Hjem & fritid »  Boligdrømmen i Narvik

Boligdrømmen i Narvik

Drømmer du om å bo i Narviks kanskje flotteste boligfelt? Med den mest fantastiske utsikten du kan tenke deg? I et arkitekttegnet hus med store vinduer og rene linjer? Da bør du sjekke ut Systembygg sitt nye prosjekt H-feltet i Fagernesfjellet.
Prosjektet legges ut for salg i uke 39, og Svein Aasberg og Torje Løvgren hos Systembygg har allerede merket stor interesse for boligene.
Feltet består av 7 tomter på ca 600 kvadrat hver. Hele området er tegnet av arkitekt, og husene er nøye tilpasset både stilmessig og hvordan de vil bli plassert i forhold til hverandre. Feltet inneholder også en sikret lekeplass med apparater.

Luftig

Det vil bli bygd fire forskjellige typer hus, hvorav to med utleie. Både utvendig og innvendig er stilen på husene lik. De kjennetegnes ved å være luftige, lyse og ha rene flater. En del av vinduene går fra gulv til tak, noe som gjør at den spektakulære utsikten kommer rett inn i stua.
– Beliggenheten må jo sies å være unik, sier Svein. – Ser vi bort i fra det naturskjønne, ligger feltet også nært skole, barnehage, nært turstier og lysløype og ikke minst det flotte alpinanlegget vi har her i Narvik, forteller han.

Miljø i fokus

– Systemhus har i mange år hatt fokus og vært en «pilot» i byggebransjen når det gjelder miljøvennlige hus, det skal vi også ha fokus på i H-feltet, sier Torje.
1.august ble det innført nye, strengere forskrifter i byggebransjen. De planlagte husene i H-feltet bygges etter lavenergi-prinsippet som faktisk er strengere enn de nye forskriftene.
I korte trekk betyr det at energiforbruket til oppvarming reduseres med ca 50 %.

Utskiftingen av luften i boligene skjer i kontrollerte former via ventilasjonsanlegget.
– Luften utenfra blir renset før det kommer inn i huset, noe som er svært fordelaktig for spesielt allergikere. Husene bygges også etter rent byggprinsippet som betyr at det er et kontinuerlig renhold i byggeperioden og at støv ikke blir innebygd, tilføyer Torje.

Oppgang

– Med tanke på interessen vi allerede har for husene og den oppgangen vi merker i byggeaktiviteten i år i forhold til i fjor, har vi stor tro på at dette feltet blir ferdig solgt i løpet av kort tid, forteller en optimistisk Svein Aasberg.
– Narvik by har jo som kjent ikke mange tomtene igjen og når tomtene med den beste utsikten er gjemt til slutt må det gi økt interesse for å sikre seg ny bolig.
Hvis salget går som forventet vil hele området være ferdig bygget i løpet av to år.

Er dette noe DU kunne tenke deg så bør du kanskje begynne tankeprosessen nå.
– Personene som står på interesse-listen vil bli kontaktet før salgsstart for å få forhåndsinfo om detaljene på husene og selve boligfeltet. Men når salget starter i uke 39 er det først til mølla som gjelder, avslutter Svein og Torje forventningsfullt.

Tekst: Gro Løkås
Foto: Rune Dahl