Hjem » Oslo »  Brystoperasjoner

Brystoperasjoner

Cosmo Clinics suksess er blitt en snakkis blant leger og pasienter som er interessert i plastisk kirurgi. Det er derfor ikke til å undre seg over at det er en stolt klinikksjef som tar imot IN magasinet i de nye lokalene til Cosmo Clinic en bitende kald vinterdag. Siden i fjor har klinikken doblet antall brystforstørrelser. Antall facelifter er tredoblet.

Tomm Bjærke startet opp her i Nydalen i 2016 og forteller at den eventyrlige veksten har gjort at Cosmo Clinic har måttet utvide klinikkens lokaler til det dobbelte.

Fire travle kirurger

Cosmo Clinic har fire kirurger: Tomm Bjærke, Hilde Bjærke, Thomas Berg og Tormod Westvik. 
– Alle de ansatte på Cosmo Clinic bryr seg virkelig seg om pasientenes ve og vel, forteller Bjærke. 
– Og siden alle de ansatte har lang erfaring med plastisk kirurgi, forstår de pasientenes behov svært godt og kan gi dem den tryggheten og informasjonen de trenger. 
At Bjærke har rett, kunne IN magasinet selv se på klinikkens hjemmeside, hvor pasientene gir tilbakemelding om eksepsjonelt god og menneskelig behandling i tillegg til den gode kommunikasjonen før og etter operasjon.

Gull og grønne skoger

– Men det aller viktigste for at pasienten skal bli fornøyd, understreker Bjærke, – er at resultatet samsvarer med de forventningene pasienten har. Vi lover ikke gull og grønne skoger og forteller ærlig at plastisk kirurgi ikke er noen snarvei til lykke. Men med saklig informasjon på forhånd og en behandling som er tilpasset hver enkelt pasient, kan plastisk kirurgi forbedre et område pasienten opplever som hemmende eller problematisk.
Med stor begeistring viser Bjærke oss rundt i den innbydende klinikken. Vi møtes av smakfulle farger og stilfullt interiør i det hyggelige venteværelset og på legenes kontorer hvor konsultasjonene foregår. Videre en oppvåkningsavdeling med rolig og behagelig atmosfære før vi kommer inn i de to operasjonsstuene som er i full drift. Den neste dagen er det først og fremst brystoperasjoner som skal utføres her, forteller Bjærke.

De beste silikonprotesene

Plastikkirurgene Bjærke og Berg har tilsammen gjennomført flere tusen brystoperasjoner. De tar oss med inn på et siderom til operasjonsstuen. Her finnes proteser på rekke og rad, i alle mulige størrelser. De forklarer at det er stor forskjell i kvaliteten på brystproteser og at Cosmo Clinic kun benytter silikonproteser av høyeste kvalitet. 
– Det er en myte at de som kommer for brystforstørrelse først og fremst er ute etter å få kjempepupper, forteller Berg. 
– De aller fleste ønsker en naturlig størrelse på brystene, som samsvarer bedre med de proporsjonene pasienten ønsker. Gjennomsnittsstørrelsen på en silikonprotese er 300cc, noe som gir flotte bryster som ikke ser operert ut. Det er viktig at brystene harmonerer med resten av kroppen, avslutter Berg.

Myke proteser

Bjærke viser oss en av silikonprotesene klinikken bruker. Den er overraskende myk.
– Dette er en protese fra Motiva, forklarer Bjærke.
– Siden den er så myk, kan vi føre den inn i brystet gjennom mindre åpning enn tidligere hvilket gjør at arret under brystet kun blir omtrent tre centimeter. I tillegg kan vi føre inn protesen gjennom armhulen for de pasientene som ønsker det. Da vil arret bli skjult i armhulen, og pasienten vil ikke få noe arr under brystet i det hele tatt.
Før IN magasinet forsvinner ut i vinterkulda igjen, hilser vi på Nanna, Helene og daglig leder Elisabeth. Bjærke forteller at alle de ansatte på Cosmo Clinic blir plukket fra øverste hylle. Resepsjonister og støtteapparatet bestående av dyktige og omsorgsfulle sykepleiere, operasjonssykepleiere, anestesisykepleiere og anestesileger får de beste skussmål fra pasientene.

Andre brystoperasjoner

– I tillegg til brystforstørrelse har vi økt etterspørsel etter andre typer brystoperasjoner som brystløft og brystreduksjon, forteller Berg. 
– Mange opplever at brystene henger etter amming og når de blir eldre, og vi utfører da et brystløft eller brystreduksjon hvis de ønsker å minske på størrelsen. Noe som også øker i popularitet er brystforstørrelse med kroppens eget fett, der vi transplanterer fett fra et område på kroppen til brystene, avslutter Berg.

FAKTA: Cosmo Clinic

• Adresse Nydalen: Sandakerveien 114 B
• Adresse St. Hanshaugen: Ullevålsveien 16B - Avdeling for hud- og skjønnhetspleie
• Telefon: 21 05 56 60
• E-post: post@cosmoclinic.no 
• Webside: www.cosmoclinic.no
• Facebook: www.facebook.com/cosmoclinicoslo
• Instagram: www.instagram.com/cosmoclinicoslo

Tekst: Emma C. Hansen | Foto: Per-Erik Skramstad