Hjem >  Skiferie i Alpene?

Skiferie i Alpene?

Kunne du tenke deg en ferie i Alpene? Hva med franske Morzine eller italienske Val Gardena. Begge skistedene ligger sentralt i gigantiske skiområder som gir nærmest uendelige muligheter for ypperlig skikjøring for folk i alle kategorier, fra nybegynnere til de mest erfarne.

Morzine er til forskjell fra en del andre franske skisteder en genuin, typisk savoyansk by med vakker, tradisjonspreget arkitektur og sjarmerende atmosfære, blant annet med hestedrosjer. Den ligger bare en times kjøring sør for Genève, helt i nordøst i Rhône-Alpes.

Skisystemet er et av verdens aller største sammenhengende. Det kalles «Portes du Soleil», hvilket forteller at her er solrikt. Alle fasiliteter og all service i byen og skiområdet er førsteklasses og tilfredsstiller kravene til de mest kresne. Hotellene holder områdets høyeste standard, og flere har ski in-/ski out-beliggenhet. Systemet har 650 km preparerte skiløyper, 197 heiser og 283 løyper fordelt på 12 skisteder.

Val  Gardena er et av de klassiske og mest kjente skiområdene i den sørtyrolske delen av Italia, Dolomiti Superski. Dalen omfatter de tre byene Selva, St. Christina og Ortisei. STS Alpereiser har valgt utmerkede bosteder sentralt i systemet, dvs. i Selva, som er utropt til å være et at Italias vakreste skisteder. Kombinasjonen av østerrikske tradisjoner og arkitektur og italiensk atmosfære er utrolig sjarmerende. Her er rikelig utvalg innen mat og drikke, og både østerriksk ompa-ompa-afterski og italienske barer med avslappet aperitivo.

Skikjøringen foregår i noen av de vakreste alpeområdene du kan tenke deg, og landskapet har da også fått plass på Unescos verdensarv-liste. Heiskortet som STS Alpereiser tilbyr sine gjester gjelder i hele Dolomiti Superski med 1 200 km løyper og 450 heiser fordelt på 12 skisteder. Den 42 km lange  og verdensberømte skirundturen Sella Ronda går her. Heisene har lenger åpningstid enn det som er vanlig i Alpene, og området er meget snøsikkert, fordi 95 prosent av det har snøkanoner. Heiskapasiteten er stor, og løypene er perfekt preparert.

I Bad Gastein, som er norske skituristers største reisemål, har det foregått en rekke produktforbedringer i det siste. På Stubnerkogels «bakside» har den nye og så effektive Senderbahn åpnet en rekke nye traseer. 

FAKTA: Tur til Alpene

• STS Alpereiser tilbyr hele 20 skisteder i Østerrike, Italia, Frankrike og Sveits, alle med sitt spesielle særpreg. Nye destinasjoner denne sesongen er franske Morzine og italienske Val Gardena. 
• Fra Bergen og Stavanger går det  direkte, ukentlige charterfly hele vinteren til Salzburg, fra Oslo også til Innsbruck og Genève. 
• STS Alpereiser eier og driver nå fem hoteller i Bad Gastein. De gir et variert tilbud, alle med høy kvalitet innenfor sin kategori. Salzburger Hof har fått et sterkt utvidet spa-, massasje og badetilbud og har integrert Hotel Wildbad. Dessuten tilbys hotellene Gisela, Post, Villa Orania og Ski Lodge Reineke. 
• Tilbudet ALPE INCLUSIVE tilbys nå på alle reisemålene (egen variant i Sveits). Det er meget populært og velges av over 70 prosent av nordiske gjester. Det må bestilles innen 31. oktober, og kan gi en besparelse på inntil 2 300 kroner. 
• STS Alpereiser tilbyer også gode familierabatter. Dette har stor betydning for familienes reisebudsjettene. Nå kan en tobarnsfamilie spare inntil 8 000 kroner og en trebarnsfamilie inntil 11 000 kroner hvis barna ligger i ekstraseng. Og på en rekke østerrikske skisteder får barn opptil 12 år låne ski gratis hvis en medfølgende voksen forhåndsbestiller skileie for samme tidsrom. 
• Se www.alpereiser.no