Reiser & opplevelser »  Bo på stranden uten å få sand i sengetøyet

Bo på stranden uten å få sand i sengetøyet

150 meter fra vannkanten ligger Sørlandets største hotell. Scandic Kristiansand Bystranda er Kristiansand sitt nyeste hotell, og feirer i juni 2 år siden åpning.

5.juni 2013 åpnet Scandic Kristiansand Bystranda dørene til Sørlandets største hotell. Med 229 rom, 814 senger og 8 fleksible møterom er det nye hotellet blitt tatt meget godt i mot i markedet. Siden åpning har det vært arrangert konferanser og middager i fra 10 personer til 800 personer.

Midt i blinken for ferie og fritidsgjesten

Scandic Kristiansand Bystranda ligger midt på idylliske «Bystranda» i Kristiansand. Fra stranden er det kun noen minutters gange til byens hovedgate. Fra hotellet har man en fantastisk utsikt over den norske skjærgården, både fra hotellets rom og restaurant. Dette gjør det til et perfekt utgangspunkt for weekend tur eller ferie turen. Hotellet ligger i tillegg vegg i vegg med Aquarama anlegget som inneholder treningsrom, badeland, spasenter og klatrevegg. Blant annet trener alle gjestene på Scandic Kristiansand Bystranda gratis på treningssenteret. I badelandet er det noe for både barn og voksne.

Kurs og konferanse

Med sine 8 fleksible møterom er Scandic Kristiansand Bystranda klare til å ta i mot både store og små konferanser. Med lokaler fra de små dagsmøtene til storsalen som har plass til opptil 300 personer i kino oppsett. 
– I tillegg har vi mulighet til å bruke Aquarama hallen som også ligger vegg i vegg hotellet til store konferanser, festmiddager og utstillinger. Her er det kapasitet til opptil 1.000 personer fordelt på godt over 2.000m2, sier salgssjef Sarah Enany.
– Her er det blant annet avholdt middager til 800 personer hvor hovedretten ble servert på 15 minutter til alle sammen, fortsetter hun.

Tilgjengelighet

– Alle er velkomne hos Scandic! Vi forstår at alle funksjonshemminger er forskjellige. Det samme gjelder også våre hoteller, og vi har implementert smarte utforminger i våre tilgjengelighetsrom. Når du velger å bo hos Scandic bør du nyte de samme Scandic-standardene for tilgjengelighet.
Scandic Kristiansand Bystranda er Sørlandets mest tilgjengelige hotell for alle med funksjonshemminger. 
– Vi har i Scandic våre egne tilgjengelighetsambassadør, Magnus Berglund. Han har hjulpet Scandic med å lage et mer inkluderende miljø for alle gjester. 
På Scandic Kristiansand Bystranda er det blant annet integrert teleslynge i resepsjon og møtesal, møterommene har ikke tepper, vibrerende vekkeklokke for hørselshemmede blant annet.

Miljø

– Allerede i 1993 begynte Scandic å utvikle det som i dag er bransjens ledende miljøprogram. Dette programmet tar hensyn til miljømessige, økonomiske og sosiale aspekter, og hjelper oss til å ta riktige beslutninger i den daglige driften. Det har gitt resultater, og vi er blitt ledende i vår bransje, sier hotelldirektør Håvard Solum.
Solum er i tillegg til direktør for Scandic Kristiansand Bystranda også Scandic Norge sin miljøambassadør og er meget opptatt av miljø problematikken.

Følg IN magasinet på Facebook