Hjem » Oslo »  Nytt kjøkken i sommer?

Nytt kjøkken i sommer?

Kjøkkenet er et av de rommene i huset som brukes mest. Nettopp derfor er det mange som opplever oppussingsperioden som lang og kronglete. Å velge nytt kjøkken kan synes enkelt; å få det ferdig kan vise seg å være det motsatte.

Hilde Voldseth Setrom, innehaver av Tvis Kjøkken i Frognerveien, har jobbet sammenhengende med kjøkkeninnredning siden 1987. Hun kan faget, og vet hva som skal til for at veien mot drømmekjøkkenet skal forløpe uten brå svinger.
– Alt handler om trygghet. Først til å kunne velge det kjøkkenet man vil ha rent designmessig, så at det kommer til avtalt tid, at målene stemmer overens, monteringen går smertefritt og at dyktige håndverkere, det være seg snekker, rørlegger eller elektriker, samkjører arbeidet underveis. Det er viktig, forteller hun. 

Lekker design og trygg levering

Tvis har mange kjøkkeninnredninger å velge mellom. Merket er dansk, har en stilren skandinavisk design og holder høy kvalitet. Utgangspunktet er moduler, men stort sett alle skap kan spesiallages etter behov. 
– Et kjøkken kan være en ganske så kompleks affære. Hvitevarene er ofte avanserte og skreddersydde løsninger blir derfor stadig mer vanlig, legger Hilde til. 
Fabrikken i Danmark produserer alle deler selv og har eget lakkeringsverksted. Man kan derfor være trygg på at kjøkkenet både blir laget og levert som lovet. 
– Tvis er ikke hyllevare, der produseres ett og ett kjøkken. 
Har man først bestemt seg for at det er på tide å investere i et nytt kjøkken er det smart å bruke litt tid på forarbeid.
– Først må man velge dører og benkeplate. Hos mange er kjøkkenet en integrert del av stuen, og riktig fargevalg er essensielt for å skape en optimal atmosfære. Jeg kommer gjerne med tips og råd til hva som kan fungere. Videre er det viktig å tenke over hvilke behov man faktisk har. Til ovn, stekeplate, vifte eller vask. Tenk bruk! 
– Nøyaktige mål er neste steg. Jeg gjør selv hjemmebesøk for å få detaljert oversikt og måle opp hver centimeter. Dette koster ingenting ekstra og er en del av pakken som tilbys. Jeg går dypt inn i prosjektene for å si det sånn, ler Hilde.

Farger, lys og funksjon

For å skape et inntrykk av hvordan det ferdige kjøkkenet vil se ut benytter Hilde et komplisert visualisering verktøy.
– Se her, sier hun, og viser meg et bilde på dataskjermen. 
– Men dette er jo et foto av et ferdig kjøkken, sier undertegnede.
– Ehh, nei, det er dataanimert, svarer Hilde. 
Jeg blir først litt flau over mine manglende digitale ferdigheter, men så dypt imponert. Dataprogrammet Hilde viser til er enestående. Her tegner hun ikke bare kjøkkenet, men kan også vise triks for hvordan å skape bedre romfølelse, hvilke farger som vil gjøre seg på veggene og hvor viktig det er med riktig lyssetting.

– Hva med kjøkkentrendene for 2019?
– Lameller er utvilsomt populært, sier Hilde, og viser til en lekker innredning i lyst tre.
Den er enkel, men likevel ytterst raffinert. 
– Lameller har faktisk vært en klassiker i dansk design siden 1960-tallet, og står seg like godt ennå. Det er det flere som har fått øynene opp for. Dette er jo også et kjøkken som passer i nær sagt alle hjem, og vi kan tilby skap i alle bredder – helt opp til 120 centimeter.
Videre forteller hun at treverk er på vei tilbake.
– Det er jeg egentlig litt glad for. Jeg syntes det ble vel mye hvite flater en periode. Nå spriker fargetonene mer i alle retninger. Dus terrakotta, grønt, blått og sennepsgult. Lyse toner og mørke toner. Hva man velger er selvsagt avhengig av smak og behag, men det kan være lurt å tenke over hvor stor plass man har. Riktig fargevalg kan gjøre mye for romfølelsen. Det viktigste er at kundene skal vite at de er i trygge hender, gjennom hele prosessen. At kjøkkenet blir slik de har drømt om – og mere til, avslutter Hilde.

FAKTA: Tvis Kjøkken

• Adresse: Frognerveien 6, 0257 OSLO
• Telefon: 22 44 50 44
• Webside: www.tvis.no
• Facebook: www.facebook.com/tviskjokken
• Instagram: www.instagram.com/tvisoslo
• Tvis Kjøkken AS er en liten og koselig kjøkkenbutikk på Frogner i Oslo med lang erfaring i bransjen, og innehaver Hilde har jobbet med kjøkkeninnredning sammenhengende siden 1987. 

Tekst: Siri Gerrard
 

Følg IN magasinet på Facebook