Hjem » Oslo » Helse & velvære »  Smart søvnkvalitet fra Svane®

Smart søvnkvalitet fra Svane®

Vi tør påstå at det ikke er noe annet sted i verden du tilbringer mer tid enn i din egen seng.

Svane Zense regulerbar Mineral Light Grey Embrace Roma. Foto: FireGrader.

Svane® har med over 80 års fokus på søvnkvalitet kommet frem til tre kriterier som må være tilstede for å kunne oppnå optimal søvn:

Trykkavlastning

Har du vært på telttur og sovet på et ligge-underlag rett på marken? Den følelsen når du våkner og føler deg stiv og støl. For å unngå hardt press mot kroppen er det viktig å finne en madrass som har god trykk-avlastning. For å oppnå god trykkavlastning må overflaten av madrassen være elastisk slik at overflaten kan føye seg etter kroppens fasong. En myk og komfortabel seng hjelper oss å sovne inn raskere. 
I 2004 lanserte Svane® madrasser med IntelliGel®. Dette er et materiale som gir etter ved trykk, men samtidig gir god støtte. Celleveggene bøyer unna ved belastning, og overfører vekt til naboveggene.

Foto: Getty Images.

Kroppsstøtte

Menneskekroppen trenger å bevege seg, også når vi sover. Dette er viktig for blod-
sirkulasjonen, men også for hvile og restitusjon av kroppens svært sammensatte systemer som vi har vært inne på. Dersom madrassen er vanskelig å snu seg i, vil søvnen lett bli forstyrret når en innebygd rutine allikevel får oss til å snu oss mens vi sover. IntelliGel® er følsom for trykk, samtidig som at den gir solid støtte til resten av kroppen, og holder ben og midje oppe. 
I en IntelliGel® madrass er fjærenes hovedoppgave å gi optimal støtte til gelmaterialet. Fjærene følger kroppens fasong uavhengig av om den som ligger i sengen ligger i ryggleie eller sideleie eller på magen for den sakens skyld. Støtten må også være dynamisk og tilpasse seg et stort spekter av forskjellige brukere, kvinner og menn, lange og korte, tunge og lette osv.

Ventilasjon

Under innsovning senkes kroppstemperaturen. Varmen som kroppen må kvitte seg med for å regulere ned temperaturen, fraktes bort fra kroppen med fuktighet som damper fra huden. IntelliGel® har store gjennomgående kanaler som optimaliserer denne prosessen og effektiviserer innsovningen. IntelliGel® påvirkes ikke av temperatursvingninger, verken som følge av årstider eller det at vi ligger i sengen. 
Samspillet mellom de ulike komponentene i en Svane® madrass bidrar til å sørge for at sengen er trykkavlastende, støttende, temperaturuavhengig og ventilerende. Det er disse forutsetningene som gjør Svane® til noe helt eget på markedet.

Tekst: Siv Renée Berg | Foto: FireGrader & Getty Images
 

Følg IN magasinet på Facebook