Hjem » Trondheim »  Audis første elbil er rett rundt hjørnet

Audis første elbil er rett rundt hjørnet

Mot slutten av året kommer Audis nye elektriske SUV e-tron for salg i Norge. Så langt har rundt 3200 norske kunder forhåndsreservert bilen.

Til tross for at den hittil bare er vist frem som konseptbil, er interessen for nye e-tron stor. Da bilen ble vist frem i Norge i begynnelsen av januar, hadde 1500 av de som har forhåndsreservert bilen tatt turen for å se nærmere på konseptutgaven av Audis nye el-SUV.

Tilbakeholden

Da IN magasinet skrev om e-tron i november i fjor, var det lite informasjon å hente om bilen. Markedssjef hos Audi Møller Bil Trondheim Lars Spjøtvold forteller at Audi fortsatt er tilbakeholden med å avsløre for mange detaljer, men sier konseptbilen gir en god indikasjon på hvordan Aud e-tron vil bli. Bilen kommer med Quattro firehjulstrekk, godt med innvendig plass, høy bakkeklaring, en batterikapasitet på 95 kWh og en rekkevidde oppgitt til over 500 kilometer. Konseptbilen har utstrakt bruk av OLED-lysteknologi (organic light emitting diode), med OLED-skjermer med ulike visnings- og betjeningsfunksjoner og flere berøringsskjermer som betjener bilens selvkjøringsprogrammer, media og navigasjon. Lyktene er utstyrt med Matrix laserteknologi.

Fullverdig familiebil

Et spørsmål som har gått igjen under forhåndsvisningen av bilen er om den vil ha hengerfeste. Spjøtvold kan bekrefte at det vil den ha. Markedssjefen tror nye e-tron vil føre til at elbilen tar steget opp fra å være husholdningens bil nummer to, til å bli bil nummer en.
– Dette vil bli en fullverdig familiebil. Vi ser at flere får opp øynene for at en elbil kan fylle deres krav til en bil. Tidligere har man vært skeptisk til dette med rekkevidde og lading, men nå når det vil komme opp en rekke ladestasjoner i Norge med så kraftig ladekapasitet at man kan lade opp bilen til 80 prosent kapasitet på 10-15 minutter, vil det gi større fleksibilitet. Det er noe folk er opptatt av. De fleste lader jo bilen sin hjemme i dag, men skal man på lengre reiser er man avhengig av lademuligheter, påpeker han.

Favner bredt

Audi har ikke gått ut med pris på e-tron enda, men Spjøtvold sier de har blitt lovet konkurransedyktige priser. Bilen vil bli tilgjengelig hos forhandlere mot slutten av året, og så langt har i underkant av 300 trøndere forhåndsreservert bilen.
– Hvem er det som kjøper Audi e-tron?
– Den favner egentlig ganske bredt. Det er de som skal ha en elbil i stedet for en bil med fossilt brennstoff. Det er de som tar steget opp fra den bilen de har i dag, fordi de kan investere mer i bilen siden driftskostnadene vil bli lavere enn på en bil med forbrenningsmotor, og det er mange Audi-kunder som har store elbiler fra før av og som nå skal over til e-tron.

Vridning mot elektrisk

Spjøtvold påpeker at Norge vil bli et viktig marked for e-tron på grunn av de gunstige ordningene vi har for elbiler. Dette er også grunnen til at konseptversjonen er blitt vist frem på det norske markedet.
– Norge har fått prioritet hos fabrikken til Audi, og er et av oppstartslandene på e-tron. Det er et helt annet trykk på elbiler her, sier Spjøtvold, som er tydelig på at elbillanseringen blir et av årets store høydepunkt for forhandleren.
I 2019 følger Audi opp elektrifiseringen av porteføljen sin med lanseringen av e-tron Sportback concept, som vil være kupe-varianten av e-tron. I likhet med forgjengeren vil også Sportback ha en batterikapasitet på 95 kWh og rekkevidde på 500 kilometer.
– Vi ser helt klart en vridning mot elbil nå, konstaterer Spjøtvold.

Flere nyheter fra Audi

Samtidig står de fossile nyhetene fra Audi i kø: Nye A8 er allerede ute på markedet, nye A7 kommer i disse dager, og den nye versjonen av A1 lanseres til høsten. Til sommeren kommer den splitter nye SUVen Q8, og til høsten kommer den nye versjonen av kompakt-SUVen Q3.

FAKTA: Audi Møller Bil Trondheim

Adresse: Ingvald Ystgaardsvei 19-21, 7047 Trondheim
Telefon: 24 03 17 00
E-post: trondheim@moller.no
Webside: www.trondheim.audi.no
Facebook: www.facebook.com/mollerauditrondheim

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Audi
 

Følg IN magasinet på Facebook