Hjem » Stavanger »  Bagels til sultne Siddiser

Bagels til sultne Siddiser

En av denne skribentens restaurantfavoritter i Stavanger er House of Fingerfood i Kirkegata 38.Mye på grunn av innehaver Mortens egenskaper til å levere kompromissløs kokkekunst men også på grunn av et lokale som ikke likner på noe noen, noensinne tidligere har sett.

Jeg har i tidligere utgaver av IN magasinet beskrevet House of Fingerfood som noe i nærheten av et etablissement med lettsindige frøkner i New Orleans på 1920 tallet, innredet av en samlegal, kosmopolitisk superkokk med sans for snurrepiperier og bestemors dekketøy. De assosiasjonene får jeg fortsatt, men nå har Morten også godt hen og åpnet en utleiedel slik at restauranten nå har omtrent fordoblet sitt areal.

Mer plass og flere inntrykk

Jeg blir stående og måpe. Hvordan skal jeg beskrive dette? Et digert japansk kirsebærtre i full blomst, utstoppede albanske villhunder, rød fløyel, franske gatelamper og et inngangsparti som minner meg om strippeklubber i mørke kjellere i Playa del Inglés på 80 tallet (en slem onkel har fortalt meg at slike steder så slik ut). Det mangler kun en spansk bodybuilder i en trang singlet på utsiden.
– Her kan vi arrangere julebord, kickoff og ta alt av arrangementer for opp til ca. 100 personer, sier Morten entusiastisk. 
– Her har vi eget proft lydanlegg og egen scene. Vi kan rett og slett legge alt til rette for et perfekt arrangement. Også kan vi tilby byens største barnevognparkering med plass til minst en 10-12 vogner, så her er barselgruppene hjertelig velkomne.

Og maten?

Siden siste besøk har House of Fingerfood oppgradert sitt tilbud til sultne Siddiser.
– Vi har dratt i gang et nytt lunsj-konsept der alle lunsjrettene koster 100 kr. Blant annet så tilbyr vi «så mye suppe du vil ha» for 100 kr, og satser hardt på skikkelige New York-style bagels.
Morten henter inspirasjon fra hele verden til menyen sin. Hva er vel mer naturlig enn at han kommer hjem fra New York med store bagels-planer i bagasjen?
– Ekte bagels skal være nesten litt seige inni, tette i konsistensen og litt blanke på overflaten, og slik får man dem bare ved å posjere deigen i kokende vann før de stekes, forklarer Morten.

Disse trinnene er ofte for tidkrevende og kostbare for typiske lunsjsteder med bagels på menyen. Hvis du er usikker på legitimiteten til frokost-bagelen sjekk undersiden. Hvis bunnen er mørkere og hardere enn resten av bagelen, så har du blitt lurt. Laget på rette måten er det ingenting som slår klassikeren! Et must, uansett hvilke kombinasjoner du skal ha på bagelen, er kremost, enten naturell eller med smak. Et tykt lag med kremost toppet med kaldrøkt laks og dill smaker helt fantastisk. Etter å prøvespist en bagel som Morten kalte noe i nærheten av «Chunky cheddar cheese and chicken bagel», ble jeg overbevist. Dette er den beste bagelen jeg har spist på denne siden av Atlanteren.
Vi kommer igjen!

FAKTA: Foodloose by House of Fingerfood

• Adresse: Kirkegata 36, 4006 Stavanger
• Telefonnummer: 917 66 657
• Web: foodloose.no
• Facebook: facebook.com/Foodloose2
• Reservasjoner/bestilling: foodloose.no

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook