Hjem » Romerike » Reiser & opplevelser »  ANBEFALER VEKSLING FØR REISEN

ANBEFALER VEKSLING FØR REISEN

Rådgiverne fra Nordea på Oslo S gir deg tips og råd før utenlandsreisen. De er opptatte av folks sikkerhet og opplevelse utenfor Norge.

– Vi anbefaler alltid å ha med litt reisevaluta. Det er godt å ha i starten av reisen og gjør opplevelsen mer behagelig, forteller Åse Dahl, leder hos Nordea på Oslo S. 
Ikke alle land er like etablerte som Norge. På mange restauranter, barer, i taxier og lokale forretninger tar de ikke kort. Her er du helt avhengig av kontanter.
– Det er kjekt å ha kontanter frem til man får orientert seg i det nye landet. Du klarer deg ikke helt uten. 
Flere nordmenn reiser nå til mer eksotiske steder enn før. Gjerne til steder som prydes av strandselgere og marked. Her er det dårlig med både kortautomater og minibanker. 
– Ved uttak i utlandet betaler du et gebyr i tillegg til valutapåslaget. Dette sparer du ved å ta ut kontanter før reisen. Undersøk og tenk gjennom hvilke behov du har for kontanter i forkant av reisen. 
– Vi ser ofte at de reisende ikke er så opptatte av valutakursen, men gebyret. Her har mange misforstått. Vi oppfordrer folk til å ha mer fokus på valutakursen. 
Hos Nordea har de konkurransedyktige kurser. Vekslingskontoret holder åpent fra 08.00-20.00 i hverdager og 10.00-17.00 på lørdager og søndager. I tillegg har de 14 tilgjengelige valutaer i minibankene og vekslingsutomat som er tilgjengelige i hele Oslo S sine åpningstider.

Article image

Sikrere å bruke kredittkort

– Bruk alltid debetkort ved uttak av kontanter i utlandet. Da sparer du gebyrer i forhold til å bruke kredittkort. Ta ut større beløp av gangen. Mange små uttak i utlandet blir fort veldig dyrt, sier Christine Warloe, Forbrukerøkonom i Nordea. 
Videre forteller hun at det er likegyldig om man bruker debetkort eller kredittkort ved varekjøp i utlandet, men at det er en viss trygghet i kredittkortet. 
– Fordelen med kredittkort er den ekstra sikkerheten du får. Når du kommer hjem fra reisen kan du sjekke at du har blitt trukket riktig beløp før du betaler regningen. Men husk for all del og sette av penger til oppgjøret. 
Warloe anbefaler alle å ha med seg to kort på reisen i tillegg til kontanter. Helst et debetkort og et kredittkort. 
– Be alltid om å bli trukket i den lokale valutaen for reisemålet. Velger du å bli trukket i norske kroner får du den kursen som butikken tilbyr og den kan fort være dårlig. Nordea ønsker alle reisende velkommen innom oss for en god valutahandel og god reise videre!

Tekst: Julianne Nilsen | Foto: Monica Jenssen

Følg IN magasinet på Facebook