Hjem » Oslo »  ÆRVERDIG JUBILANT

ÆRVERDIG JUBILANT

De finnes, men de er få – spesialforretningene. Ebbesen & Jensen har kledd opp kvinner i 130 år. Det startet med kåper og drakter, men da bikinirevolusjonen kom på midten av 1960-tallet, ble også badetøy en viktig del av sortimentet. Jubilanten er i dag en av hovedstadens største på både yttertøy og badetøy. Ja takk, begge deler.

Den er nesten mer en institusjon enn en forretning. Ebbesen & Jensen har eksistert siden 1889, samme året som Eiffeltårnet stod ferdig oppført i Paris. Spesialforretningen i Prinsens gate 14 har også en egen atmosfære. I området rundt disken henger klenodier fra Ebbesen & Jensens stolte historie, men du finner også moderne grafikk på veggene. Over to etasjer kan kunder i flere generasjoner boltre seg med et særdeles godt utvalg av kåper og jakker, samt badetøy. Badetøyet er å finne i underetasjen, og hvor man kan føle at man er litt i fred for nysgjerrige blikk gjennom vinduet.

Tidsbesparende service

En høy grad av kompetanse og hyggelig service er en selvfølge i spesialforretningen. 
– Vi har et hav av faste kunder som kommer hit for å kjøpe badetøy, for her vet de at de får den hjelpen de skal ha. Vi får kunden inn i prøverommet, og kunden skal slippe å løpe halvnaken inn og ut for å finne bikini og badedrakt selv, sier Lisbeth Mathisen Grundt. 
– Det er vi som har jobben med å finne det riktige, og derfor er vi litt «på», for det å dra med seg lass med badetøy i feil størrelser og passformer er både tidkrevende og demotiverende for kunden. Noen trekker for gardinen og vil være i fred, og det respekterer vi selvsagt, men stort sett ber vi om å få se. Da finner vi ut raskt ut om badetøyet sitter riktig eller ikke før kunden selv gjør det på stranden, og det for sent. La oss heller hjelpe deg! tipser hun.

Riktig cup-størrelse

– Når du skal ha en bikini, så er det tre mål du skal ta hensyn til; Det er buksestørrelsen din, også er det BH-størrelsen din, med de to forskjellige målene - vidde og cup. Det samme prinsippet gjelder for badedrakter. Noen tror at de må kjøpe større badedrakter for å få plass til puppene, men det er ikke sant. Du skal holde deg til buksestørrelsen din, og så kompensere opp eller ned i cupen, så enkelt er det, sier Lisbeth. 

Stort spekter

Ebbesen & Jensen fører et bredt spekter av størrelser. Fra A til H i cup på både bikini og badedrakt, og innimellom også helt opp til J for en stor byste. Et av merkene i forretningen er Fantasie, med hele badedrakter og hele bikinisett, men også svenske Salta Bad og eksklusive Roidal er godt representert. Blant mye annet. Det er et rikt utvalg både på mix & match og hele bikinisett, men tilbudet er aller størst på mix & match, med størrelser fra 34 til 52. Disse størrelsene gjelder også på badedrakter.

Flatterende badetøy

Sortimentet på badetøy spenner fra det helt klassiske til det trendy, og det er mange farger å velge i. Mange store damer tror at de må ha sort ensfarget badetøy fordi sort forminsker visuelt, men egentlig er sort en sterk kontrastfarge til for eksempel sand og strand, og synes veldig godt. Hos Ebbesen & Jensen oppfordrer de ofte kundene til å bruke farger, mønstre og draperinger, alt mulig som er lekkert. Det tar dessuten oppmerksomheten fra det damene vil skjule, og da er det mange som får en a-ha opplevelse.
– Når du har funnet en lekker badedrakt, så er det det folk ser, ikke at du har et par kilo ekstra. Dessuten er det mulig å dekke seg litt til med en flott sarong eller lekker shorts, sier Lisbeth.

Tips: Et par dråper Zalo

Man kan være velkledd fordi om man er nokså avkledd. Og når du har funnet deg et nytt favorittbadetøy, er det smart å tenke vedlikehold. Etter en dag på stranden eller i bassenget kan du skylle badetøyet og henge det opp. Vel og merke ikke i solen. Når badetøyet trenger en mer ordentlig vask, lar du badetøyet ligge et par minutter i vann med et par dråper Zalo – som tar fettet, kroppsfettet, solkrem og alt. Tar man godt vare på badetøyet, så har man det en god stund. Lytt til erfarne folk.

FAKTA: Ebbesen & Jensen

• Adresse: Prinsens gate 14, 0152 Oslo
• Web: ebbesenogjensen.no
• Facebook: @ebbesenogjensen
• Instagram: @ebbesenogjensen
• Tlf: 22 41 45 45
• Åpningstider: Man-ons 09–17, tors 09–18, fre 09–17 & lør 10–15

Foto: Trine Texnæs | Foto: Produsentene

Følg IN magasinet på Facebook