Hjem >  Opplev helsefordelene med et massasjebad

Opplev helsefordelene med et massasjebad

Å sette seg ned i et spa bad kan gi mange helsefordeler. Visste du for eksempel at ordet «spa» er et akronym for det latinske « Salus Per Aquam», som bokstavelig talt betyr «helse fra vann». Utendørs SPA har utviklet seg mye siden folk i oldtiden satte seg ned i naturlige kilder med mineralvann, til det vi i dag omtaler som et massasjebad. Men grunnene til at folk opplever det minst like bra i vår tid, kan oppsummeres i tre enkle prinsipper som påvirker kroppen. 

Varme

Når kroppen absorberer varme, oppstår flere forskjellige fysiologiske prosesser. Opp-varming av kroppen gir økt blodsirkulasjon. Oppvarming av blodet fører til at blodårene utvider seg. Dermed reduseres blodtrykket. Det varme vannet virker også muskelavslappende, ettersom varmen fra vannet trenger dypt inn i musklene. Vanligvis forsøker kroppen å kjøle seg selv ned ved at blodet fører varmen til hudoverflaten for avkjøling. Men når du sitter i et massasjebad, er temperaturen ofte konstant og høyere enn kroppstemperaturen. Derfor avkjøles ikke blodet som sirkulerer, men returneres dypt inn i kroppen med en høyere temperatur enn tidligere og gir derved en terapeutisk varme.

Oppdrift

Selv de mest veltrente blant oss har mye vektbelastning på leddene. Tenk for eksempel på bena dine og anklene; de bærer nesten hele kroppsvekten. Andre ledd er også i stadig bevegelse. Og uheldigvis er det også slik at alle har opplevd en eller annen form for ryggsmerte, eller i det minste vet om noen som har problemer med ryggen. Når man sitter i et massasjebad, vil naturlig oppdrift i vannet redusere kroppsvekten med ca. 90%. Derfor er belastningen på ledd og muskler sterkt redusert når man slapper av i et massasjebad.

Hydroterapi

Alle som har vært i et massasjebad er kjent med den avslappende effekten og de åpenbare fordelene massasjedysene i seg selv kan gi. Oppvarmede vannstråler blandet med luft gir en unik terapeutisk massasje. 
Massasjebad har seter som er utstyrt med ulike dysekonfigurasjoner for å fokusere på flere bestemte deler av kroppen. Som en utdannet massør, kan dysene i massasjebadet lindre såre muskler når du trenger det som mest.

Opplev det selv

Gi deg muligheten til å oppleve det selv. Ta turen til Quality Spas i Solheimveien 28 på Lørenskog for å se aktuelle modeller, eller for å prøvebade. De svarer gjerne på spørsmål og kan gi deg en rask innføring eller demonstrasjon. Alt du trenger å gjøre er å stikke innom og spørre.

FAKTA: Quality Spas

• Adresse: Solheimveien 28, 1473 Lørenskog
• Telefon: 67 97 06 00
• E-post: kontakt@qualityspas.no
• Webside: www.qualityspas.no
• Facebook: www.facebook.com/QualitySpasAS
• Instagram: www.instagram.com/qualityspas
• Youtube: www.youtube.com/user/qualityspas

Tekst: Frode Dalen
 

Følg IN magasinet på Facebook