Hjem » Asker&Bærum »  En hyggelig nabolagsrestaurant på Øvrevoll

En hyggelig nabolagsrestaurant på Øvrevoll

Når sant skal sies, og det skal det jo helst, hadde jeg ikke spesielt høye forhåpninger når jeg besøkte Cafe Hygge like før dette bladet gikk i trykken.

Jeg hadde riktignok vært her noen ganger tidligere og holdt onkel Arne med selskap mens han spilte bort trygda på hest. Men den gang da satt vi på uteterrassen, og ettersom jeg var sjåfør gikk det for min del stort sett i kaffe og peanøtter. Onkel Arne drakk duggfriske halvlitere og kastet besvergelser over hester, jockeyer og fru fortuna, mens han fylte askebegeret med sneiper og krøllete spillebonger. Jeg ante som sagt lite om Cafe Hygge og stilte som sagt med ytterst lave forventninger. Som ivrig matjournalist har jeg spist meg gjennom utallige menyer på stjernerestauranter. Til tross for en rekke storartede matopplevelser har jeg faktisk blitt litt av alskens kulinarisk jåleri, oppkonstruert kreativitet og menyer som krever medbragt tolk. Nå er det tilbake til røttene som gjelder. De rene smakene, råvarene og de klassiske rettene. For min del er en god entrecote med bearnaisesaus noe jeg setter umåtelig stor pris på. I min oppvekst var lykken stor da et eller annet skulle feires og mamma klinte til med sin spesialitet, helstekt entrecote med bearnaisesaus og fløtegratinerte poteter. Dette var en lykkelig tid, lenge før kjøttskam og lavkarbo.

Helt fantastisk Entrecote

Det er derfor jeg med stor glede og barnslig iver herved kan kunngjøre at Cafe Hygge på Øvrevoll serverer en helt fantastisk Entrecote! Kjøttet var perfekt stekt med nydelig fettmarmorering og svakt karamellisert tydelig flammebitt. Vår utmerkede servitør Hege anbefalte husets rødvin til kjøttet, og uansett opphav sto den glimrende til kjøttet med hint av sødmefull frukt og frisk syre, samt et svakt krydderpreg. Hele herligheten ble avrundet med en nydelig Brownie med vaniljeis, kjeks og bærcolous. Jeg hadde med meg begge mine glupske sønner og disse kunne melde om at både pizzaen og burgeren er sikre vinnere.

En hyggelig nabolagsrestaurant

– Vi ønsker å skape nettopp en hyggelig nabolagsrestaurant med god ujålete og velsmakende mat, ble vi fortalt av servitør Hege, som også viste seg å være en av innehaverne.
– Det er akkurat dette vi skal tilby her hos oss. Her skal vi ha en uformell og rustikk atmosfære med plass til alle. I tillegg satser vi på musikk som følger stemningen, levende lys og god og personlig service. Også må jeg nevne vår spilleavdeling med shuffleboard og dart. Den har blitt veldig populær.
Idealet til eierne er å skape en klassisk bistro og det må de sies å ha klart. Både i forhold til interiør, mat og stemning. Ettersom det blir lenge til neste frankriketur, ser jeg for meg at jeg blir en hyppig gjest på Cafe Hygge denne vinteren. Uteterrassen er forøvrig et funn, og bør være perfekt for alle Bærums venninnegjenger som har for vane å samles til lunsj og bobler.

FAKTA: Cafe Hygge

 • Adresse: Vollsveien 132, 1358 Jar
 • Web: cafehygge.no
 • Tlf: 95 77 78 78 / 93 04 30 77 
 • Epost: dagligleder@cafehygge.no
 • Facebook: facebook.com/cafehygge.no
 • Instagram: instagram.com/cafehyggeas
 • Hva skjer på Cafe Hygge:
  - Torsdag løpsdag på Øvrevoll
  - Fredag – Afterwork med quiz
  - Lørdag - Boblelunsj
  - Søndag – Familiedag
  - Dagens suppe -hver dag
  - For fullt program se Facebook og Instagram
 • Ta kontakt for å leie lokaler

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook