Hjem » Oslo »  En drøm for alle vinelskere

En drøm for alle vinelskere

Druen Restaurant og Vinbar er et sted for både små og store anledninger, og den nyoppussede vinbaren i første etasje er en drøm for alle som er glade i vin. Her finner du et stort utvalg kvalitetsviner både på glass, flaske og magnum.
Article image

Druen Restaurant og Vinbar holder til i lune og uformelle lokaler på Aker Brygge, og kan friste med utsøkte mat- og vinopplevelser. Her kan du nyte en deilig lunsj eller middag i restauranten i andre etasje, koble av med en fantastisk utsikt over brygga og Oslofjorden fra uteserveringen eller smake på spennende vin i den nye vinbaren i 1. etasje.
En av de tre innehaverne, Gry Holm, forteller at Druen alltid har hatt sterkt fokus på vin, og etter en oppussing i vinter fremstår nå vinbaren i første etasje i ny drakt. – Da vi åpnet Druen som en vinstue for over 20 år siden var det ikke andre egne vinsteder i Oslo. Etter hvert har det kommet mange flere, men vi har hele tiden vært tro mot kjernekonseptet vårt. Og det er fremdeles den samme Druen som folk kjenner også etter oppussingen. Men vi ønsket å fokusere enda sterkere på vin, og har blant annet fått inn flere «Enomatic» -vinskap som gjør at vi kan tilby gjestene våre et stort utvalg vin på glass. I tillegg har vi ansatt sommelier Camilla Schjølset til å passe ekstra på vingjestene våre.

Stort utvalg på glass

Hos Druen Vinbar kan man velge fra et vinkart på rundt 400 viner fra hele verden. I tillegg til det innholdsrike vinkartet gir de fire vinskapene gjestene muligheten til å smake ulik vin på glass som man kanskje vanligvis ikke ville tatt seg råd til å kjøpe en hel flaske av. I disse skapene står de lagret til perfekt serveringstemperatur, og systemet sørger for at vinen holder seg selv om flaskene er åpnet. – Vi har vin fra alle de viktigste vinområdene i verden og med over 50 forskjellige typer på glass har man muligheten til å finne noe man ikke har smakt før. Vi har en stor vinkjeller og hver dag tilbyr vi en ny toppvin på glass. Dette er vin av høy kvalitet som du sjelden eller aldri får anledning til å smake på glass, sier Camilla.
– Vi åpner også en ny vin for blindtesting daglig, for de som vil leke seg litt og teste sine vinkunnskaper.
Mange synes kanskje det kan være vanskelig å orientere seg blant alle de ulike vinene som finnes. Men man trenger ingen forkunnskaper om vin for å ta turen innom Druen. Her kan man få gode anbefalinger fra deres hyggelige vinkelnere, hvis man da ikke vil prøve seg frem på egen hånd. Da kan man kjøpe sitt eget vinkort til vinskapene og smake seg frem blant de ulike vinene. Man kan tappe 3 cl, 6 cl eller et fullt glass fra disse skapene. I skapene er det forskjellige temaer som forandres med jevne mellomrom, og i vinter har de blant annet kunne friste med temaet «Parker 90+» hvor de har tilbudt fantastisk vin som har fått 90 eller flere poeng av den berømte amerikanske vinkritikeren Robert Parker. Og akkurat nå kan du feire at det snart er sommer med et deilig glass Chablis, og du kan velge mellom alt fra Petit Chablis, vanlig Chablis, Premier og eksklusiv Grand Cru Chablis.

Mat som hever vinopplevelsen

Druen Vinbar kan i tillegg friste med en egen matmeny hvor du finner små og store delikatesser som hever vinopplevelsen. Man kan velge blant et utvalg deilige oster og skinker fra forskjellige land, varme og kalde småretter som for eksempel marinert laksesashimi, ravioli, carpaccio, dampede blåskjell eller risotto med steinsopp og små fristelser som salte mandler, sjokoladetrøfler, oliven eller en bit Valrhona-sjokolade som av mange regnes for å være verdens beste sjokolade.
På menyen står også «munnfuller», som er klassiske og fantastisk gode kombinasjoner vin og mat og som gir deg muligheten til å teste ut kombinasjoner du kanskje bare har lest om. Og med retter som løyrom og champagne, sjokoladetrøffel sammen med en deilig PX-sherry eller andelevermousse i won-ton og hvit burgunder er man garantert en smaksopplevelse av de sjeldne.

Article image

Ta en vinflight

Druens vinbar har dessuten flere aktiviteter hvor man kan lære mer om vin eller leke seg litt. I tillegg til bøker og magasiner har de vinquizer og lukttester til utlån, og for gjester som ønsker det arrangerer de gjerne egne smakinger. På menyen står også Vinflighter som er en liten vinreise bestående av flere glass ulike viner som er morsomme å smake sammen.
I vinbaren er det en avslappet og uformell atmosfære, god musikk og det er heller ikke spiseplikt. Her kan man komme enten man vil ta et glass vin med gode kolleger etter jobb, ha en hyggelig kveld med venninnegjengen eller kombinere besøket med et større måltid i restauranten oppe i andre etasje. Med sin sentrale beliggenhet er Druen dessuten det perfekte møtested før og etter et besøk i teateret eller en tur på kino. Mye godt på glass og flaske, god musikk og lun og uformell atmosfære, deilig mat som passer til vinen; det anbefales alle å ta turen innom Druens vinbar og sjekke ut vin, mat og ikke minst det nye interiøret etter oppussingen i vinter.

Tekst: Mona Gullstein  Foto: Mona Gullstein & Druen Vinbar