Hjem » Oslo »  Billettstorm på Nationaltheatret

Billettstorm på Nationaltheatret

Billettene til Hamlet på Hovedscenen ble revet vekk bare dager etter premieren. Også salget til forestillingene Full spredning og En julenattsdrøm er svært godt.

Nationaltheatret legger ikke opp til ekstraforestillinger på Hamlet, men håper altså på å åpne for flere publikummere i løpet av høsten.

Hamlet var tenkt som åpningsforestilling etter at Kristian Seltun tok over ledelsen av Nationaltheatret i 2021, men premieren måtte utsettes flere ganger på grunn av pandemien. 17. august hadde forestillingen endelig til premiere, og anmeldelsene var lysende: «Krystallklart», fastslo Dagbladet og ga terningkast fem. «Forestillingen viser teatrets styrke som kunstart», mente Klassekampen, mens Norsk Shakespearetidsskrift fremholdt at «skuespillerensemblet briljerer» og at «Nationaltheatrets Hamlet er virkelig godt håndverk – det er godt teater, og det er god kunst!». Den gode mottagelsen førte til god, gammeldags billettstorm på Nationaltheatret, og nå er forestillingen, som skal spille ut november, tilnærmet utsolgt.

Godt salg på flere forestillinger

Også hovedsceneforestillingen Full spredning, basert på Nina Lykkes roman, har svært godt salg. Snart 10.000 publikummere har kjøpt billett, om lag samme antall som til Hamlet. Forestillingen har flere spillekvelder enn Hamlet og går til 30. desember. Den tredje forestillingen på Hovedscenen denne høsten er familieforestillingen En julenattsdrøm, som har urpremiere 9. oktober. Seks uker før premiere har over 7.000 publikummere sikret seg billetter, som betyr at forestillingen er 45 prosent solgt. På grunn av smittevernhensyn kan Nationaltheatret bare selge annethvert sete i salen, noe som på Hovedscenen betyr 366 publikumsplasser.
– At det er så stort trøkk i salget, er ekstra fint å ha med seg denne høsten. Når myndighetene åpner for trinn fire i gjenåpningsplanen, og vi kan legge enda flere billetter i salg, har vi svært kort tid å selge disse billettene på. Da er det flott at det er så mange teatertørste tilskuere der ute, sier Seltun.

Rikt repertoar også på småscenene

På de mindre scenene tilbyr Nationaltheatret forestillingene Etter stillheten av Lars Norén, det danske samtidsdramaet Jell-O Shot av Sonja Ferdinand, det musikalske krigsdramaet Mor Courage av Bertolt Brecht, De må føde oss eller pule oss for å elske oss av husdramatiker Camara Lundestad Joof, det franske samtidsdramaet Forbrent av Wajdi Mouawad og dramatiseringen av Günter Grass’ romanklassiker Blikktrommen. I tillegg presenterer Nationaltheatret gjestespillet Licht und Liebe av den anerkjente teatergruppa Susie Wang.
– Det er et rikt repertoar på Nationaltheatret i høst, og vi gleder oss enormt til å møte publikum etter en lang periode med nedstengning og store publikumsbegrensninger, sier Seltun.

Kilde: Nationaltheatret | Foto: Øyvind Eide

Følg IN magasinet på Facebook