ender man opp med å bruke tre dager på å lete. Da er det bedre å kjøpe skoene her hjemme slik at de ligger klare til bruk i kofferten, og så kan du isteden slappe av og nyte turen.

Supertrendy med Crocs

Vårens skomote bærer preg av mye farger, gjerne i lyse toner. Og til manges store overraskelse har Crocs blitt supertrendy. 
– Det er helt absurd, men utrolig morsomt. Crocs er skikkelig in i tiden. Det er gjerne sånn at man enten elsker eller hater Crocs, men særlig i utlandet har de blitt veldig trendy. Man kan dessuten slå seg løs med morsomme farger, batikkmønstre og ikke minst Jibbitz, som er charms til å pynte skoene med. Det skal være litt «the more, the merrier», ler Camilla. 
– For mange virker det kanskje litt rart, men heldigvis er det jo sånn med trender at ikke alle trenger å like de. 90-talls moten kommer også tilbake for fullt fremover, med blant annet kraftige såler og hæler. 
Etter noen år hvor sneakers har vært det mest dominerende i motebildet, har det nå altså begynt å snike seg inn en del andre trender. Men det er fremdeles mye sneakers.
– Sneakersen har nok kommet for å bli. Selv om det fortsatt er en del hvite såler, så ser vi også at det kommer mer ton-i-ton hvor både overdelen og sålen er i samme farge. Etter noen år hvor sålene har vært ekstremt chunky, så blir de nå litt mindre.

Design og funksjonalitet

Kombinasjonen med trendy design og funksjonalitet har dessuten spredd seg og nå er det ikke lengre bare sneakers som er komfortable. 
– Det er tydelig at folk har blitt mer bevisste på hvordan gode sko kjennes ut. Der leverandørene før tenkte mest på utseende og design, så tenker de nå også på sålen. Du trenger ikke lengre se ut som du skal på løpetur selv om du vil ha komfortable sko, blant annet har vi nå mange skinnsko med mye av den samme komforten som sneakers. Høyhælte sko har også blitt mer komfortable, blant annet har vi fått inn en del sandaler med kilehæl. 
Skoringen i Stavanger har et bredt utvalg med sko til både damer, herrer og barn. Selv om herresko nok er mer klassiske og ikke endrer seg så mye i takt med trendene som dameskoene, så har det også kommet en god del farger også for herrene denne våren. I avdelingen for familiens minste finner du dessuten sko i alle regnbuens farger og med morsomme mønster, og ikke minst sko som blinker. Her finner du også de populære støvlene fra Viking med bier, som er en del av deres program hvor de donerer en sum for hvert solgte par for å redde verdens bier. 
– Mange av våre kunder er opptatt av bærekraft og klima. Vi i Skoringen er bevisste på å være med på å gjøre vår bransje så bærekraftig som mulig. Blant annet har vi mye fokus på emballasje i forhold til leverandørene. Vi har heller ikke poser lengre, men resirkulerte nett som faktisk har blitt så populære at folk kommer innom kun for å kjøpe de, avslutter Camilla og ønsker hjertelig velkommen til Skoringen i Stavanger!

Fakta Skoringen Stavanger

• Avdelinger: Kvadrat, Amfi Madla, Kilden og Nygt 18 / Søregt 29
• Web: skoringen.no
• Facebook: Skoringen - Stavanger
Instagram.com/skoringenstavanger

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Skoringen Stavanger
 

Følg IN magasinet på Facebook