Hjem » Klær & mote »  Bottega Veneta

Bottega Veneta

Årets vår kolleksjon fra Bottega Veneta er den første som er laget under Daniel Lee sin kreative kontroll. Kolleksjonen fokuserer på følelsen av at tid, ubestemt og forbigående, er den ultimate luksus. Resultatet er paradoksalt, tidløst, en utforskning av kodene og arven til Bottega Veneta, om hva merket representerer i dagens motelandskap. 

Bildene som presenterer kolleksjonen er fotografert av Tyrone LeBon, virker som fragmenter av et større narrativ, som øyeblikk fanget fra scener i en film. Påvirket av Italiensk neorealisme og livet de filmene reflekterer. Hvert bilde innkapsler og sementerer en annerledes karakter, en «persona», som representerer en fasett av Daniel Lee`s visjon for motehuset.
Modellene spenner generasjoner og diverse bakgrunner, dette gir bildene en universal følelse, en Italiensk ånd, med global relevanse. Det er en deltakelse som er funnet mellom Bottega Venetas viktigste materiale, skinn og kroppens hud - en naken rygg, en flettet veske, en figur som vever gjennom vann, en kvinne innpakket i en trench-coat i kalveskinn.

Bildene ble tatt over flere dager i et privat hus på den Napolitanske øya Ischia. Dette gjør bildene dynamiske og frie. De har en stille tillit. Mote er strippet til sin reneste form, som viser de essensielle elementene til Bottega Veneta: fin strikk, flettet lær. Nesten tilfeldig blir klærne en del av helheten – en del av konteksten. Ved å uttrykke en følelse av intimitet, en økt virkelighet, uttrykker disse bildene sjelen til Bottega Veneta.

Tekst: IN magasinet | Foto: Tyrone LeBon
 

Følg IN magasinet på Facebook