Hjem » Trondheim »  Limited Edition PH 3½ – 3

Limited Edition PH 3½ – 3

Ravfarget pendel bringer en mesters visjon av lys til moderne interiør.

Skjønnheten i arven etter Poul Henningsen – en arv som er vesentlig for Louis Poulsens historie – ligger i at hans design fortsatt er både relevant og allsidig. For å hylle Henningsens geniale lysspill lanserer Louis Poulsen et begrenset antall av hans PH 3 ½ - 3 pendel, som opprinnelig ble designet i 1926. Med ravfarget glass og et oppheng i messing vil den eksklusive pendelen være tilgjengelig for design-entusiaster i kun to måneder, fra 1 november til og med 31 desember 2017. For dagens tilhengere av ikonisk dansk design, så representerer Louis Poulsen pendelen i italiensk, munnblåst trelagsglass i en klassisk ravnyanse, noe kjent og samtidig spennende. 
– Siden glasset i hver pendel utformes enkeltvis, vil hver lampe variere noe fra de andre, noe som resulterer i unike lamper som er like mye kunstverk som de er funksjonelle elementer i et hjem eller på en arbeidsplass, sier Rasmus Markholt, direktør for idé og design i Louis Poulsen. Han sier videre at pendelens størrelse gjør den ideell for bruk over et spisebord, eller sammen med flere pendler i en mer kunstnerisk anordning.

Rasmus Markholt beskriver Louis Poulsens nye vri på en klassisk design slik:
– Pendelen har det ettertraktede retrouttrykket – men samtidig gjør de organiske og geometriske formene og den intelligente arkitekturen designen essensiell, og nesten insisterende moderne. Det er kjernen i den legendariske designen, og grunnen til at Poul Henningsens arbeid har en slik bemerkelsesverdig lang levetid. Vi er svært glade for å tilby den klassiske PH 3 ½ - 3 i denne flotte, nye varianten som gjenspeiler dagens voksende retrotrender og et voksende ønske om å inkludere varme metalliske farger som gull og messing i moderne interiør.

PH 3 ½ - 3 Ravfarget pendel har Poul Henningsens legendariske flerskjermsystem som ble oppfunnet i 1926, og er kjent for sin evne til å rette størstedelen av lyset nedover for å hindre blending. Den ravfargede 
nyansen og den blanke overflaten utvendig på skjermen, kombinert med den sandblåste, matte undersiden, resulterer i en myk, og ideell diffus lysfordeling. Også når lyset er slått av spiller pendelen en dynamisk rolle, med sin speilblanke overflate som gjenspeiler omgivelsene. Henningsen, som først så elektrisk lys i 1907, brukte det meste av livet på å temme fenomenet, og utvikle måter å redusere blending og forbedre lyset på gjennom nyskapende design.I det Louis Poulsen fortsetter sitt arbeid med å utforme lys – og andre menneskers opplevelser av stedene de lyser opp – ønsker selskapet å hedre Poul Henningsens tradisjon med å designe intelligent belysning i en tidløs stil, en filosofi PH 3 ½ - 3 Ravfarget pendel vekker til live på briljant vis.

FAKTA: Hvem fører Louis Poulsen?

I Trondheim finner du Louis Poulsen hos Værness Elektrisk.
Adresse: Innherredsveien 1C, 7014 Trondheim
Tlf: 73 52 22 80
Web: www.vaerness.no
For øvrige forhandlere se her.