Hjem » Oslo »  En bygningsvernsbutikk!

En bygningsvernsbutikk!

I en verden som i stadig større grad baserer seg på en generell bruk og kast mentalitet tilbyr Molo på hjørnet av Erling Skjalgsonsgate og Bygdøy Alle det stikk motsatte.

MOLO er noe så sjeldent som en bygningsvernsbutikk! I sortimentet finnes de fleste originale bygningsdetaljer du trenger for å restaurere et gammelt hus, fra linoljemaling, historiske tapeter, ventiler til beslag og lysbrytere, for å nevne noe. MOLO lagerfører alt det du ikke lenger finner i en moderne byggvareforretning. Sortimentet dekker de fleste stilperioder fra slutten av 1700 og helt fram til Ca 1970. MOLO forhandler, og setter selv i produksjon mange bygningsartikler. Kopien lages med samme håndverksteknikk som originalen. De eier bla. sin egen beslagsfabrikk i Fredrikstad hvor de produserer hengsler og vindusbeslag.
– Mesteparten av vårt sortiment er nyprodusert, forteller daglig leder Torill Margrethe Løvstad. 

– Men vi har også et lager av gamle beslag, låskasser, gammelt elektrisk utstyr, samt mye gammelt glass. Vi ønsker å skape begeistring for materialer, arkitektur og håndverk fra tidligere tider da ting ble laget for å vare. Det å reparere bygningsdeler er svært miljøvennlig. Også er vi med på å ta vare på gamle håndverkstradisjoner. I tillegg samarbeider vi med smeder og håndverkere som gjør alt på gamlemåten. Vi restaurerer gamle dørvridere, dreier tregrep, fjerner malingflekker og polerer messing og nikkel. Restaurerer gamle detaljer i bakelitt. Vi fjerner også maling av gamle ventiler og beslag, kopierer gamle gardinspyd, kopierer deler til møbler som er dreid i tre, som f.eks små treknotter til skatoll, og overflatebehandler dem lik originalen vi har kopiert. Også har vi en spennende butikk med bøker, leker, verktøy og mye annet. Kom innom og se selv!

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook