Hjem » Stavanger »  Cats kommer til Norge

Cats kommer til Norge

Andrew Lloyd Webber´s suksessfulle og legendariske Musikal CATS til Norge. Direkte fra London West End til tre norske byer i 2022.

Norske Ina Wroldsen spiller hovedrollen når Andrew Lloyd Webbers suksessfulle og legendariske musikal, Cats, kommer til 3 norske byer i 2022.
Norske Ina Wroldsen spiller hovedrollen når Andrew Lloyd Webbers suksessfulle og legendariske musikal, Cats, kommer til 3 norske byer i 2022.

CATS, et av de lengstlevende showene på Broadway og Londons West End, kommer tilbake til Oslo og for første gang til Trondheim og Stavanger med ny oppsetning, ny fantastisk koreografi og den velkjente musikken.

Kattefeber og musikal favoritt

– Vi er ekstremt stolte over å kunngjøre at Andrew Lloyd Webbers suksessrike musikal CATS, en av tidenes mest elskede musikaler vil spille i tre norske arenaer oktober og november 2022, sier Martin Nielsen i Live Nation.
Basert på T. S. Eliots Old Possum›s Book of Practical Cats, er CATS et av de showene som har spilt lengst på West End og Broadways historie. CATS feirer og markerer sitt 40-årsjubileum i 2021. Cats hadde verdenspremiere på New London Theatre i 1981 hvor det spilte i imponerende 21 rekordår og nesten 9.000 forestillinger. Musikalen ble kronet med både Olivier og Evening Standard Awards for Beste Musikal. CATS er sett av 73 millioner mennesker i 40 land og oversatt til 15 språk. Men i 2022 spilles det for første gang i Trondheim og Stavanger.

Ina Wroldsen i hovedrollen

Norske Ina Wroldsen spiller hovedrollen når Andrew Lloyd Webbers suksessfulle og legendariske musikal kommer til Norge i 2022.
– Det å få lov til å synge Grizabella på scenen sammen med London ensamblet i CATS er for meg intet annet enn en ekte drøm. Når det gjelder min drøm om å synge i en musikal, så har jeg aldri har hatt tid til å gi det den tiden og dedikasjonen noe sånt krever før nå, i denne mini turneen med Cats i Norge. Derfor er dette virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier Ina Wroldsen.
Showet gikk på Broadway i atten år, og vant syv Tony-priser, inkludert beste musikal. Både de originale London- og Broadway-rollebesetningene vant Grammy Awards for beste rollebesetningsalbum. Det klassiske Lloyd Webber-partituret inkluderer Memory, som er spilt inn av over 150 artister fra Barbra Streisand og Johnny Mathis til Liberace og Barry Manilow. CATS returnerte til Londons West End i desember 2014 og gjenforente det originale kreative teamet, regissør Trevor Nunn, assisterende regissør og koreograf Gillian Lynne, designer John Napier og komponist Andrew Lloyd Webber.

Cats i 3 norske byer i 2022:

• DNB Arena, Stavanger | 6.-8. oktober.
• Trondheim Spektrum | 13.-15. oktober.
• Oslo Spektrum | 10.-13. november.

Tekst: IN magasinet | Foto: Live Nation
 

Følg IN magasinet på Facebook