Hjem » Trondheim »  Velger kvalitet til uteplassen

Velger kvalitet til uteplassen

Vi betaler gjerne litt ekstra for kvalitet når uterommet skal innredes. Hos Slettvoll Trondheim kan du velge blant tidløse utemøbler i flett eller teak.

– Jeg tror folk er blitt mer bevisste og kjøper kvalitet. Man kjøper en sofa man blir glad i, og som ikke må kastes etter fire år. Det samme gjelder for utemøbler, sier daglig leder hos Slettvoll Trondheim, Mari Haanæs.

Populære utemøbler

Haanæs poengterer at alle møblene de selger, inkludert utemøblene, har en tidløs profil. Utemøblene er populære hos kundene til butikken, som ligger i Portalen kjøpesenter på Solsiden. Haanæs forteller at det meste utemøblene selges i løpet av sommermånedene, selv om møblene er i butikken allerede i mars. 
– Vi bor jo i Trondheim, så det kommer an på sesongen. Vi har noen kunder som har ventet på møblene, men i utgangspunktet begynner sesongen når det begynner å bli litt sommer ute, forteller hun.

Holdbar kunstflett

Slettvoll har i flere år solgt utemøbler fra serien Bondi, som er laget i håndflettet polyetylen. 
– Den tåler å stå ute i minusgrader og regn, og tåler fra pluss 70 til nærmere minus 20 grader. Denne kan man bare spyle og vaske av før bruk, og den kan stå ute om vinteren. Stoffet er impregnert, men må likevel vedlikeholdes, sier Haanæs. 
Hun beskriver Bondi-serien som kraftig og avrundet i uttrykket. Serien består av sofaer, spisegrupper, solsenger, stoler, bord og sidebord, og er designet slik at delene skal kunne brukes alene eller kombineres. 
– Det gir deg mulighet til å møblere uterommet akkurat slik du ønsker, påpeker Haanæs.
Hun mener Bondi-møblene appellerer til de som ønsker et tidløst uttrykk, og sier møblene passer inn i de fleste hjem. Serien er den de selger mest av innen utemøbler.

Ny teak-serie

– Så har du de som vil ha et strammere uttrykk, sier Haanæs, og viser til den nye serien fra Como, som består av møbler i ubehandlet teak. Serien har et strammere og kraftigere uttrykk enn møblene fra Bondi.
– Vi ser at det er to forskjellige kjøpegrupper på de to forskjellige seriene. Como-serien passer bedre til funkishusene med store vinduer, sier Haanæs. 
Hun opplyser at møblene er laget av sertifisert plantasjeteak, noe som betyr at det er ansvarlig skogdrift bak produksjonen. Med et møbel i ubehandlet teak må man riktignok regne med noe mer vedlikehold enn med flett.
– Kjøper du teak så kjøper du et møbel du må jobbe litt mer med. Ubehandlet teak vil gråne og få en type teak-patina. Man bør vaske og pusse ned bordet, og vi anbefaler å bruke en impregnering, sier Haanæs.

Mer farger

Også innen tilbehør er det den tidløse Slettvoll-stilen som dominerer, riktignok med innslag av planter og farger.
– Vi har jo vår egen stil, men vi ser kanskje litt mer frodighet, sier Haanæs. 
Hun sier vi vil se en del rosa og marineblått på puter og tekstiler denne sesongen, og til høsten vil vi også se en del grønt. 
– Generelt er farger på tur inn igjen. Det tror jeg handler litt om den verden vi lever i. Når ting ikke går så bra, vil vi omgi oss med farger. Vi er jo kjent for å være litt sort-hvite, men nå kan man godt rocke opp med litt farger, sier hun.

Jobber med kundene

Haanæs minner om at man godt kan bruke det samme tilbehøret ute som inne. Skulle du trenge hjelp med innredningen, bistår Haanæs og hennes medarbeidere deg gjerne med å sette sammen farger, tekstiler, møbler og interiør. 
– Vi jobber ofte tett sammen med kundene, og er ofte på hjemmebesøk. Vi ønsker å forene kvalitet og skjønnhet. Tidløse møbler og interiør blir nøye satt sammen for å skape en helhetlig stil til kunden. Vi vil skape en atmosfære der du trives, og et hjem du ønsker å komme tilbake til, sier Haanæs.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Slettvoll

Følg IN magasinet på Facebook