Klær & mote »  Byens hjerte

Byens hjerte

Ved Lillestrøm Torv finner man tilbud om alt fra advokathjelp til bunadssøm, øl og konserter. Uten sammenlikning forøvrig.

Her er et lite knippe av alle de forskjellige virksomhetene sentrert rundt Lillestrøm Torv:

Advokatfirmaet Mageli

I 2. etasje på Torvet 3 ligger Advokatfirmaet Mageli. Avdelingen i Lillestrøm er ett av tre kontorer, de har avdelinger også på Hamar og i Oslo. 
– Her i Lillestrøm arbeider vi mest med avtaler, kontraktsrett, prosedyre, fast eiendom, arbeidsrett og skatt, sier advokat og partner Morten Kokkim. Han understreker at dette er de fagområdene de er best på. 

Samarbeider
Med fem advokater i Lillestrøm, tre i Oslo, og tolv på hovedkontoret i Hamar, dekker Mageli alle områder innen jussen. De er et full-service advokatfirma, som samlet har en bred faglig kompetanse. 
– Kontorene samarbeider seg imellom og vi bistår klientene der de er uavhengig av hvor våre advokater sitter, sier Kokkim. 

Godt miljø
Kokkim gir uttrykk for at det er et godt advokatmiljø i Lillestrøm, og at Romerike og Lillestrøm er et vekstområde. Selv er han styreleder i Lillestrøm Sportsklubb. Kollega og partner i Mageli, Harald André Ryen, er leder av Lillestrøm Næringsråd. 
– Vi er ikke bare opptatt av å drive advokatfirma, smiler Kokkim. 
– Det er også viktig å bidra til lokalsamfunnet og vise lokalt engasjement. For Advokatfirmaet Mageli har det vært en lang og god tradisjon at advokatene også engasjerer seg i lokalmiljøet. Vi blir faktisk oppmuntret til det, sier Kokkim, som legger til at det frivillige engasjementet også bidrar til mange gode opplevelser som gjør det lettere å gjennomføre lange arbeidsdager om advokat.

Gulating Pub

Og å møtes kan folk gjøre på Gulating Pub. Også de med adresse Torvet 3, riktignok i 1. etasje – på gateplan (Gulating har litt andre åpningstider enn advokatfirmaet). Puben og restauranten har blitt et franchise-sted, med øl som hovedsatsingsområde. 
– Vi har god mat også så klart, Gode Smaker står for kjøkkenbiten, og vi kjører konserter. Minst en gang i uken er det konserter, men det varierer hvilke dager, sier Terence (Terry) Bontveit Johannessen, som er ny eier og driver av stedet. 

Voksent, men «lekent»
Gulating har 30+ folket som målgruppe, og tar dermed ikke sikte på å være et typisk ungdomssted, men med et mer voksent klientell. Likevel er det lov å være litt «leken»; 
I lokalet finner gjestene fire flipperspill, samt arkadespill og shuffle. 

Ølsorter
Johannessen er tydelig på hva som er satsingsområdet på drikkefronten; 
– Ølsorter. Vi har 15 sorter øl på fat, og akkurat i øyeblikket så har vi også 101 øl på boks/flaske, selv om dette varierer litt. Vi gjør jo vin, sprit og drinker også – vi må tilby det – men Gulating er ikke et typisk drinksted, sier Johannessen. 

Lang fartstid innen utelivsbransjen 
Den nye innehaveren har lang fartstid innen utelivsbransjen. 
– Jeg begynte i bransjen i 1990. De ti første årene jobbet jeg på Garage i Bergen, og etter det så var jeg tretten år på Mono i Oslo, sier Johannessen. 
Som selv bor i Oslo. De siste 3-4 årene har han både drevet forskjellige steder, men også gjort konsulentvirksomhet; 
– Jeg var jo med og startet opp Fuser her på Lillestrøm, og ble innleid som konsulent og daglig leder i oppstartfasen. Slik havnet jeg opp her i byen, sier han. Og nå er det Gulating som gjelder.

Romerike Bunadtilvirker

En annen geskjeftig person ved Lillestrøm Torv finner man bare steinkastet unna, med adresse Torvet 5. Ai Thi Nguyen er bunadtilvirker i butikken Romerike Bunadtilvirker AS. Tidligere hadde Nguyen levert bunadskjorter for Heimen Husfliden i Oslo i tre år, og også jobbet fast hos dem som herreskredder, dameskredder, bunadtilvirker og tilskjærer i tyve år – helt opp til 2017. Hun fikk dermed erfaringen til å drive for seg selv. I tillegg er Nguyen medlem av prøvenemnda i kjole- og draktsyerfaget og bunadtilvirkerfaget for Akershus Fylkeskommune.

Staselige bunader
Det brukes norske skreddermetoder i arbeidet med bunadene, og de krever en dreven hånd. Med syv års utdanning fra søm og skredderfag i Norge, samt fire svennebrev i Oslo, kan Nguyen levere staselige bunader til kresne kunder. Romerike Bunadtilvirker tilbyr et kvalitetsprodukt som skal vare i mange tiår, og kanskje også arves av nye generasjoner. Det er bare å glede seg.

FAKTA: Lillestrøm Torv

• Advkokatfirmaet Mageli
- Adresse: Torvet 3
- Web: mageli.no
- Facbook: facebook.com/advokatfirmaetmageli
- Tlf: 47 88 20 00 
- Epost: post@mageli.no

• Gulating Pub
- Adresse: Torvet 3
- Web: www.gulating.net/lillestrom
- Facebook: facebook.com/Gulatingpublillestrom
- Tlf: 23 65 29 19
- Epost: terryjoh@gulating.net

• Romerike Bunadtilvirker
- Adresse: Torvet 5
- Web: romerikebunadtilvirker.no
- Tlf: 950 13 187
- Epost: ai@romerikebunadtilvirker.no

Tekst: Trine Texnæs
 

Følg IN magasinet på Facebook