Hjem » Trondheim »  Drømmer om Bryan Ferry i Palmehaven

Drømmer om Bryan Ferry i Palmehaven

Børre Johnsen i eventbyrået Dora 3 bruker sitt store nettverk og artistkjennskap til å hente inn de store artistene til Trondheim.

Det er gått fem år siden Johnsen sammen med tre kompiser startet Dora 3. Da hadde Johnsen jobbet i Universal Music Group i Oslo i 23 år, der han hadde gjort stor suksess med å selge opp og frem både nasjonale og internasjonale artister. Med etableringen av Dora 3 ønsket han å bruke det store nettverket sitt til å levere kulturopplevelser med artister fra øverste hylle til det trønderske publikummet. Det behøvde ikke alltid være de store Oslo-byråene som fikk alle eventene, mente Johnsen og co. 

Inspirert av Las Vegas

– I dag er vi den største konsertarrangøren i Trondheim når det gjelder antall konserter, sier Johnsen når IN magasinet møter ham i lokalene til Dora 3 på Pir II på Brattøra.
Herfra bookes og skreddersys eventer for næringslivet, og offisielle konserter og forestillinger for et større publikum. 
Johnsen trekker frem konseptet Artist in Residence som en av de store suksessene de siste årene. Inspirert av residency showene i Las Vegas har han hentet inn noen av de største artistene i landet til å bo og spille på Britannia Hotel flere kvelder på rad. Susanne Sundfør, Sissel Kyrkjebø, Sivert Høyem, Ingebjørg Bratland og Bjørn Eidsvåg er bare noen av navnene som har gjestet den intime scenen i Palmehaven til nå. 
I ukene som kommer dukker Wenche Myhre, Bjørn Tomren, Bettan og Are, Helene Bøksle, Liv Ellen Rønning, Ole Edvard Antonsen, Paal Flaata, Ane Brun og Vamp opp som residency-artister.

Helene Bøksle inviterer til julekonsert i Palmehaven søndag 4. desember.

Merkevare

– Artist in Residence har blitt en merkevare for Britannia. Vi startet prosjektet før pandemien, men det var et konsept som passet perfekt under en pandemi. Artistene var jo glade for å få spillejobber, sier Johnsen.
Også på Ladekaia, som ved siden av Britannia er en av de to faste konsertarenaene til Dora 3, har de gjort suksess med å la artistene spille flere kvelder på rad. For mange trøndere er det blitt en tradisjon å ta turen innom serveringsstedet på Østmarkneset for å få med seg en av julekonsertene med Hans Rotmo og Henning Sommerro, Motorpsykkel eller Travellin’ Strawberries. 
– Trønderpublikummet er fine å arrangere for, slår Johnsen fast, og legger til at flere av årets førjulskonserter på Ladekaia allerede er utsolgt.

Ane Brun opptrer i Palmehaven 20., 21. og 22. desember.

Moskus Sessions

De fem første årene som event- og kulturformidler har bydd på både utfordringer og oppturer for Johnsen og resten av staben i Dora 3. Første året startet bra, før de gikk på en værsmell i andre året da en Tre Små Kinesere-konsert i Borggården regnet bort. Samme året ble de en julearrangør, og siden har de ikke sett seg tilbake. Pandemien stakk heller ikke kjepper i hjulene for dem. 
– Vi fikk en enorm boost under pandemien. Vi var tilpasningsdyktige. Allerede 20. mars var vi i gang med live streaming sessions på Bar Moskus. Moskus sessions ble en stor suksess med artister som Tora, Stage Dolls, Tre Små Kinesere og Erlend Ropstad, forteller Johnsen. 
Av de tre kompisene som var med på å starte Dora 3 er det bare barndomsvennen Øyvind Christensen som fortsatt er med på eiersiden. Staben ellers består av Tor Schjølberg, som ifølge Johnsen er den som har arrangert flest konserter i Trondheim noensinne, Runar Johnsen, som er ansatt som prosjektkoordinator og Ingunn Hegstad, som er designer og rådgiver i kommunikasjon, identitet og interiørdesign. I tillegg har de nylig ansatt Ann Louise Waagan (Daglig leder Tydalsfestivalen) i en 50% stilling.

VAMP inntar Palmehaven i romjulen 27., 28. og 29. desember.

Næringslivet

– Ingunn tar seg av alt det visuelle vi gjør med hensyn til markedsføring, mens vi guttene har ganske lik bakgrunn. Vi har holdt på med dette hele livet, sier Johnsen, som har brukt mye tid på å bygge nettverk og relasjoner etter at han kom tilbake til Trondheim. Etter to år med pandemi, Teams-møter og hjemmekontor merker han at mange bedrifter ønsker å spandere litt ekstra på de ansatte i år. Nylig hadde byrået hele regien på et stort firmaarrangement med tusen gjester på Tapperiet på Dahls. 
– De fleste bedriftene kommer med en ide om hva de ønsker. Vi fikser det det ønsker. Det kan være bare en artist eller vi kan fikse hele festen og leie inn vakter, teknikere og mat, sier Johnsen. 
Planen fremover er å fortsette å være størst på eventer og konserter ved å bruke kontaktnettet og de tette relasjonene de har til artistene. Drømmen hadde vært å få en internasjonal superstjerne til byen, innrømmer Johnsen. 
– Ønskeartisten hadde vært Bryan Ferry eller Elvis Costello i Palmehaven. Vi jobber kontinuerlig med å få de interessert, men det er ikke så lett å komme i dialog med de, sier han.

Det blir en uforglemmelig konsertopplevelse når Solveig Slettahjell sammen med pianist Tord Gustavsen og trompetist Sjur Miljeteig tolker julesanger i Palmehaven søndag 11. desember.

Fakta Dora 3

• En kulturformidler som leverer konserter, events, rådgivning og design.
www.dora3.no
• Epost: post@dora3.no
• Facebook: @Dora3Trondheim
• Instagram: @Dora3Trondheim

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Dora 3
 

Følg IN magasinet på Facebook