Reiser & opplevelser »  «Den Komplette Opplevelse»

«Den Komplette Opplevelse»

Vil du unne deg selv en eventyrlig opplevelse i majestetiske og kunstneriske omgivelser? Enten du skal på kurs med jobben, ut å spise eller om du ønsker deg en romantisk weekend med kjæresten, er Britannia Hotel Trondheim et sted der du som slagordet sier kan få «Den komplette opplevelse».

Britannia Hotel i Trondheim utgjør et helt kvartal i midtbyen, og inneholder hele fire restauranter og to barer. Nytt konsept er afternoon tea, hvor du får servert te i sølvkanner med tradisjonelt tilbehør. Til sommeren kommer det en spennende nyhet som vi bare kan glede oss til…

Vi må puste inn en siste gang før vi endelig entrer det majestetiske bygget, også kalt «den hvite svane». Vi forventet oss et stivt, og elegant hotell, men med kunsten og det personlige preget, alt i fra de gamle salongene til den koselige peisestua, fikk oss til å føle oss som hjemme. Dette er et sted med sjel og personlighet, like mye som luksus og champagne.

Britannia er et hotell med historisk preg. Hotellet med den fasaden man kjenner i dag har eksistert fra 1897.
I dag rommer Britannia 247 rom, derav 11 eksklusive suiter av ulik design. Flere kunstnere, som for eksempel Håkon Bleken, har egne hotellværelser dekorert med egen kunst. I tillegg har hotellet en egen fløy for kurs og konferanser, kalt Passasjen. Britannia har hele 6 barer og restauranter under samme tak. Med store flotte oppholdsrom som for eksempel peisestua, er det ikke rart at dette hotellet kan flagge med fem stjerner og «den komplette opplevelse».

Article image

Salongene

Fra gammelt av var det vanlig at hotellene hadde såkalte salonger. Dette var store selskapsstuer, ofte eid av rike gjester. Britannia hadde, og har fortsatt, tre slike salonger. Disse er utsmykket med kunst, store lysekroner i takene og eksklusive møbler. Man føler det litt herskapelig bare ved å spasere inn i disse salongene, og nyte opplevelsen av den gode sammensetningen av farger, kunst, blomster og møbler. I dag blir disse salongene brukt til forskjellige arrangementer som middager, barnedåp, bryllup og minnesamvær. De kan også brukes til kurs og andre tilstelninger.

Mangfoldets hotell

Mange tror at Britannia er et hotell for den øvre klasse. Dette henger nok igjen fra gammelt av, hvor det stort sett var forretningsmenn på gjennomreise som entret hotellet. Britannia er jo også kjent som et kunst og kultur hotell. Skuespillere, musikere og malere har vært faste gjester her siden oppstart i 1897. Kunsten og musikken er midtpunktet på Britannia, men dette er noe som kan nytes av alle. – Vi ønsker at Britannia skal være et sted hvor alle typer folk kan føle seg velkommen, og nyte omgivelsene rundt seg, sier Monica Wenes, salgs – og markedssjef på hotellet.

Den ærverdige Palmehaven er mest kjente som Trondheims storstue. Der kan hotellets gjester nyte velsmakende frokost, mens den på kveldstid benyttes til banketter, selskap og som à la carte restaurant. Den er bygget i Maurisk stil pyntet med palmer og har en flott fontene i midten av lokalet.

Article image

Afternoon tea

Afternoon tea er et nytt konsept på hotellet. Dette må prøves, tenker vi. Jeg og min venninne entrer lobbybaren som ligger rett til høyre når du kommer inn hovedinngangen. Servitøren serverer oss te fra tradisjonelle sølvkanner, med sitron og sukker, og selvfølgelig må vi kose oss litt ekstra med laksesandwich og et deilig kakestykke til. Jeg lukker øynene og drømmer at jeg er i England for hundre år siden. I et hjørne sitter noen foretningsfolk og diskuterer kunst. Servicen er upåklagelig, og jeg og min venninne bestemmer oss for at dette definitivt er et av våre nye lunsjsteder. Afternoon tea er åpent alle dager mellom kl 0900 - 1700, også søndager.

Article image

Weekendpakker for par

Hvis du er nysgjerrig på et av Norges eldste og flotteste hotell, hvorfor ikke ta med deg en venn eller kjæresten og oppleve Britannias weekendpakker? De har egne temaweekender som kombinerer et opphold på hotellet med forskjellige typer opplevelser. Du kan for eksempel bestille en teaterweekend, hvor du får teaterbilletter inkludert i oppholdet på hotellet.

Til sommeren får også hotellet en egen Spa & Velvære avdeling på hele 840 kvadrat. Denne herligheten vil befinne seg i underetasjen av hotellet, og vil i tillegg til spabehandlinger bestå av blant annet et mineralvanns basseng med stjernehimmel og nordlys, svømmebasseng, opplevelsesdusjer, meditasjon/cocoon rom og 5 forskjellige badstuer. Så da gjenstår det bare for deg å prøve ut alle fasilitetene på et av verdens «Most Famous Hotels».

For å booke rom eller lese mer om hoetellet kan du besøke deres hjemmeside www.britannia.no

Tekst: Anette Jensen  Foto: Hege Landrø Johnsen