Hjem » Oslo »  Andy Warhols After Munch

Andy Warhols After Munch

Utstillingen Andy Warhol – After Munch viser Warhols tolkning av noen av Munchs best kjente motiver. Du kan se utstillingen frem til 26. august.

Popkunstneren Andy Warhol (1928–87) var veldig begeistret for Edvard Munch. Han sa at sammen med Henri Matisse, så var Munch hans favorittkunstner. Warhol begynte å samle på prints av Munchs verk etter han besøkte Munchmuseet og Nasjonalgalleriet i 1973. Nesten 10 år senere var han på en utstilling av Munch sin kunst i norsk-eide Galleri Bellman i New York. Inspirert av dette lagde han i 1983-84 en serie med 15 malerier med motiver hentet rett fra Edvard Munchs mest kjente litografier. I likhet med de andre verkene Warhol er mest kjent for, har han i Munch-serien laget kopier som greier å endre på originalverkenes innhold og mening.

Utstillingen inneholder tre av After Munch seriens hovedverk, sammen med unike fullformat print, upubliserte prints og en av Warhol`s originale tegninger basert på Munch`s selvportrett, som gir de besøkende en innsikt i Warhols kunstneriske prosess når har skapte serien.
Utstillingen er en del av Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo og vil være utstilt i Kunsthall Oslo, Dronning Eufemias gate 34, i sommer frem til 26. august.

 

Følg IN magasinet på Facebook