Hjem » Mat & drikke »  Grønne middagstips

Grønne middagstips

Verden står ovenfor klimaendringer i årene som kommer og flere eksperter sier at en viktig del av å bekjempe klimaendringer er en omlegging til et grønnere kosthold. Dette kan du blant annet gjøre ved å redusere antall retter som inneholder kjøtt. Trenger du inspirasjon til å redusere litt på kjøttet? 

Vegetariske retter metter og smaker godt

Her har vi plukket ut noen populære vegetariske retter for deg som ønsker et grønnere kosthold:
Shakshuka er en nord-afrikansk vegetarisk grønnsakgryte. Den originale shakshukaen er basert på en saus av løk, hvitløk, tomater og chili, og serveres alltid med posjert egg. Det finnes mange varianter av denne retten her kan du finne en oppskrift for en variant av Shakshuka.

Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk. Retten er litt tidkrevende, men absolutt verd det. Server en frisk grønn salat til. Se oppskrift for Spicy grønnsaklasagne.

Gulrotsupper er veldig populære, og her har du en variant med gulrot sammen med persillerot. En glutenfri og veldig god suppe som tar kort tid å lage. Se oppskrift for Gulrot- og persillerotsuppe.

En sunn og proteinrik gryterett med bl.a. tomater, linser, gulrot og sellerirot. Ideell for vegetarianeren, og for alle andre. Se oppskrift for Tomat- og linsegryte.

Tacoinspirert salatbolle eller buddhabolle er en middagsvariant som passer like godt til hverdags som til fest. Bønnene i tacosausen er proteinkilden i denne kjøttfrie retten. Se oppskrift for Tacoinspirert buddhabolle.

Du finner flere også gode tips til fargeglade måltider på frukt.no.

Foto: Marte Garmann/Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Følg IN magasinet på Facebook