Hjem & fritid »  Bilen for folk som liker komfort

Bilen for folk som liker komfort

Volkswagen Touareg. Bilen for folk som liker komfort - og som setter pris på en innovativ bil. Nattkjøring blir aldri det samme. Den nye Touareg har kommet på banen.

Det er høy aktivitet hos Gumpens Auto Vest. Volkswagen- forhandleren holder til i Setesdalsveien 90 i Kristiansand. Flotte lokaler og en dedikert gjeng møter kundene. 
– Touareg har lenge vært vår Volkswagens flaggskip og vi er stolte av å vise fram det ypperste av hva vi kan levere, sier leder for Volkswagen salg hos Gumpens Auto Vest, Morten Sogn 
Han sikter til den nye Touareg.

Innovativ

Volkswagen er ikke et premium-merke i utgangspunktet, men den nye Touareg går vinnende ut av flere tester, og hevder seg stadig blant de mer tradisjonelle premium-merkene. Særlig på kjørekomfort. Og bilen er innovativ på flere vis. Dashbordet består av en skjerm - en intuition cockpit, istedenfor knapper eller knotter, styres alt på denne. Passasjerene trykker, peker og drar, som på en telefon eller iPad.

Nattkamera

Når kveldene blir mørke er det en fordel med et par ekstra «øyne» på veien. Bilen er utstyrt med nattkamera, en ny sikkerhetsfunksjon som lyser opp punkter der den registrerer varme fra mennesker og dyr. Det er jo ikke alle som bruker refleks, eller som er godt synlige i veien. Særlig gjelder dette dyr. 
– På veien til hytta er det utrolig praktisk med nattkamera, sier Morten Sogn.

God svingradius

Selv med litt størrelse har Touareg, som er i kategori stor SUV, en fordel når den skal parkeres. 4-hjulsdriften trår inn ved lavere enn 60 km/t, sørger for kortere svingradius, og dermed lettere parkering. Og når farten øker og overstiger 60 km/t, vil hjulene flyte rolig, for eksempel ved filskift.

Luftfjæring

– Det er ikke mange biler på markedet som har luftfjæring, men den er noe av det som gir Touareg den gode kjøreopplevelsen, og som mange liker godt, sier Morten Sogn. 
Luftfjæringen er automatisk, og slår inn etter fart og kjøreforhold. Føreren kan også styre modusene bevisst, og velge mellom Comfort, Normal eller Sport. Sistnevnte legger til rette for lav bakkeklaring, og mer sporty kjøring. Lettere å laste tunge ting inn i bilen er det også.

Elektrisk hengerfeste

En annen finesse er det elektriske hengerfestet. Istedenfor å skitne til fingrene, er det bare å trykke på en knapp, så kommer hengerfestet ut helt av seg selv. Volkswagen har tilnærmet likt hengerfeste også på alle de andre bilene, men da må man trekke festet den siste veien for å låse det.

Dieselmotor

Enn så lenge kommer Touareg med to varianter av dieselmotor. I første kvartal 2019 kommer dessuten en ekstra kraftig diesel, og en Touareg på bensin. Det er per i dag ingen planer om en hybrid. 

Utstyr

Mange ønsker utstyr til sin Touareg. Volkswagen har en R-Line stylingpakke med forskjerm, sideskjørt, bakfanger og en baklukespoiler. 
– Det gjør den litt tøffere og mer sporty, sier Morten Sogn. 
En ny vri på R-Line er Black Edition. Der er alt som er i krom på bilen helt sort. 
– Kunden kan style bilen helt som han eller hun vil, og gjøre den mer personlig, sier Morten. 
Og ikke minst kommer Touareg i mange forskjellige farger; 
– Kundene våre har blitt mer begeistret for farger i det siste.

Gumpens Auto Vest

Gumpens Auto Vest har 109 ansatte. De tilbyr salg av nye og brukte Volkswagen personbiler og Volkswagen Nyttekjøretøy. Du finner alt fra splitter nye elbiler og hybridbiler til et stort utvalg nyere bruktbiler fra Volkswagen. I tillegg har de både lager av bildeler og autorisert bilverksted for Volkswagen. De er opptatt av kundetilfredshet og jobber hver dag for å skape svært fornøyde kunder. Gumpens Auto Vest er en del av Gumpen Gruppen. I dag er de over 380 ansatte som fordeles på avdelinger i Lyngdal, Mandal, Kristiansand, Skien og Porsgrunn. Gumpen Gruppen har definert et sett med verdier på hvordan de ønsker å fremstå internt og eksternt; humør, omtanke, redelighet og nytenkende.

FAKTA: Gumpens Auto Vest

• Adresse: Setesdalsveien 90, 4617 Kristiansand S
• Tlf: 24 03 48 00
• Epost: firmapost.gav@moller.no
• Web: www.gav.no
• Facebook: www.facebook.com/GumpensAutoVest
• Instagram: www.instagram.com/gumpensautovest
• Åpningstider: man-tor 07:00-21:30, fre 07:00-16:00 & lør 10:00-14:00

Tekst: IN magasinet | Foto Volkswagen

Følg IN magasinet på Facebook