Hjem » Interiør & design »  Fargerik valgfrihet

Fargerik valgfrihet

Drømmer du om et kjøkken som er litt annerledes enn naboens? Kjøkkenarkitektene på Skøyen er en kjøkkenbutikk litt utenom det vanlige. Her kan du la deg inspirere av de spennende utstillingene spekket med smarte løsninger og du kan få hjelp til å skreddersy ditt nye kjøkken. Og med over 400 fronter å velge blant skal alle kunne finne sin favoritt!

Kjøkkenarkitektene holder til i moderne og innbydende lokaler i Messepromenaden på Skøyen. Her finner du lekre utstillinger fra Designa og Smedstorp fordelt over to etasjer. I tillegg blir du møtt av dyktige konsulenter som er lidenskapelig opptatt av faget sitt og som hjelper deg slik at du får et kjøkken som er skreddersydd til akkurat dine behov og som samtidig skiller seg litt ut. Selv om Kjøkkenarkitektene har en rekke underleverandører er det skandinaviske Designa og Smedstorp som er hovedleverandørene. De to har litt ulik stil og utfyller hverandre perfekt, og i butikken har de fått regjere i hver sin etasje. 
– Designa er store på moderne kjøkken, samtidig som de også har noen klassiske og en del trekjøkken i sortimentet. Det er et prisgunstig merke, men selv om de ligger i et lavere sjikt prismessig så er de kvalitetsmessig på høyde med de andre leverandørene jeg har. Det at de har et litt snevrere sortiment gjør at de kan holde prisene nede, sier innehaver Elisabeth Schwabe. 
– Smedstorp er en svensk familiebedrift som har lagd kjøkken siden 1945 og vi er eneforhandler for merket her i Norge. Siden Smedstorp er en liten fabrikk har man stor frihet i forhold til å spesialbestille etter mål. De skreddersyr kjøkken på bestilling, blant annet sprøytemaler de alle frontene sine for hånd.

Over 400 ulike fronter

De to hovedleverandørene og de mange underleverandørene gjør at Kjøkkenarkitektene kan tilby sine kunder en rekke valgmuligheter. Blant annet har de over 400 fronter å velge mellom i tillegg til leverandører som kan male frontene i akkurat den fargen du ønsker. 
– Den hvite, minimalistiske trenden er heldigvis ute og nå tør folk litt mer når det kommer til farger. Og for oss er det utrolig morsomt å tegne kjøkken i ulike farger, sier Elisabeth med et smil. 
– Det skal gjerne være lyse farger på kjøkkenet og mørke vegger eller omvendt. Det naturlige går igjen, som heltre eik, og gjerne i kombinasjon med dype jordfarger, mørkeblått eller grønt. Både grå-grønt og ulike grønntoner er veldig i skuddet. Frosty Green er jo årets farge fra Jotun og grønt går også igjen i motebladene. Designa har kommet med flere nye fronter i disse fargene som er utrolig flotte. Matte fronter er også populært og Designa har nettopp lansert matte fronter som nesten har en silkeoverflate. De er helt fantastiske både å se og ta på.
Kjøkkenarkitektene kan også friste med fronter i Fenix laminat hvor overflaten er helt matt noe som gir en fantastisk effekt. I tillegg unngår du fingermerker på kjøkkeninnredningen. 
– Dessuten har linoleumsfrontene blitt veldig populære. Dette er et bærekraftig naturmateriale som er veldig slitesterkt. Siden det er et levende materiale reparerer det faktisk seg selv om det får en liten ripe og man slipper fingeravtrykk selv på mørke flater. Innen benkeplater går det mye i kompositt og dekton. Dekton er et keramisk materiale som er det sterkeste du får på et kjøkken og det tåler at du både skjærer rett på benkeplaten og setter fra deg en varm kjele. Det skal gjerne være mønster på benkeplatene og særlig marmoreringer i alle farger er stort i trendbildet.

Sexy, franske stekeovner

Elisabeth forteller at i de aller fleste kjøkken de tegner nå så benytter de benkeventilator. 
– Benkeventilatorene har kommet for å bli. Selv om det er mange som har kommet med tilsvarende produkter etter hvert så er det Bora vi benytter mest. Siden de var først på markedet og kun driver med benkeventilatorer så vet vi at de kan dette, sier hun. 
– Nå har vi dessuten akkurat fått en ny leverandør av hvitevarer, franske De Dietrich. Stekeovnene deres er rett og slett sexy med lekre kobberdetaljer. Kobber er veldig trendy og da er kobberdetaljene hos De Dietrich midt i blinken. Dette er et fransk firma som har eksistert i over 300 år og som er store i Europa. De er veldig innovative og var blant annet de første som lagde induksjonstopp til privatmarkedet. Nå har de endelig kommet til Norge og det er et firma vi gleder oss til å jobbe med.
Konsulentene hos Kjøkkenarkitektene har lang erfaring med å tegne kjøkken. Her får du tegninger som nesten ligner fotografier og gjerne med unike løsninger. I tillegg til å designe kjøkken tar de også på seg større prosjekter hvor de hjelper til med gulv, farge- og materialvalg i husets øvrige rom. Her kan du dessuten få spesiallagd alt fra garderobeløsninger til vaskerom og bad. Dermed kan du få et helhetlig hjem med en rød tråd som binder det hele sammen!

FAKTA: Kjøkkenarkitektene AS

• Kjøkkenarkitektene har som mål å være det naturlige valget for deg som søker nytelse og hverdagsglede. De er inspirerende, entusiastiske og kreative sjeler som tenker litt utenfor de tradisjonelle rammene og kombinerer funksjon og glede i boligens viktigste rom: kjøkkenet.
• Adresse: Messepromenaden 1, 0279 Oslo
• Tlf: 24 11 61 00 
• Epost: post@kjokkenarkitektene.no
• Web: www.kjokkenarkitektene.no
• Facebook: www.facebook.com/kjokkenarkitektene
• Instagram: www.instagram.com/kjokkenarkitektene

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein, Kjøkkenarkitektene & Designa
 

Følg IN magasinet på Facebook