Hjem » Oslo »  Buksebonanza av kvalitet

Buksebonanza av kvalitet

Farger. Gult, rødt, blått og grønt, alltid delikat kombinert med håndmalte vesker eller eksklusive kåper av alpakkaull. Trent&Trent’s fargerike butikkvindu i andre etasje på Paleet, er ikke vanskelig å finne.

Vårplaggene får sakte men sikkert mer plass i hyllene. Fortsatt hender det de selger en av sesongens siste kåper, i en vinter som ser ut til å aldri helt slippe taket. Heldigvis blir det flere av soldagene, og bluser og skjørt får for alvor prøvd seg i finværet. En etterlengtet vår gir rom for farger, og det har Trent-brødrene nok av. 
– Noen av plaggene rekker ikke engang komme ut på stativene, smiler Henrik Trent, butikksjef og eier av Trent&Trent på Paleet.
Han peker på cocktailkjolen i vinduet. Den er kortermet, velsydd og full av farger og store trykk. 
– Denne er kjempepopulær.
Gatebildet i Oslo er dust, velkledd og nøytralt, men stadig flere røde kåper finner veien ut på Karl Johan. Den utviklingen ser Henrik på med stor glede, og forteller om en sommersesong med florlette stoffer i både nøytrale og sterke farger.

Den perfekte søm

Henrik forteller med stor lidenskap når han viser meg sømmene på en av årets elegante ullkåper. 
– Se, så lekkert! 
Og ja, det er lekkert. Sømmen er feilfri og akkurat passe fremtredende. Stoffet på innsiden av jakken har en rett brettekant på midten, og vaskelappen er gjemt i en egen lomme. Trent&Trent ble startet av tvillingbrødrene Henrik og Marius, og drives nå som en familiebedrift med to filialer; en på Paleet, og en på Fornebu. Også der velges plaggene ut med stor omhu. 
– Vi tenker bredde og dybde foran kvantitet, forteller han. 
På den måten kan de fylle butikken med et stilsikkert, bredt sortiment, slik at alle kan finne noe de liker. Og plagget du finner i butikken er ikke masseprodusert – det er en av få i Oslos gater. Kanskje til og med i Norges. For Trent&Trent er blant Norges største forhandlere på Cambio, og derfor får de ofte besøk langveis fra, av kunder på jakt etter det nyeste tvillingene har tatt inn.

Intuisjon

Etter mange år i bransjen har de opparbeidet seg en stilsikker magefølelse. De har en fast kundekrets, og etter en liten stund i butikken, forstår jeg hvorfor de stadig kommer tilbake.
– Vi forsøker å se hver kunde, tar i mot dem med et smil, og også veiledning dersom de ønsker det. 
Personalet har stor kunnskap, kjenner sømmer og former til fingerspissen. De brenner for klær, det er ikke vanskelig å se. Og kanskje er det sånn, når man brenner for noe, at man kan bygge opp en så godt som plettfri intuisjon på hva som fungerer og ikke. Eller kanskje er det bare dem. 
– Noen merker går det ikke så mye av, og da fokuserer vi heller på de leverandørene vi vet leverer, og som kundene kommer til å elske. Vi har klart å opparbeide oss en slags intuisjon på det området, ler han. 
Derfor er han sikker på at den nye buksetrenden er kommet for å bli.

Sleng, striper og tykke belter

Motebildet har lenge vært dominert av tettsittende jeans og en og annen dressbukse. Kanskje er det ønsket om mer komfort, eller rett og slett suget etter noe nytt, som har fått store motehus til å utvide sortimentet med noe mer romslig. 
– Vi har fortsatt fantastiske skinny jeans, men ser at det dukker opp nye trender i landskapet, forteller han. 
Buksene skal være videre i beina, og kanskje til og med by på litt sleng. Derfor har Henrik og Marius lagt sin lit til buksemerket Cambio. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. En rekke bukser av høyeste kvalitet, som passer alle former og fasonger. Bukser av ulike tekstiler i ulike farger og lengder. Noe til enhver anledning. 
– Vi vil ha mer rom til å bevege oss. Cambios bukser er så lekre! 
Til sommeren foreslår Henrik kortere bukser av lett stoff, med flagrende bein som holder en kjølig selv på de varme sommerdagene. Vi krysser fingrene for at det blir mange av dem.

FAKTA Trent & Trent

• Trent&Trent har 2 avdelinger, en på Paleet i Oslo sentrum og 1 på Fornbu S på Fornebu.
• Butikk Oslo sentrum: Paleet 2. etasje
Instagram: www.instagram.com/trentogtrent_paleet
• Butikk Fornebu: Fornebu S
Instagram: www.instagram.com/TrentogTrent_fornebu
• Nettbutikk: www.trents.no
• Web: www.trentogtrent.no
• Facebook: www.facebook.com/TrentogTrent

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Pauline Östgård & Cambio
 


Følg IN magasinet på Facebook