Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Sjarmerende restaurant i fantastiske omgivelser

Sjarmerende restaurant i fantastiske omgivelser

Mange forbinder kanskje Lille Skansen på Ila med sol, sommer og uteservering. Men nå kan man nyte god mat og drikke i flotte omgivelser også om høsten og vinteren.

Ute på Skansen ved Ila ligger restauranten Lille Skansen. Med småbåthavna rett utenfor vinduene og en utrolig utsikt over fjorden mot Munkholmen er restauranten nærmest en liten oase hvor man virkelig kan nyte en velfortjent pause fra byens stress og mas. I kombinasjon med en spennende meny tilberedt av dyktige kokker og et rikholdig drikkekart er det ikke rart at stedet opplever stor popularitet, og det er ikke uvanlig at det omtrent er kø til uteserveringen på finværsdager. Men også innendørs kan Lille Skansen friste med omgivelser preget av sjarme og sjel, og utsikten er like spektakulær på regnværsdager som når det er sol.

Lille Skansen drives av far og sønn, Thomas og Daniel Johansson. De tok over i 2010, og senere har også restaurantsjef Fredrik Arkler kommet inn på eiersiden. Og alle som jobber her kan skilte med lang erfaring innen bransjen. 
– Min far har over 30 års erfaring som kokk, og har tidligere jobbet som soussjef på Royal Garden og for selskapsarrangører som Ringve Museum og Louiselyst Gård, forteller Daniel. Selv har Daniel erfaring fra restauranter i Nederland og Tyskland, i tillegg til anerkjente steder som Britannia Hotel og Søstrene på Solsiden. På disse stedene jobbet han blant andre sammen med Leif Karlsen, som nå er nyansatt assisterende kjøkkensjef på Lille Skansen. Leif har dessuten tidligere jobbet på Chablis og vært med i NM finalen for kokker, så det er ikke noe å si på engasjementet og interessen for faget på kjøkkenet hos Lille Skansen.
Article image

Fokus på gode råvarer

Daniel og Leif forteller at de ønsker å drive restauranten året rundt hvis det er mulig. Menyen de kan friste med er god og spennende hverdagsmat, og alt er selvfølgelig hjemmelaget. 
– Vi har et sesongbasert kjøkken hvor vi benytter mest mulig lokale råvarer. Og det er heldigvis mye gode råvarer her i Midt-Norge. Vi har et fantastisk godt samarbeid med vinleverandøren vår, og kan tilby et innholdsrikt vinkart med et utvalg som ligger tett opptil maten. Om sommeren tilbyr vi både lunsj- og middagsretter, mens det på høsten og vinteren blir større fokus på middagsretter. Men menyen ligger alltid på et folkelig nivå. Og nå håper vi at både de som bor rundt her og resten av byen oppdager at Lille Skansen er et sted hvor man får god mat og drikke også om vinteren. 
Og planlegger du et arrangement eller et selskap, er det mulig å leie restauranten for dette. 
– Her kan man arrangere både små og store selskaper, og vi er opptatt av å skape riktig stemning til alle anledninger, enten det er et storslagent bryllup, firmafest eller bursdag.
I tillegg kan Lille Skansen også friste med en rekke spennende temakvelder, og har blant annet arrangert svensk krepseaften, quizkvelder, mat- og vinkvelder, en legendarisk midtsommerfest og karaokekveld under navnet «Allsang på Skansen». 
– Vi ønsker at Lille Skansen skal være et sted med sjel og et bredt spekter, hvor alle kan føle seg velkommen. Det er heller ingen spiseplikt, man kan godt bare ta seg en halvliter eller en kaffe og en vaffel.

Article image

Catering

Lille Skansen har dessuten en cateringvirksomhet hvor de leverer mat til alle anledninger, fra bryllup, konfirmasjoner og store jubileer til firmaarrangementer og mindre selskaper. Både når det gjelder catering og selskaper på restauranten er de mer enn gjerne behjelpelige med å skreddersy en egen meny etter akkurat dine ønsker, og kan friste med både spennende tapasmenyer, gode kjøtt- eller fiskeretter eller kanskje det høres spennende ut med en lekker sjømat buffé? Det er også mulig å få en av kokkene til å komme hjem til deg for å lage mat til deg og dine gjester. Lille Skansen har dessuten et samarbeid med Trondheim Arrangement som driver restauranten på Rockheim, hvor Lille Skansen leverer maten. 
Hos Lille Skansen er det stort fokus på både god mat og service, og enten du tar turen til restauranten eller bestiller catering blir du alltid møtt av mennesker med stor faglig dyktighet som virkelig brenner for det de holder på med. Og planlegger du firmaets julebord høres det vel unektelig fristende ut med en kveld med god mat og drikke i hyggelige omgivelser med en fantastisk utsikt over Trondheimsfjorden?
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Stine Marie Larsen