Hjem » Stavanger »  Butikken for en regnværsdag

Butikken for en regnværsdag

Om Undertøy galleriet er butikken for solskinn og varme sommerdager er Butikken over gaten muligens det motsatte.

– Jeg må innrømme at jeg ikke alltid er lei meg når det regner, sier innehaver Lasse Ledaal med et bredt smil. 
Han har drevet designAZUR i Søregaten siden 2001. De første 16 årene på Magasinblaa, og de siste 2,5 årene i en av gatens mest tradisjonsrike gårder. Midt i en setning begynner Lasse og synge på den gamle sangen;
– «Anna Malana på kalosjene sprang. Neri jønå søragadå ittan Johan ...»
– Jeg må si jeg synes det er utrolig artig at det nå faktisk er mulig å kjøpe kalosjer her i Søragadå. Stavanger Aftenblad hadde faktisk sine første lokaler i denne gården, kan Lasse fortelle. 
Lenge før det lå det faktisk et bordell her! Morsomt å jobbe på et sted med skikkelig historisk sus. Mange husker også at det har vært både Hatte og gardinbutikk i disse lokalene.
– Neida, jeg gråter ikke når regent høljer ned, men vi har plagg for en solskinnsdag også, selv om mesteparten av sortimentet vårt er regntøy.

Lasse viser oss rundt i det flotte lokalet, som altså huser byens eneste spesialforretning for regntøy. Han er ivrig med å få frem at de også har et bredt utvalg av andre regntøysrelaterte produkter som sko og bager.
– Vi selger mye av det danske merket Rains. De lager trendy og moderne regnjakker i typisk skandinavisk minimalistisk design. I tillegg har de bager, vesker og accessoirers. Danskene bak Rains er utrolige på Design. Kjøper du disse plaggene kommer du til å glede deg til en skikkelig regnværsdag, sier Lasse, mens han holder opp en nydelig regnjakke.
designAZUR fører også det norske merket Swims. Merket ble etablert av grunder og designer Johan Ringdal. Ringdal hadde bodd både i Paris og i New York, og mente at Ola og Kari nordmann burde se minst like kule ut i regnet, som fruene på Upper East Side, eller kjekkasene som sprader rundt på Champs-Élysées.

Skal vi legge besøket i butikken den dagen vi var hos designAZUR til grunn, er det godt håp for at vi snart får «franske tilstander» i våre hjemlige gater. Selv om solen skinte fra solfri himmel var butikken godt besøkt av fornøyde kunder som vandret videre ut Søregadå, godt forspent med moteriktig regntøy.
– Denne må dere nødt til å få med i artikkelen, sier Lasse, og viser oss et stativ med fargesprakende ponchoer. 
– Dette selger vi mye av! Dette er plagg fra bergensmerket Blæst. Bergenserne vet som kjent et og annet om regnvær, så om du har på deg en av disse kan jeg garantere deg at du holder deg tørr uansett vær. Da må du i så fall hoppe fra Østervågkaien, sier en smørblid Lasse før han ønsker oss en fortsatt god dag og en regnfull sommer.

FAKTA: designAZUR

• Adresse: Søregata 26
• Tlf: 51 59 40 62
• Epost: designazurstavanger@gmail.com
• Instagram: instagram.com/designazur
• Facebook: Designazur Stavanger
• Åpningstider 10-19 (10-16)

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook