Hjem » Kultur & underholdning »  Jul i hjertet

Jul i hjertet

Herborg Kråkevik klar med «Jule-roser» og «Barnas Juleroser»

Juleroser med Herborg Kråkevik som redaktør har etablert seg som et av de mest populære, norske juleheftene. I sitt fjerde år er heftet ute i et rekordstort opplag på 100 000. I år introduserer Kråkevik også Barnas Juleroser. 
Juleroser og Barnas Juleroser er litterære julehefter med bidrag fra noen av de fremste forfatterne og kunstnerne i vår tid. Kråkevik vil gi leserne store kunstopplevelser til jul. Årets to hefter har bidrag fra Vigdis Hjorth, Linda Eide, Håvard Vikhagen, Frode Grytten, Thorvald Steen, Maria Parr, Lisa Aisato, Bobbie Peers og mange andre. Heftene er rikt illustrerte med bidrag fra de beste billedkunstnerne.

Julehefte

Juleroser var navnet på et litterært julehefte som ble gitt ut mellom 1881 og 1944. Heftet ble relansert i 2015. For Kråkevik er Juleroser noe som har vært med henne heile livet: 
– Juleroser låg alltid framme i jula då eg var barn. Eg opna dei med andakt, for dei var så skjøre og vakre, dei måtte takast varsamt i. Dei såg gamle ut, men historiene eg las, verka nye og relevante, sjølv om dei var skrivne i ei anna tid enn mi. No er dei her igjen, rosene. Eg håper, kjære lesar, at Juleroser og Barnas Juleroser kan gi deg jul i hjarta, slik dei gjorde for meg, og at vi har klart å lage noko som er så vakkert at det ikkje blir kasta ut med det brukte julepapiret, men held seg, både for auga og for sinnet.

Tekst: IN magasinet | Foto: Agnete Brun
 

 

Følg IN magasinet på Facebook