Hjem » Oslo »  Alt til julehøytiden, – rett i nærheten

Alt til julehøytiden, – rett i nærheten

Førjulstiden er her, med alt den har å tilby av julebord og koselige juleforberedelser. Røa Senter er et hyggeligere alternativ til julehandelen – her kan du finne de fineste gavene, og få den beste servicen.

Alt er tilrettelagt for en koselig julehandel på Røa Senter. Butikkene har bestilt inn det fineste av det fine. Lystig og VIC viser oss de lekreste juleantrekk for alle anledninger, og Fredrik & Louisa og VITA setter prikken over i-en med sminke og hudpleie. Gavene finner du blant annet hos Ark og Nille, og hos Annen Etage bugner det av stemningsfull julepynt og flotte gaver. 
– Og lurer du på hva du skal gi til den som «har alt»? Da foreslår vi mat, sier jentene på Annen Etage. 
– Hva med de deiligste tapenader, oljer og krydder fra Nicolas Vahè? 

Grønn og glitrende

Julehøytiden byr på flere anledninger for å pynte seg litt ekstra. Julebord, juleavslutninger og ikke minst julaften. I følge Signy Marie Lian, butikksjef på Lystig, begynte julehandelen allerede i oktober for flere av deres kunder. Og skal vi tro henne rett er det blant annet glitter som gjelder. 
– Samtidig som vi også har det som er helt klassisk, ønsker vi å inspirere til å tørre å ta steget ut av komfortsonen. Sort er alltid et sikkert valg, men glitter, rødt, burgunder, fløyel og enkelte innslag av grønt blir viktige stikkord i år, forteller Signy.
Det feminine er tilbake igjen. Vide bukser, markerte midjer og kjoler med midi lengde. Velger du «den lille sorte», har hun gode råd til hvordan du kan sprite den opp. 
– Style med sko og veske i en kontrastfarge, og velg skjerf eller en kåpe i en annen farge enn resten av antrekket. Det er lov å tenke annerledes, tørre å skille seg ut, tipser hun.
Du kan gjøre hele julebords- og gavehandelen på Lystig. Her finnes smykker, klær og nøye utvalgte gaveartikler – alt med en stilren, rød tråd.

Julerødt

Fredrik & Louisa parfymeri er en godtebutikk for voksne, sier Linn Grøstad, makeupartist og avdelingsleder. Hun kan det meste om både hudpleie og sminke, og deler gjerne gode råd og forteller engasjert om de siste trendene. 
– Rødt er selvfølgelig en stor favoritt nærmere jul. Røde negler og røde lepper er en sikker vinner til festantrekket, forteller hun. 
Makeup-produktene som er mest populære, er for tiden Chanel og Dior. Men det er ikke bare sminken som står i fokus denne sesongen. Om vinteren er det nemlig spesielt viktig å ta vare på huden, forteller Linn. Hydra Essentiel og Super Restorativ fra Clarins, og Capture Youth fra Dior er godt utprøvde merker Linn anbefaler i vinterkulden. Litt for enhver smak, og for enhver hudtype. Og det er viktig for Linn at butikken er en butikk for alle. 
– Dørterskelen er lav. Her er alle velkomne uansett alder, kjønn og preferanser. Vi skal finne det du trenger, selv om det kniper i lommeboka nå i julehandeltider, smiler hun. 
– VITA har mange gode serier med skjønnhetsprodukter av høy kvalitet, som bl.a. Korres, Erborian og Camilla Pihl. Skulle du for eksempel trenge en passende gave til en god venninne har de nå fått inn flere gavesett til spesialpris. For eksempel Camilla Pihl 24K Gold Face Mask Collection som inneholder både ansiktsmaske og øyepads, eller Korres Black Pine gavesett med både dagkrem og serum som gir huden elastisitet og glød. Og høydepunktet; Korres egen julekalender som er fullspekket av naturlige skjønnhetsprodukter til kropp, ansikt og hår.

Til kalde desemberdager

Julen er en tid for hygge seg med de man er glad i. Til de uformelle anledningene er det deilig å ha på seg en lun genser i strikk, og VIC har flere lekre gensere i ribbestrikk eller flettemønster. Helene Svardal på VIC forteller at sesongens farger er dyp plomme, sort, flaskegrønn og mørk champagne, samt lysere farger som oransje, lilla og rosa. Fløyel og velur er de hotte trendene i år. Hun viser oss en jumpsuit og en kjole fra BLU i hel fløyel, og julens råeste antrekk – en fløyelsdress fra Riccovero i en herlig dyp plommefarge.
– InWear kommer med fløyelskjoler i en nydelig blå- og grønnfarge denne sesongen. Også slengbukser er en av de store trendene, forteller Helene. 
Helenes gavetips er et deilig ullskjerf fra Jean Paul, Slip-in tøfler i saueskinn, pysjamas eller en deilig morgenkåpe fra DKNY, eller smykke fra Snö of Sweden.

Under treet

Etter en strålende bokhøst er det lagt til rette for mye spennende litteratur under treet, også til de minste. Andre Drevland, butikksjef på Ark, forteller at årets julebok er Maja Lundes Snøsøsteren, med nydelige illustrasjoner fra Lisa Aisato. Dette er en julefortelling i 24 deler som skaper den magiske julestemningen. Den er dessuten nominert til ARKs barnebokpris i 2018.
– En sikker vinner, tipser Andre. 
Hos både Ark og Nille kan du finne fine gaver til de minste. Tegne- eller malesaker er flotte gaver til små kunstnere. Førjulstiden er dessuten en fin mulighet til å lage julepynt med de små, og tilpassede hobbysett finner du på Nille. Hos Ark og Nille finner du i tillegg både innpakningspapir og gavetråd, om du vil sette et personlig preg på gaven.

Et minneverdig selskapsbord

Vi tar turen innom Annen Etage for å høre litt om trender rundt julebordet.
– Det er naturmaterialer som lin og bomull som er mest populært i år, forteller butikksjef Kristin Rosø. 
Både linduker og linservietter gjør seg godt på julebordet. Sammen med høstens lekre keramikk fra Aina Sollie Steen sikrer du et lunt og koselig middagsbord. Som kontrast kan man velge Crispy krystallglass fra Frederik Bagger og lyslykter i sort eller gull fra Halvor Bakker. 
– Både oppsatser til bordet og gaver kan bestilles av de flinke blomsterdekoratørene hos Mester Grønn. Blomsterdekorasjoner av granbar, trollhassel og kongler er lekkert til jul, og skaper en naturlig, avslappet stemning. 
– Røa Senter holder søndagsåpent de tre siste søndagene før jul, og det blir den tradisjonelle, gode førjulstemningen med julepyntet senter og nissen som kommer innom med saft og grøt. Advent på Røa den 1. desember med tenning av julegrana er en koselig tradisjon på Røa. Vi ønsker alle våre gamle og nye kunder velkommen til en hyggelig advents og juletid, smiler senterleder Lise Bjerkelund.

FAKTA: Røa Senter

• Røa Senter er nærsenteret med det ekstra brede utvalget som ligger midt i knutepunktet mellom T-bane, buss og taxi, og er derfor et naturlig sted å reise til. 
• Adresse: Vækerøveien 205
• Telefon: 23 27 40 20
• Webside: www.roasenter.no
• Facebook: www.facebook.com/roasenter
• Instagram: www.instagram.com/roasenter

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Røa Senter
 

Følg IN magasinet på Facebook